Золочів Плюс Золочів плюс
Форум міста Золочів
ФорумСписок темОпитуванняLITE-версіяWAP-версіяКалендар
АудиторіяФотоальбоми приватніБлоги

Випускний - свято чи спосіб виманювання грошей?

форум Золочів Плюс - Наука і освіта
Автор Коментар
vaymut
ЮРИСТ
Золочів
Випускний - свято чи спосіб виманювання грошей?21.04.2007 11:48 - Випускний - свято чи спосіб виманювання грошей?
Чому починаю цю тему? Та тому, шо бачу, на що перетворили свято випускників у школах, що мене справді зачіпає.
Так от, колись випускний вечір святкували лише 11-ті, а ще раніше 10-ті класи. А зараз? Садок закінчує дитина - випускний, 3 клас закінчує - випускний, 9 клас закінчує - випускний, 11 клас - знову випускний. (Якщо десь помилився, прошу мене виправити). Але це була б не проблема, ну подумаєш, зібралися дітки з вчительою, з'їли канапочку, тістечко, тортік, попили чаю чи сочку, потанцювали собі, позабавлялись і розійшлись, АЛЕ кожного разу батькам доводиться думати, мудрувати, що ж тій вчительці подарувати, чи нову золоту підвіску з ланцюжком, чи золоті кульчики (добре, що хоч без діамантів), чи то новий столовий набір на 12 персон в чюмодані (який собі не дозволить пересічна сім'я придбати), а що буде далі, коли всі все передарують? Прийдеться батькам скидатись на нового мерседеси вчителям, а далі - на нові квартири?  ... І називається це не інакше, як подяка за труд!  Шановні, яка подяка? За який труд? Ці люди виконують свою роботу і отримують за неї зарплату!  Школу перетворили на чортзна-шо.  Якшо хтось зі мною не погоджується, і скаже, шо це не правда, викладайте аргументи, можливо і переконаєте мене в протилежному.
massimo
житель міста
Золочів
Випускний - свято чи спосіб виманювання грошей?21.04.2007 11:56
vaymut пише:
Школу перетворили на чортзна-шо
скільки себе пам"ятаю, стільки таке було, і видно таке булоще і до мене  , так що твої страхи на рахунок
vaymut пише:
мерседеси вчителям, а далі - на нові квартири
безпідставні
st.fergi
НЕПОВТОРНА
Золочів
Випускний - свято чи спосіб виманювання грошей?21.04.2007 12:12
vaymut
коли я вчилася,теж таке було. і коли прощалися з одною вчителькою(бо йшла в декрет)теж дарували подарунки,коли день народження вчителів(які у нас викладали наприклад в 11 класі)теж скидалися як має бути.Пам"ятаю,коли мав бути випускний в 11 класі а моя сім"я не мала мені грошей ні на сукню,ні на баль,ні на подарунки вчителям ,які нас вивчили,короче був депресняк(хоч чудово і розуміла що нема звідки взяти ті гроші). в останній момент все ж таки попала на випускний і з сукнею і з касою,яку треба здати,так що все закінчилося благополучно,але той напряг,який тоді був надовго мені запам"ятався,так що тема болюча vaymut не тільки для тебе
AVB
Турист
Золочів
Випускний - свято чи спосіб виманювання грошей?21.04.2007 14:49
Я не знаю коли ви вчилися, а за мого школярства в моїй школі такого НЕ БУЛО. Ці всі "подачки" - така паскудність. Це вже з дитинства виховується поламана психологія суспільних відносин. Я розумію, що тим вчителям офіційно нараховують мізерну платню, і бітьки прагнуть хоч якось повпливати на покращення рівня знань своїх дітей. Але робити зі школи балаган перевертнів - це дурка. Якщо вже так хочуть віддячуватись, і щоб це дійсно йшло на користь ОСВІТИ, нехай би створювали при школах, ба, чи навіть при окремих класах фонди матеріяльної підтримки, куди би перераховувались кошти так сильно бажаючих поділитися. А фондом вже можна більш-менш культурно керувати. Але ні. "Несвідоме стадо преться до городу"
Альонка
Зільонка
Золочів
Випускний - свято чи спосіб виманювання грошей?21.04.2007 19:07
А ми наприклд випускний в 9 класі відсвяткували на природі. І то нас тільки 7 з 30 було.
AVB
Турист
Золочів
Випускний - свято чи спосіб виманювання грошей?21.04.2007 19:19
Ну то я розумію, нормально собі своєю маленькою компанією відмітили.
Олег
житель міста
Золочів
Випускний - свято чи спосіб виманювання грошей?21.04.2007 19:22
То як кому покишені і ще трохи наша українська натура, а впринципі я не буду спорити ні з ким, тому що як кому досмаку, хочеш йдеш, хочеш не йдеш.
massimo
житель міста
Золочів
Випускний - свято чи спосіб виманювання грошей?21.04.2007 20:49
vaymut пише:
Випускний - свято, чи спосіб виманювання грошей?
насправді грошей ніхто не виманює бо в основному у всяких свєрхторжествах ініціаторами виступають батьки а не вчителі. А школьнікам шо треба : вино, водка, папіроска, однокласниця на колінах і найголовніше ніяких дорослих
Khrystik
житель міста
Золочів
Випускний - свято чи спосіб виманювання грошей?22.04.2007 18:37
massimo пише:
насправді грошей ніхто не виманює бо в основному у всяких свєрхторжествах ініціаторами виступають батьки а не вчителі. А школьнікам шо треба : вино, водка, папіроска, однокласниця на колінах і найголовніше ніяких дорослих

