Золочів Плюс
Форум міста Золочів

Біблія

БІБЛІЯ
слово, сказане Богом 76%   23
книга, придумана людьми 23%   7
Всього голосів: 30
Автор Повідомлення
Олеже, ти знаєш що таке ковчег?

додано через 8 хвилин 52 секунди:

Цитата: Последнее упоминание о Ковчеге, находившемся в Храме, относится к периоду правления иудейского царя Иосии, сына Аммона (II Хр. 35:3). Перед разрушением Храма Навуходоносором в 586 г. до н. э. Ковчег исчез. Он не упомянут ни в числе «сокровищ, вывезенных из дома Господня» при царе Иехояхине, ни в подробном списке священной утвари, захваченной вавилонянами при падении Иерусалима (II Ц. 24:13, 25:13–17). Ковчег Завета не упоминается и в списке утвари, возвращенной в Иерусалим Киром (Эз. 1:9–11).

додано через 4 хвилини 1 секунду:

Спеціально для Олега:

Ковчег Заповіту-легендарна і велика святиня юдеїв, ковчег, в якому зберігалися(хоронилися) кам"яні плити з 10 заповідями. Вихід 25:22- Бог сказав Мойсею, що над ковчегом між двома херувимами Він буде відкриватися йому і давати заповіді народу Ізраїля
На мою думку Ковчегом Завіту має бути цеква, душа, віра молитва, об"єднані в одне ціле! ТОДІ ТО БУДЕ СИЛЬНИЙ КОРАБЕЛЬ, ЯКИЙ ВИВЕДЕ НАС ДО ІСТИНИ.
Олеже, не флуди. Тема про Біблію, а не про "душі", "церкву", і "той світ".
st.fergi
Єремія якраз жив в Єрусалимі під час облоги міста Навуходоносором.
Значить шось знав, коли таке писав. Чи не він сам і заховав
Знаєш, Тимофію, може і знав і заховав і комусь можливо передав то все. Я думаю немає змісту знищити ковчег, але є зміст сховати його і передавати з покоління в покоління довіреним особам, як не його самого то таємницю про його поховання , як не смішно то може виглядати...
Не виключено, що Ватикан щось знає по тому поводу, да і не тільки по тому...
Блажен хто вірує...
До чого то ти?
От коли будуть відкриті архіви Інквізиції то може ми щось і взнає нове tymofiy
одним з доказів про те, що Біблія це лише витвір людини є те, що згідно біблії людство існує 5000 років, а насправді, як ми знаємо значно більше, а який зміст Богу брехати чи казати неправду, чи скривати щось
1. Я ще сам наразі не можу відповісти на те питання, яке задав вам, шановні колеги.
2. Я вважаю, що Біблія - сама логічна з усіх релігійних книг, які існують.
3.
massimo пише:
одним з доказів про те, що Біблія це лише витвір людини є те, що згідно біблії людство існує 5000 років, а насправді, як ми знаємо значно більше, а який зміст Богу брехати чи казати неправду, чи скривати щось

Якщо насправді є так, то я не бачу сенсу вірити в Бога взагалі, і в Його обітницю Спасіння для праведних та мирних.
Нарід, а для чого ви тоді кажете, шо вірите, якшо нема в шо вірити і вам то помагає як мертвому припарка?
Я зара беру дві сокири і йду всіх рубати, палити і гвалтувати, бо мені за то нічо не буде, а якшо й буде - то життя нічо не варте, бо нема надії на воскресіння і майбутнє життя.
І тим більше, в такому випадку мені нічого не варте життя ваше, отож чекайте гостей коли не знаєте.
Вас влаштовує такий хід думок вашого ближнього?
tymofiy пише:
Я зара беру дві сокири і йду всіх рубати, палити і гвалтувати, бо мені за то нічо не буде, а якшо й буде

Я ужаснулася якщо чесно, навіть якщо то писалося для того щоб дійшло.
tymofiy пише:
я не бачу сенсу вірити в Бога взагалі

