|
|
| Автор |
Коментар |
Олег
житель міста |
14.04.2007 23:18 - Українське село |
|
|
|
Наші села, їх стан зараз? Зелений туризм чи зможе він відродити наша села?
|
|
|
AVB
Турист |
14.04.2007 23:35 |
|
|
|
Наші села зможе відродити Европейське фермерство. Що потрібно селу? Те що і всій нашій державі - грошей і пуцера! Інвестиції і жорсткий закон - ось що потрібно.
|
|
|
Alexis
житель міста |
|
|
Олег
житель міста |
15.04.2007 00:08 |
|
|
| Alexis пише: | | Ти хочеш запхати зелених туристів в кожне село? | Ну в кожне не кожне , але в деякі села можна, тобто приводжу приклад: тут на Золочівщині приїзджає з Англії людина щоб віддихнути, і такий віддих йому подобається і він не дорогий.
|
|
|
Alexis
житель міста |
15.04.2007 00:31 |
|
|
|
Слабо віриться. Послухай краще AVB, істину говорить (правда це в ідеалі). Який дурак припреться віддихати сюди з Англіїї?
|
|
|
AVB
Турист |
15.04.2007 09:54 |
|
|
Знаю багато НАШИХ за кордоном, які їдуть на Україну саме відпочивати, не додому! Все таки послуги дещо дешевші, якщо судити по їх якості. Але робиться то один раз. Потім ніхто з них на Україні вже не відпочивав, Кіпр, Пальма, Монако, Азори блище і значно культурніше, при тому, що витрати в загальному виходять на одне.
Хочу сказати, що курорт з українського села може зробити лише людина, яка розуміється на СПРАВЖНЬОМУ курорті, а не "їден вуйко вирішив неподалік траси відкрити мотель зі ставком"! Звичайно, в нього повинні бути розв`язані руки, а по друге, заохочення зі сторони держави. Ні того, ні другого я тут не бачу. Залишається довго і нудно боротися з державою всіма правдами і непавдами, відстоюючи надбання, які ж їй в майбутньому на користь, ну і нашим дітям.
|
|
|
Олег
житель міста |
15.04.2007 13:39 |
|
|
| Alexis пише: | | Який дурак припреться віддихати сюди з Англіїї? |
Ви знаєте Alexis приїхав і ще привіз з собою 5 чоловік, я його питав чого він приїжжає сюда? Казав що хоче поїсти єкологічно чистої картоплі . Томущо там немає такого, а якщо є то коштує великі гроші.
|
|
|
AVB
Турист |
15.04.2007 15:42 |
|
|
|
Українська картопля вже давно вся генетично модифікована! Я не кажу, що це не здорово. Я про те, що цього офіційно ніхто не говорить, а тому ніхто цього і не знає. Звичайно, я вибираю бульбу вирощену на натуральному тваринно-господарському гі..ні, а не на синтетичних нано-хімікаліях. Але і дурити себе, що в Україні "все екологічно чисте" я не збираюся.
|
|
|
massimo
житель міста |
15.04.2007 16:14 |
|
|
|
Генно модифіковані продукти - це продукти, які отримані за рахунок змін генетичного апарату живих організмів. Всі продукти, які використовуються в сільському господарстві, вони всі отримані за рахунок технологій, які змінють генетичний апарат. Це є традиційна селекція, а зараз це є методи генетичної інженерії, які цю сеоекцію значно пришвидшують. Традиційно селекція дає, наприклад, сорт рослин за 10 – 15 років, а генна інженерія за рік за два.
|
|
|
Alexis
житель міста |
15.04.2007 16:41 |
|
|
| Олег пише: | | приїхав і ще привіз з собою 5 чоловік, я його питав чого він приїжжає сюда? Казав що хоче поїсти єкологічно чистої картоплі |
Живуть же Стільки кілометрів пролетіти шоб екологічно пообідати? Хтось чогось недоговорює. Не вірю!