Повністю підтримую! Не знаю як в кого, а за час мого навчання ще жоден вчитель не вимагав від дітей грошей. Батьки самі вирішують що купувати, скільки на що грошей тратити.
Pangea
Inka
Золочів
Випускний - свято чи спосіб виманювання грошей?22.04.2007 19:49
Як я ше вчилась в 2-гій школі то в мене була така вчителька яка не любила як ми їй якісь подарки робили...Раз на своє день народження ми їй подарували подарок, вона впиралася, а потім пішла і вернулася з величезним ящиком морозива для нас всіх. А як в когось з нас було день народження то вона все шось дарувала. Класна була вчителька, дуже добра...
Щодо випускних, то так. І в садочку, і в третьому класі, і в дев"ятому, і в одинадцятому...То перебор....
Про садочок я вже не пам"ятаю, та й шо там пам"ятати...То шо для дітей треба було то всьо? В третьому класі ми бігали купкою кругом наших "випивших" батьків і вчителів, які плакали і співали пісні...Я пам"ятаю як наша вчителька разів з шість заставляла нас всім класом співати одну і ту ж саму пісню про випускний. Я весь вечір тільки і думала, як я хочу додому піти, знати те дурнувате платтячко і поспати, а не зривати собі горло дивлячись як старші ревуть (причини їхнього плачу я не розуміла). В 9 класі я на випускний не пішла, по власній волі. А чого мені туда йти? По горло вистачало милуватись моїми однокласниками в школі. Серед них в мене друзів не багато по причині занадто різних характерів і пріоритетів. А на їх п"яні рожі дивитись бажання не було зовсім, бо такого "щастя" я не витримаю точно. Крім того погодка була не дуже і я мала досить хорошу альтернативу трати часу і грошей.
Випускний 11-го класу ше попереду. Навіть не хочу за нього думати...Особливо за ті всі заморочки....

додано через 1 хвилину 44 секунди:

Вибачайте за таке скептичне ставлення але так воно є....
mops
міська комісія
Золочів
Випускний - свято чи спосіб виманювання грошей?22.04.2007 20:37
Я теж на випускні не ходив і по тій самій причині - не мав бажання дивитись на п"яні рожі.
На день народження скидався один раз - кілька учнів і я в тому числі купили подарунок і святкувати пішли до вчительки додому.
Pangea
Inka
Золочів
Випускний - свято чи спосіб виманювання грошей?22.04.2007 20:40
mops пише:
На день народження скидався один раз - кілька учнів і я в тому числі купили подарунок і святкувати пішли до вчительки додому.