В Бога є сенс вірити Якщо дехто пише те, що не співпадає з біблією, то це лиш означає що людина копає , цікавиться і виясняє як то все було насправді, порівнює думки інших і висловлює свої припущення. І робить це вона не тільки з сліпою вірою в написане а й співставляє з логікою життя, тільки так можливо можна дійти до якогось висновку. Бо якщо тільки вірити в написане то і погоджуєшся відповідно з написаним, бо книга натхненна богом -значить сумніватися нема чого. Вкінці написано, що той хто змінить щось в написаному або перекрутить на свій лад-заслужить кари.
А хто зна, можливо і перекрутив хтось і недописав або забрав щось, і справді заслужив на кару але ж те що перекрутив уже пішло собі в маси...
Буває по всякому і треба зважувати все-все, бо навіть Ісус похвалив Хому за перевірку хоч сам і говорив що все треба робити з вірою в серці.

Вірю але перевірю те, в що вірю - як на мене то буде правильно насамперед для моєї віри. Бо тільки через перевірку можна зміцнити свою віру. Я не говорю що сумніваюся, бо такого немає в мені - я просто перевіряю.
massimo пише:
а насправді, як ми знаємо значно більше

Ми знаєм? Ми знаєм, те що було написано в підручниках, ми знаєм те, що нам сказали по телевізору, ми знаєм те, що почули від інших людей, які в свою чергу прочитали це з підручників і почули по телевізору. Ось що ми знаєм
tymofiy пише:
бо нема надії на воскресіння і майбутнє життя.

людина дуже цікава істота, їй дуже шкода вмирати, так хочеться пошити ще, а ще краще вічність - люди придумали для себе якесь воскресіння та вічне життя, вірять у переселення душ після смерті у інші релігії, ну ніяк людина не хоче вмирати
tymofiy пише:
Нарід, а для чого ви тоді кажете, шо вірите, якшо нема в шо вірити
ну чому немає, чому обов"язково вірити в то, про що пише Біблія
tymofiy пише:
Я зара беру дві сокири і йду всіх рубати, палити і гвалтувати, бо мені за то нічо не буде
ось спеціально для таких людей і була написана біблія, біблія крім того що є історичною книжкою, вона ще є юридичною книгою, яка регулювала цивільні та кримінальні відносини в суспільстві, і мінялася по ходу зміни суспільства.

додано через 5 хвилин 59 секунд:

mops пише:
Ми знаєм? Ми знаєм, те що було написано в підручниках, ми знаєм те, що нам сказали по телевізору, ми знаєм те, що почули від інших людей, які в свою чергу прочитали це з підручників і почули по телевізору. Ось що ми знаєм
ну якщо не хочеш вірити в те, що говорять інше тоді досліджуй сам, бери ручку і листочок і рахуй. Візьмем наприклад північну і південну америки. Скільки людей там жило на початку її колонізації? Скільки тисяч років потрібно було, щоб там було стільки населення + те, що ці люди якимось чудним дивом з Африки на чудо плавзасобах приплили і оселилися, за короткий проміжок часу у них відбуваються генетичні зміни, змінюється мова і т. д і все це за 5000 років, як для історії землі надто малий проміжок часу
massimo пише:
часу у них відбуваються генетичні зміни, змінюється мова і т. д

Які-такі генетичні зміни? У кожної людини свій набір генів, але загалом вони однакові.
А щодо мови то це взагалі сталось в один день
Саме головне - ніхто нікому не буде давати ПОВНОЇ викладки всіх подій зі стопроцентною доказовою базою. Нам пропонується просто вірити Божому слову, от і всі справи...
Шановні, я не читав Біблію, тому її не обговорюю з вами. Але коли йдеться про доступні мені науки, як генетика чи народорозселення, то впевнено скажу, що, наприклад, лишень деякі дуже наближені до теми науковці РЕАЛЬНО можуть оцінити колосальні масштами генетичних змін людини за наведений період часу в 5000 років, порівнюючи з наглядними для них прикладами дослідних даних, зібраних за значно менший проміжок в 5-10 років. Зараз відомо, що людина отримує генетичні зміни не тільки від покоління до покоління, але і при самому житті кожної конкретної особи. Тобто людина помирає із зміненим генотипоп, вже не таким, з яким народилася!
Так само і історія розселення. Згідно найпоширенішої теорії заселення обох Америк вихідцями із Східної Азії через Беренгову протоку описуваний період в сотні тисяч років колосально звужується при поєднанні з теоріями про глобальні зміни з боку геодинаміки, астрофізики, ба, навіть теорії паралельних світів і заключень з міфологічної спадщини народів. Не смійтеся, може в мене це і не звучить авторитетно, а от прислухатися можна до того самого Ейнштейна з його теоріями.
mops пише:
Які-такі генетичні зміни
ну наприклад взяти таке, що шкіра у жителів Африканського континенту чорна, а у американців жовтувата
mops пише:
А щодо мови то це взагалі сталось в один день