|
|
|
Олег
житель міста |
15.04.2007 20:13 |
|
|
| Alexis пише: | | Живуть же Стільки кілометрів пролетіти шоб екологічно пообідати? |
Я тоже не вірив!!!!!!!
|
|
|
VIA
бджілка |
16.04.2007 19:44 |
|
|
Стан наших сіл зараз? Вимирають, виїжджають, покидають люди села. Ніхто не хоче пропадати в чорній роботі, в болоті... Люди прагнуть до кращого життя. Це правильно. Та неправильно залишати місця, де ми виросли, ходили до школи, де знайоме кожне деревце. Та шо тут поробиш...
Зелений туризм... Вигадали ж таке поняття. Він більш актуальний в районах Карпат, де вода джерельна і повітря чисте. Чи він відродить наші села? Можливо...
|
|
|
Олег
житель міста |
16.04.2007 19:59 |
|
|
| VIA пише: | | Він більш актуальний в районах Карпат, де вода джерельна і повітря чисте |
Прошу дуже Поморянщина, там і повітря чисте і вода!
|
|
|
VIA
бджілка |
|
|
Олег
житель міста |
16.04.2007 20:07 |
|
|
| VIA пише: | | І шо там? Масовий зелений туризм? |
Там масове вимирання людей
|
|
|
lenhen
як Lenhen |
16.04.2007 20:27 |
|
|
| Олег пише: | | Там масове вимирання людей |
Троха не так .Виїзжають.Нема роботи.Нема грошей.Нема елементарних умов для життя| Олег пише: | | Прошу дуже Поморянщина, там і повітря чисте і вода! |
Все це так,місцевість там дуже гарна.В мене там колись бабуся жила,в одному з сіл.Воно було велике.Колись.Тепер ж там "живі" но 3-5 хат.Є там в мене знайома мого віку,то каже,що тільки про те і мріє,як втікнути"з того дурного села".Золочів,з її слів,для неї як "рай Божий"-люди,цивілізація.В селах ніхто тепер не хоче жити і зовсім не дивно чому...
|
|
|
massacra
житель міста |
16.04.2007 23:08 [*1] |
|
|
|
Олег, щоб починати хоч який-небудь туризм, зелений чи в горошок, треба хоч дороги поробити добрі, гній, пилюку, кури-гуси з т.з. вулиць забрати, запухші алкоголічні морди, які лазять по селі в вічних пошуках бухла... Хати привести до порядку... А то приїдуть "відпочивати" і жахнуться!!! Позастрягають в багнюках... Ліса в при селовій зоні від сміття почистити, бо наш народ привик СРА...И на кожному кроці, аби не вдома... Це скорше схоже не на зелений, а на екстрім туризм... Купа роботи, а де взяти гроші? Хто їх дасть селянину... Тема в нікуда... Принаймі на довший час... Мусить вимерти як мінімум 2 покоління поки щось зміниться в кращу сторну, а підростаючому поколінню треба вже внушати і прививати напрямки і правила...
|
|
|
massimo
житель міста |
16.04.2007 23:57 |
|
|
|
Навіть якщо не робити нічого з того про що писав massacra вище, Олег ти розумієш скільки грошей треба в це власти, на кожну садибу мінімум 50 000 і то у.е.
|
|
|
Олег
житель міста |
17.04.2007 00:12 |
|
|
| massimo пише: | | Навіть якщо не робити нічого з того про що писав massacra вище, Олег ти розумієш скільки грошей треба в це власти, на кожну садибу мінімум 50 000 і то у.е. |
з часом воно все вернеться .
|
|
|
massimo
житель міста |
17.04.2007 00:15 |
|
|
|
а хто ті гроші має вкласти, де їх взяти, і з яким часом воно вернеться, а чому ти не займешся зеленим туризмом?