А в якому класі то було?
mops
міська комісія
Золочів
Випускний - свято чи спосіб виманювання грошей?22.04.2007 20:50
Вже і не пам"ятаю добре, давно то було. Клас 7-8 мабуть.
І такого "безпрєдєлу" як зараз теж не пам"ятаю. Ми кожного року, починаючи з 7 класу, здавали екзамени і ніколи не скидались "за екзамен". Накривали стіл з канапками, тоді це було офіційно дозволено, і все. А ось зараз ці "столи" заборонили, мовляв хабар і все таке інше. Моя колєжанка, яка закінчує 11 клас, розповідає, що весь клас (крім неї) скидається викладачам "на екзамен", щоб оцінки хороші були.
А так і далі буде. Хабарі за закінчення школи, хабарі за вступ у ВУЗ, хабарі протягом навчання, хабарі за диплом... І так все життя. А потім дивуються, чому в країні нема справедливості.
massimo
житель міста
Золочів
Випускний - свято чи спосіб виманювання грошей?22.04.2007 20:51
а я на випускному не пив нічого, у нас була дуже прикольна група, та і весь випуск, були танци, приколи - було весело без водки, може і були
mops пише:
п"яні рожі
, але я їх не бачив(певно бухали по закамарках), коли на випускному 90 чоловік і більшість з них тверезі, то рожі губляться в толпі.
Для більшості випускний не був дуже великим святом, так як вчитися було прикольно і весело

додано через 17 хвилин 3 секунди:

mops пише:
хабарі за диплом.
З державними екзаменами получилося в нас прикольно, всі роки перед нами випускний курс збирався по 20 у.е. на державні екзамени, а перед самими екзаменами у вуз приїхала група по боротьбі з корупцією і ніхто грошей не брав, а що гроші уже додому назад не повезеш, в кожного на кармані по 100 у.е. залишилося, і пішли ті гроші на паті після випуску - клуб, віскі, джин, мартін, коктелі віп зал і т.д. за 3000 у.е. в 2001 році вКиєві, ще багато собі чого можна було позволити
st.fergi
НЕПОВТОРНА
Золочів
Випускний - свято чи спосіб виманювання грошей?22.04.2007 22:42
пам"ятаю вчительку,яка замовила батьківському комітету(голові) подарунок-білу сумочку,так от, так сталося що вийшла сварка між деякими членами того комітету і подарунок купили інший-якісь там стаканчики)))представте картину- приходить вчителька в школу,в білому костюмі,з білими кліпсами,в білих мештах і з чорною сумочкою( в надії що додому піде з білою ) а тут такий облом)))дають їй той пакунок(не видно що саме) і кажуть: обережно,не побийте))))бачили б ви її лице)))
Олег
житель міста
Золочів
Випускний - свято чи спосіб виманювання грошей?29.06.2007 08:29
ТО все дурниця, але які гарні в Золочеві дівчата!Вчора був "парад планет", тобто наші випускниці були найгарніші і плаття в них були один наперед одного гарніші  , одним словом всі гарні були!
Pangea
Inka
Золочів
Випускний - свято чи спосіб виманювання грошей?29.06.2007 13:45
ну плаття, як на мене, симпатичні були, але шоб аж таке якесь....то не бачила...
st.fergi
НЕПОВТОРНА
Золочів
Випускний - свято чи спосіб виманювання грошей?29.06.2007 14:03
Плаття рідко бувають ексклюзивними,переважно одне і теж тільки кольори і дівчатка змінюються
Pangea
Inka
Золочів
Випускний - свято чи спосіб виманювання грошей?29.06.2007 14:07
Ага...замітила вчора 2 однакових плаття...
Одне було на знайомій, а інше на дівчинці з 3-ї школи...
Але таки сумочка, причоска, взуття, букетик і прикраси роблять своє діло...
st.fergi
НЕПОВТОРНА
Золочів
Випускний - свято чи спосіб виманювання грошей?29.06.2007 14:20
Коли у мене був випускний,то одна дівчинка мала синє плаття таке легке що на вітрі роздувалося коротеньке і у волоссі заколки у формі квіточок синіх а в руках ну просто величезний букет синіх волошок.Скажу тобі,це була річ
Pangea
Inka
Золочів
Випускний - свято чи спосіб виманювання грошей?29.06.2007 14:28
Вірю...Саме по собі плаття не так цікаве як той вже готовий образ...

От я вже з тим набавлюсь...
st.fergi
НЕПОВТОРНА
Золочів
Випускний - свято чи спосіб виманювання грошей?29.06.2007 14:31
Скажи хоч якого кольору плануєш платтячко? Бо розумію що описувати туточки не станеш
Pangea
Inka
Золочів
Випускний - свято чи спосіб виманювання грошей?29.06.2007 14:41
Навіть не знаю якщо чесно...взагалі люблю чорний, і червоний ( а краще вишневий) і ше казали що пасує темно синій...Словом потім вирішу...
Але точно знаю що воно не буде:
Пишне в якому я йти не зможу...
золотистого чи сріблястого якогось страшнючого кольору
без величнезних бантів і тому подібних речей...