а це мене просто зі сміху звалило якщо ти говориш про події будови башти, а потім Господньої кари і як результат різні мови, то виходить, що в час побудови вежі на Американському континенті взагалі мешканців не було, а лише після появи їхніх мов вони якимось чином попали в Америку, і часу для маштабного збільшення населення залишилося менше павіть ніж 5000 років

додано через 4 хвилини 49 секунд:

mops пише:
просто вірити Божому слову
питання полягає, що є Божим словом, ви кажете що то Біблія, я фактами то заперечую, а ви пропонуєте "просто вірити", мені якось не получається сліпо вірити і не думати

додано через 19 хвилин 43 секунди:

на ум прийшла ще така річ: Книга буття 2-7 "і створив Господь Бог людину з пороху земного. І дихання життя вдихнув їй у ніздрі її, і стала людина живою душею " як нам відомо людський організм на 65...70 % складається з води, то на мою думку треба було писати що створив з води, бо перетворення пороху земного на воду я собі не уявляю.
massimo пише:
треба було писати що створив з води

Ну то порахуй, скільки хімічних елементів міститься в пороху земному, а скільки в воді. Якби Бог сказав тому хто записував: "Я створив Адама з вуглецю, водню, кисню, фосфору, сірки, заліза, хлору, калію, натрію, кальцію, азоту, йоду..., які синтезував із елементарних частинок шляхом ядерного синтезу і скріпив це хімічними зв'язками, і надав впорядкований комплекс енергетичних полів для самостійного існування мого творіння...", чи та людина шість з лишком тисяч років тому шось зрозуміла б, чи поїхала б дахом?
AVB пише:
А шо таке "Армагедон"? - "Зброю (руки) на землю!

Армагедоном може бути, якби то сказати смута в душі людини, злоба, ненавість і всі мирськи гріхи, які можуть привести людину до самознищення. Я так то розумію!
st.fergi пише:
Армагедон-то є гора Мегідо

Саме так сказано в Біблії. І зверни увагу на те, хто ту війну почне.
Та звернула давніше ще, ти краще зверни увагу на це Олегу і АВБ

додано через 4 хвилини 49 секунд:

massimo пише:
перетворення пороху земного на воду я собі не уявляю.

tymofiy пише:
скільки хімічних елементів міститься в пороху земному, а скільки в воді

те, що все розкладено на елементи хімічні то є ясно, але так чи інакше у людині більше води , то який сенс писати що з пороху, навіть якщо у ньому купа всякого?
Ну, може тоді воду не рахували рівно як і жінок з дітьми?
Цікаво стає,
st.fergi пише:
але так чи інакше у людині більше води , то який сенс писати що з пороху

У золотій руді золота найменше, але всеодно вона називається золотою. Після смерті (якщо не дати розвинутись бактеріям) вода з тіла поступово випарується і залишиться що? Вірно, той самий порох.
Чомусь про хробаків згадала до того всього..... фууууууууууу, бееее...
Троха флуду:
Як казав лікар, прописуючи хворому грязеві ванни:
"Поможе, не поможе, але до землі троха привикнете".
А чому строго обговорюється канонічна Біблія. Невже тисячі інших манускриптів, що пиляться в сховищах Ватикану, не варті уваги?
Яке має право людська церква відкидати одні частини, а інші превозносити? Бо вони колись там зібрались і так собі вирішили? Це неправильно. Якщо Біблія є Словом Божим, то її людина не має в чомусь корегувати і обрізати. Слово є неосяжне, його не можна передати в усіх разом взятих писаннях, явних і втрачених і ненаписаних.
я б віддав великі гроші щоб прочитати євангіліє від іуди, яке наразі недоступне широкому колу