|
|
|
Олег
житель міста |
17.04.2007 00:24 |
|
|
| massimo пише: | | а хто ті гроші має вкласти, де їх взяти, і з яким часом воно вернеться, а чому ти не займешся зеленим туризмом? |
Для того щоб такою справою займатися потрібно щоб наша влада сприяла розвитку такої справи реклама, кредитування, інвестиції в цюсистему, я думаю що в Карпатах зразу грошей ніхто немав
|
|
|
massimo
житель міста |
17.04.2007 00:28 |
|
|
| Олег пише: | | в Карпатах зразу грошей ніхто немав | і держава нічого не дала, але то карпати, а то Золочівський район!
|
|
|
lenhen
як Lenhen |
17.04.2007 00:30 |
|
|
| Олег пише: | | Карпатах зразу грошей ніхто немав |
Все це так.Але.В Карпатах гори-ріки.Туда не тяжко когось заманити.А чим будеш до нас заманювати туристів?
|
|
|
VIA
бджілка |
17.04.2007 00:32 |
|
|
|
Та й будівельний матеріал наааабагато девший, ніж тута: дерево-в лісі, пісок-під боком, копнув глибше: опа-глина!
|
|
|
Олег
житель міста |
17.04.2007 00:34 |
|
|
| massimo пише: | | держава нічого не дала, але то карпати, а то Золочівський район! |
Не поняв а Вороняки то що не Карпати???
|
|
|
lenhen
як Lenhen |
17.04.2007 00:45 |
|
|
| Олег пише: | | Не поняв а Вороняки то що не Карпати??? |
Ги .Так-так,ще навіть вищі.
|
|
|
lenhen
як Lenhen |
17.04.2007 00:55 |
|
|
| massimo пише: | | і з вічними снігами на верхів"ях |
Та шо там казати!Альпи "ховаються"
|
|
|
Олег
житель міста |
17.04.2007 00:56 |
|
|
Ще Радянських часів,коли з Вороняк їздили в Москву на "гиндель" з яблукми, то в Москві на вокзалі не знали такої станції як Злочів, а спитай в касі за Вороняки то всі знали таку станцію
|
|
|
massimo
житель міста |
17.04.2007 00:57 |
|
|
lenhen завтра як сюда вірветься Мопс думаю нам з тобою буде не до
|
|
|
massacra
житель міста |
17.04.2007 01:19 |
|
|
|
Я би, наприклад, не против взяти розкладушку, поспати серед поля, серед лісу на Червоному... Відпочити.... Красота, природа, чисте повітря...
|
|
|
AVB
Турист |
17.04.2007 19:56 |
|
|
| massacra пише: | | підростаючому поколінню треба вже внушати і прививати напрямки і правила... | от це, на мою думку, і є найосновніша задача нашого ресурсу, яку ми запросто можемо здійснювати. Люди тут зібралися грамотні, не байдужі до долі як міста так і цілої України.
Поморяни зараз виглядають, напевне, найгірше за всі решта сел Золочівщини. Хоча це не село! Який там унікальний історико-архітектурний комплекс БУВ КОЛИСЬ... Зараз все порозвалювалося. А природа там - казка! Та й шо вже говорити про Поморяни, подивіться на найстаріший міський будинок в Золочеві. А одного Писарчука на усі пам'ятки Західної України не вистачить.
А хіба мало в нас інших бізнесменів, спроможних помогти справі? Ціла купа! А чому нічого не рухається? Бо на кожного з них потрібен такий Возницький, в якого справді болить душа за відродження нашої спадщини.
|
|
|
Pangea
Inka |
17.04.2007 20:09 |
|
|
Село...Ну шо такого поганого є в тому слові?! Люди практично все шо їм треба отримують з землі, на якій працюють. В нас на Україні, я звісно вибачаюся, але живуть одні ... Чогось як хтось приїджає з села, чи невеличкого містечка то вже починається...Чого село використовують як якусь образу, як свідчення про черезмірну "тупість" населення. Наприклад в Ізраїлі там взагалі такого не сприймають...Не дай Боже хтось шось подібне сказане, потім по судах затаскають і таку компенсацію за моральну шкоду здеруть шо мало не покажеться!