Кортоше хочу просте, стильне, елегантне плаття...яке б МЕНІ пасувало, а не манекену в магазині...

От питання постає що робити з волоссям...то таки дійсно проблема...
st.fergi
НЕПОВТОРНА
Золочів
Випускний - свято чи спосіб виманювання грошей?29.06.2007 14:51
Не люблю ті башти на голові Люблю щоб було просто помите і блискуче від бальзаму а не від лаку Кучеряві ті фффсякі такі теж не люблю,що в перукарнях однаково поробили на головах
Pangea
Inka
Золочів
Випускний - свято чи спосіб виманювання грошей?29.06.2007 15:10
Вот вот...я тоже не люблю...в мене ж нормально волосся...на другий рік то взагалі буде трошки нижче пояса, то я собі підрівняю щоб було так як зараз...і піду з прямим без всяких причосок...хіба якусь заколку вчеплю..
Але от маман буде незадоволена страшно...

Вчора йшла то перед мною в центрі йшла дівчина, а ззаді доганяли батьки...Вона на них кричала, а вони возмущались...щоб не гнала, бо ше чого каблуки зламає...Ото почалось свято в неї...
st.fergi
НЕПОВТОРНА
Золочів
Випускний - свято чи спосіб виманювання грошей?29.06.2007 15:16
Pangea пише:
ззаді доганяли батьки

угу,взяли і зіпсували дитині випускний треба такі речі обговорити зараня а не гнати потім як сумашедші за нею а є ще батьки що контролюють дітей на випускному вечорі у мене на випускному одна мамаша(тьотя під 2 метри ростом і так же в ширину)))сказала своїй дочці при мені: будеш виносити хавчик на вулицю знайомим -уб"ю"
Pangea
Inka
Золочів
Випускний - свято чи спосіб виманювання грошей?29.06.2007 15:26

Ото вона собі дала....Я взагалі якось тяжко то уявляю....як то? При батьках?!
st.fergi
НЕПОВТОРНА
Золочів
Випускний - свято чи спосіб виманювання грошей?29.06.2007 15:28
Я тоже кажу що батькам нема що робити на випускному
tymofiy
житель міста
Золочів
Випускний - свято чи спосіб виманювання грошей?30.06.2007 00:11
І тим дітям тоже
Особливо пацанам присвячується...
Ше північ не пробила, а вже всіх не стало...
Пам-пам пабам парарара парарам...

А взагалі то має бути просто, красиво і романтично.
І не тре паяти з себе куклу лише для того, шоб показатися позіхальникам вулиці Шашкевича!
st.fergi
НЕПОВТОРНА
Золочів
Випускний - свято чи спосіб виманювання грошей?30.06.2007 10:11
tymofiy пише:
а вже всіх не стало...

та чого так одразу? є пацани яким випивка до одного місця на випускний,принаймі на першому місці дешо інше
tymofiy пише:
не тре паяти з себе куклу

не треба  але кожна дєвочка хоче бути першою красавіцою,тому і стараються вона і її мамочка щоб так і було.Тільки ті дівчата,які усвідомлюють що їм того не треба бо вони і так "першими красавіцами" не будуть збиваються з тої тєми ще при науці  Але кожна би хотіла
tymofiy пише:
шоб показатися позіхальникам вулиці Шашкевича!

ну а як же інакше???тоді свято наполовину втратило свій сенс!!!
Nag
гість міста
Золочів
Випускний - свято чи спосіб виманювання грошей?30.06.2007 18:26
Категорично не згоден з думкою vaymut!
Навіщо всі шишки валити на бідних вчителів?!
Випускний,в першу чергу,потрібен батькам та діткам. Треба ж себе показати,та й погульбанити всі раді,щоб було що згадувати. Ніхто нікого не заставляє. А що до подарунків,то це традиція зі старих добрих часів,коли учні добре вчилися, любили та поважали своїх вчителів! Дарували щось на згадку,наприклад рідкісні книги. Чому зараз дарують усілякий непотріб,як ті шклянки,замість обіцяної сумки- це взагалі вважаю убогістю,класе що таке вчинив-ганьба вам,справа батьків,а не вчителів!!! Даруйте щось на пам,ять і від щирого серця!
Ні,краще нічого не даруйте. Вчитель від вашої подачки не розбагатіє. Тай канапочки вашої,слава Богу,вже не є жадний.
Добре,що я не вчитель!!! Не вдячна це професія.
st.fergi
НЕПОВТОРНА
Золочів
Випускний - свято чи спосіб виманювання грошей?30.06.2007 19:49
Nag пише:
та й погульбанити всі раді,щоб було що згадувати