додано через 6 хвилин 16 секунд:

mops пише:
Після смерті (якщо не дати розвинутись бактеріям) вода з тіла поступово випарується і залишиться що? Вірно, той самий порох.
одразу видно що біблія писалася людьми в жарких кліматичних умовах, так дійсно коли в тих широтах мертве тіло залишити на вулиці то при дії на нього сонця і жарких вітрів воно висохне і перетвориться в порох, інше діло як би біблія писалася людьми з наших широт то думаю і походження людини виписувалося би інакше
AVB пише:
Невже тисячі інших манускриптів, що пиляться в сховищах Ватикану, не варті уваги?

я б також дуже б хотіла то все прочитати, страшно хочу.
Все варте уваги на мою думку, і в таких питаннях де є справжня істина, мною особисто беруться до уваги всі аргументи.
AVB пише:
Бо вони колись там зібрались і так собі вирішили
бо так воно і є, бо на нікейському соборі посідали собі людішкі і вирішили що можна читати людям а що не можна бо воно принесе шкоду насамперед тій самій церкві, тобто їм самим.
І чимпобільше страху підсипали людям, щоб ті боялися, бо боязливе суспільство легше контролювати.
У Івана сказано, що всіх книг не вистачить щоб описати все що насправді зробив Ісус людям. Але мені здається що це є десь записано кимось, просто ми того в очі не бачили ще. Багато чого приховано від людей не в користь церкви і теперішнього Ватикану.
massimo пише:
одразу видно що біблія писалася людьми в жарких кліматичних умовах, так дійсно коли в тих широтах мертве тіло залишити на вулиці то при дії на нього сонця і жарких вітрів воно висохне і перетвориться в порох, інше діло як би біблія писалася людьми з наших широт то думаю і походження людини виписувалося би інакше

думка, до речі, дуже цікава і варта уваги
massimo пише:
я б віддав великі гроші щоб прочитати євангіліє від іуди

Не тре ніяких грошей! Читай безкоштовно.
AVB
буду чекати наукового перекладу, так як це трохи не те що я вже знаю
massimo пише:
а ви пропонуєте "просто вірити", мені якось не получається сліпо вірити і не думати

Не я пропоную, а Бог. І чому зразу такі крайності - сліпо, сліпо... ти бачиш перед собою цей світ, бачиш небо і землю. Це все створив Бог. Все, починаючи від сонці і закінчуючи найменшим атомом. Хіба цього мало?
mops пише:
починаючи від сонця і закінчуючи найменшим атомом. Хіба цього мало?

Наприклад, мені цього цілком вистачає. І читати книги вже немає сенсу, щоб вірити, чи не вірити.
mops пише:
цей світ, бачиш небо і землю. Це все створив Бог

Вірю що Він.
Але є багато питань на які я шукаю відповідь, бо в Біблії є моменти що чогось не вистачає, хоча вона і рахується дописаною. Для того, я також думаю а не просто читаю.
Я думаю чим людина більше пізнає світ, тим більше вона дописує Біблію, тобто чим Бог дає більше її мудрості, тим більше змінюється її погляд на речі і події, які оточують нас! Тобто ЕПОХИ, які є різними по своїх світобаченнях.
Да, парень-хват...
Олег пише:
чим людина більше пізнає світ, тим більше вона дописує Біблію, тобто чим Бог дає більше її мудрості
Итого, за прошедшие 1950 лет мы никакой мудрости так и не нажили
Самою основно мудрість є те що коли тобі роблять зло, то відповідай добром, але я не бачу зараз цього в нашому суспільстві! Це означає що ми її ще не нажили. , але вто требе вірити що наживем!
Олег, как я понял, мы разговариваем о разных вещах...
Уже
Муха V Далі пише:
1950 лет
Библия не пишется.
Муха V Далі пише:
Библия не пишется.

Дописується!
Обоснуй.
Олег пише:
Дописується!
Олег ти перша людина в моєму житті, яка знає що біблія дописується ,Олег тобі повинно бути встидно писати таку дурницю.
Обосновую: була Біблія написана староруською мовою наприклад , в перекладі на нашу теперешню мову той текст змінився певною мірою, який зробив певні зміни! Я тут не буду уточнювати що саме і де ті зміни є, але наша мова і староруська в перекладі відрізняється, напевно? В основних моментах змін немає. Тут немає ніякої конфесійності в цьому пості, якщо хтось захоче її прив"язати то прошу! Я висловив свою думку.
Муха V Далі пише:
УжеМуха V Далі пише:
1950 лет
Библия не пишется.

Олег пише:
Обосновую: була Біблія написана староруською мовою , в перекладі на нашу теперешню мову той текст змінився певною мірою, який зробив певні зміни! Я тут не буду уточнювати що саме і де ті зміни є, але наша мова і староруська в перекладі відрізняється, напевно? В основних моментах змін немає. Тут немає ніякої конфесійності в цьому пості, якщо хтось захоче її прив"язати то прошу! Я висловив свою думку.
_________________

* вздохнула *
ех, Олеже, ну от що ти виплітаєш? Тебе спитали звідки ти взяв що Біблія дописується а ти людям про переклад Біблії ТО Є РІЗНІ РЕЧІ
Брак слів просто. Капєц.
НУ чого то є теж саме дописування, неправильно поставлена кома міняє повністю текст! А тут на мене налетіли, за мою думку
Олег переписати зі змінами і дописати біблію, то є дві великі різниці
Білію писали літопсисці і був одним із них Нестор - не перший і не останній, чий твір потім "відкориговували" пізніші переписувачі. Не забуваймо, що тоді ксероксів, ані типографій не існувало, а історія сприймалася як розповідь, а не констатація фактів, - відтак, людина, що переписувала, від себе часто щось додавала. В тій же Біблії є безліч місць, про походження яких іде дискусія - чи був цей текст в оригіналі, чи його дописали пізніше. Втім, ці пізніші корекції тексту не ставлять під сумнів текст Біблії в цілому. Окрім кількох літописів, є ще й іноземні джерела які до нас доносили текст Білії порізному і також перекладалися порізному!
Олег Нестор ніколи біблії не писав, він її міг тільки переписувати, і не треба біблію на "староруській" ставити в приклад, адже українська біблія перекладалася з багатьох інших мов грецької, англійської, польської.
І не плутай помилки перекладу з дописуванням.
на всіх тих горе перекладачі, переписувачі, "дописувачі" наложена Божа кара
об"явлення 22,18 - 22,19
Добре людина Біблію переписувала, але для того він брав певні джерела інформації. Але основна суть цієї книжки не є змінена!
Олег пише:
але для того він брав певні джерела інформації
людина яка щось переписує, бере ""оригінал" і тупо його переписує, або перекладає, а коли
Олег пише:
брав певні джерела інформації
то це вже інша історія, і за це йому кара Господня
Але, той переклад приводив до певних змін в тексті то на мою думку! А думку виражається різною мовою порізному, і той текст можна змінювати і дещо , наприклад дописувати! Але я ще раз повторюю що основне, тобто суть тої книжки не є змінена!! А ті дописувачі получать своє, от і все.
massimo пише:
за це йому кара Господня
Олег пише:
основне, тобто суть тої книжки не є змінена
звідки така категоричність, може мав можливість читати оригінальні свитки
Олег пише:
Білію писали літопсисці і був одним із них Нестор



Слыхал звон...
Нестор писал "Повесть временных лет". Обратись-ка братец к главе нашей Райгосадминистрации или к мэру города - они историки - проконсультируют...
То вже мені судити куда мені звернутися си до Зубара чи до істориків.

P.S. Спорити про вічне спорити вічно.