отже випускний всім потрібний.Знаю тільки пару вчителів які не були на випускному вечорі в мене і це тільки тому,що в одної вчительки дуже сильно була хвора дочка тоді,а другий впився ще на початку того всього і його повезли додому.
Nag пише:
рідкісні книги
не спорю,це колись вважалося престижно навіть подарувати якусь цікаву книжку але тепер.....хотіла б я подивитися на обличчя того вчителя якому подарували книжку(незнаю яка вона вже має бути щоб вчитель справді був радий їй).
Nag пише:
від вашої подачки не розбагатіє
але ту подачку буде згадувати все своє життя( знаю одну таку викладачку на жаль)
Nag пише:
Не вдячна це професія
ОДНОЗНАЧНО
Shved
гість міста
Золочів
Випускний - свято чи спосіб виманювання грошей?09.03.2008 20:39
А у мене асоціація з випуском як з великою п’янкою. Памятаю бабла куча пішла на костюм, потім ще здавали і здавали. А як довелося до діла то жодної романтики. Сіли стали жерти, пити. Тьолки, правда були як модельки. Але то всьо фігня є хоч що згадати. А от у моєї дівчинки справи взагалі галімо. У них в бурсі не то шо випускного нема, а бабло на якусь там спонсорську допомогу збирають. А перед практикою взагалі вигнались, майстрова казала, роби що хочеш а на практиці маєш заробити 300 гриваків. Та і то фігня. В мене колега в універі як розказав тарифи то взагалі волося спочатку стало а потім осипалось. Шо сі роби в світі. Бабло править всім.
stella
житель міста
Золочів
Випускний - свято чи спосіб виманювання грошей?09.03.2008 23:03
А в мене ніколи не було випускного, тому що не закінчувала української школи і це напевно добре, бо згідна з vaymut це проста трата грошей.
Наприклад тут (в Італії) перед екзаменами нікому в голову неприходить скидатись і дарувати щось вчителям, а вчителі і не взяли б нічого, тому що їм робоче місце дорожче від того подарунку.
Після закінчення школи тут організовують просту вечерю в ресторані з вчителями без батьків (вчителі платять за себе самі) .
Відносно одягу - чим простіше тим краще (джинси і футболка).
Щодо вчителів і хабарів: не всі однакові є такі що брали, беруть і будуть брати, а інші не брали, не беруть і ніколи не візьмуть.
Васілій
NEVSEREMOS‘!
Золочів
Випускний - свято чи спосіб виманювання грошей?10.03.2008 06:58
stella пише:
А в мене ніколи не було випускного

але
stella пише:
згідна з vaymut це проста трата грошей.

"Нє чітал,но асуждаю"В житті майже все проста трата грошей і чи отримаєш ти задоволення від цієї дії залежить в першу чергу від тебе.Юріг сидів і чекав пока йому сдєлают празнік-тому й гроші потратив зря.Ти якщо візьмеш з нього приклад-то результат буде такий самий
stella пише:
Відносно одягу - чим простіше тим краще (джинси і футболка)

Та находишся ше в джинсах,аж стошнит!Не тре порівнювати "їх" і "нас".В нас так заведено,що свята святкують шумно і нехай на останні гроші,але весело.І якщо комусь скучно-то це він сам і винуватий в тому,тому шо каждий кузнєц свого випускного
А на рахунок грошей-силою їх ніхто не забирає
Lucifer
гість міста
Золочів
Випускний - свято чи спосіб виманювання грошей?10.03.2008 15:12
В мене питання до дівчат.От випускниця хоче всіх вразити своїм шикарним вечірнім платтям за 4200EUR від дуже відомого модельєра.Потім шо з ним робити? Глибоке декольте,виріз на спині до попи,камінці Сваровскі -до церкви точно не пустять,і на городі в ньому незручно
st.fergi
НЕПОВТОРНА
Золочів
Випускний - свято чи спосіб виманювання грошей?10.03.2008 15:19
Люцифер,
Lucifer пише:
випускниця хоче всіх вразити своїм шикарним вечірнім платтям

це те саме,шо і наречена хоче вразити всіх да і себе саму своїм сногшибатєльним весільним платтям.
Lucifer пише:
Потім шо з ним робити? Глибоке декольте,виріз на спині до попи,камінці Сваровскі -до церкви точно не пустять,і на городі в ньому незручно

а шо робити з весільним купленим,а не взятим на прокат? Ти не розумієш,це ж пам"ятка на все своє життя,так само як і фоти,як і операторська зйомка на диску чи на касеті(як колись)...Хлопцям чужді такі "мєлочі",вони менш схильні на такі розтрати дівочі,зате вони розтрачають кошти по-іншому,так,як дівчина б не розтратила,і тоді питання
Lucifer пише:
шо з ним робити?
або шо з ЦИМ робити можуть поставити і дівчата.Суть в тому,шо якшо шикувати то шикувати,шоб це було красиво і шоб саме головне ДІВЧИНІ САМІЙ ЦЕ ПОДОБАЛОСЯ, а оті всі питання остальних: нашо то всьо,для чого..і т.д. нехай хвилюють того хто питає
Pangea
Inka
Золочів
Випускний - свято чи спосіб виманювання грошей?10.03.2008 17:18
Lucifer пише:
От випускниця хоче всіх вразити своїм шикарним вечірнім платтям за 4200EUR від дуже відомого модельєра.

Не знаю як хто, але я не буду вражати вечірнім платтям, а тим більше за 4200EUR, і уж точно не від дуже відомого модельєра
Альонка
Зільонка
Золочів
Випускний - свято чи спосіб виманювання грошей?10.03.2008 17:22
аналогічно... не хочеться купляти дороге плаття, по якому потім як по поличках будуть розкладені салатики, закусочки і т.д. А без того ше ні одне плаття на випускному не обійшлося)
st.fergi
НЕПОВТОРНА
Золочів
Випускний - свято чи спосіб виманювання грошей?10.03.2008 17:23
Христь,тут мова віриш,навіть не про дороге плаття.А про те,шо так чи інакше дівчина в мішку простому не захоче прийти на випускний вечір,а захоче прийти в красивому наряді,який навіть і коштуватиме недорого зовсім проте в ньому теж не вийде вона потім ні в центр гуляти,ні на пресловутий город.Але і шо з того,шо вона в ньому не зможе вийти більше нікуди?Шо з того?Якшо вона хоче бути прекрасною вже і сьогодні а не через якийсь там проміжок часу
massacra
житель міста
Золочів
Випускний - свято чи спосіб виманювання грошей?10.03.2008 18:04
а чому б і не на город?
Альонка
Зільонка
Золочів
Випускний - свято чи спосіб виманювання грошей?10.03.2008 18:09
дійсно... от вам мега-альтернативне вирішення того питання....
а якшо серйозно то мало шо в житті чекає... а вдруг треба буде того плаття.. чи ше шось... а ше його як не як можна продати... і не тримати дома, і не гризтися, шо такі гроші вивалили і плаття дома висить на вішалці.
Lucifer
гість міста
Золочів
Випускний - свято чи спосіб виманювання грошей?10.03.2008 18:42
Бляха,як класно шо я не дівчина,бо я в випускному костюмі і до церкви ходив і поступав
2010
гість міста
Золочів
Випускний - свято чи спосіб виманювання грошей?29.01.2010 23:22
точняк достали то на те здать то на те а ще починабть казать шо нічого не рублю і клас розділили на кращих и умних
nf1234
гість міста
Золочів
Випускний - свято чи спосіб виманювання грошей?31.05.2011 03:02
питав сьогодні дівчину про плаття на випускний, це ж жах, люди на смітниках в нас харчуються, а плаття на випускний від 1500 тисячі, якась філософія в нас неправильна
Alexis
житель міста
Золочів
Випускний - свято чи спосіб виманювання грошей?31.05.2011 21:34
nf1234
Кількість пантів жителів міста обернено пропорційна розмірам самого міста
форум Золочів Плюс - Наука і освіта - Випускний - свято чи спосіб виманювання грошей?
хорошие и качественные ворота гаражные гарантия
Bookmark and Share