От і виїжджають...а шо ше робити...залишаються одні старі люди...Приїжджають хіба віддихнути.
То ми самі винні, всі ці стереотипи...ми не правильно сприймаємо багато речей
|
|
|
lenhen
як Lenhen |
17.04.2007 22:13 |
|
|
| Pangea пише: | | Село...Ну шо такого поганого є в тому слові?! |
Чесно,мені особисто чисто паралельно,звідки людина родом.В мене є дві найкращі подруги,вони з села і мені ніколи в голову не приходило за то їх якось принижувати| Pangea пише: | | всі ці стереотипи... |
Еге-ж...В Нідерландах в селах мешкають тільки найбагатші люди.Займаються фермерством.В місті ж проживають більш "неімущі".Була я раз в одному селі,так там така краса,такі багаті будинки,що і місті такого не побачиш!
додано через 2 хвилини 18 секунд:
Жити в селі тут дуже модно і круто,це вказує на твій матеріальний достаток...а в нас все навпаки...
|
|
|
massimo
житель міста |
17.04.2007 22:33 |
|
|
| lenhen пише: | | Жити в селі тут дуже модно і круто | жити в селі і працювати в селі то є дві великі різниці. в Укр. також дуже модно і круто жити в селі наприклад під Києвом, чи під Львовом в хатиночці за 1000000 у.о., а от жити в селі золочівського Району де і маршрутки не кожний день бувають, то зовсім інша справа
|
|
|
lenhen
як Lenhen |
17.04.2007 22:39 |
|
|
| massimo пише: | | жити в селі і працювати в селі то є дві великі різниці |
А вони живуть і працюють.Мають свої ферми,розводять худобу.Ось так !
|
|
|
massimo
житель міста |
|
|
lenhen
як Lenhen |
17.04.2007 23:02 |
|
|
| massimo пише: | | ага потім м"ясо продають полякам, а поляки нам |
Як-би там не було,але фермерство тут справа дуже прибуткова і це факт.Навіть тут,в країні,м`ясо і молочні продукти дуже дорогі(натуральні).А в нас чомусь навпаки,хімія дорожча...
|
|
|
massimo
житель міста |
|
|
lenhen
як Lenhen |
17.04.2007 23:20 |
|
|
| massimo пише: | | заким хімія до нас доїде |
Та якраз і суперово доїзжає бо має не природню здатність довго не портитись .
Все.Хватіт "флуди розводити" .Вертаймося до теми
|
|
|
VIA
бджілка |
18.04.2007 08:33 |
|
|
| lenhen пише: | А вони живуть і працюють.Мають свої ферми,розводять худобу.Ось так !
_________________ | Бо їм дотації держава платить, всяко допомагає. А наші селяни самі виживають як можуть. Там, наприклад, сонце, рік неурожайний, Селянин підрахував, що збитки страшні має. Держава компенсує. Правда, він чемно податки плаить, страхівку, Отже і відповідно, держава йому і віддячує.
|
|
|
st.fergi
НЕПОВТОРНА |
18.04.2007 17:06 |
|
|
я вам скажу,що ,коли наші люди,в хустках і спортивних подертих штанах пораються на городах чи полях,з своїми старезними знаряддями праці:мотиками,вилами,лопатами,саморобними плужками(в які самі ж люди запрягаються,якщо немає коней) то видовище не з найкращих. правда,селяни живуть як можуть і виживають за свій рахунок,так як державу не хвилює що той селянин робить собі.
і те,що за кордоном села в порівнянні з нашими-красиво ,для початку,просто виглядають-факт незаперечний,техніка в помочі у них,а у наших-руки
|
|
|
VIA
бджілка |
18.04.2007 17:19 |
|
|
Чула таку історію. Один хлопака був в Німеччині і десь підробляв у фермера, який тримав понад 500 корів і биків. Прийшла на ферму сан-станція, чи як там, та організація називається, і виявила якусь заразу в тих тваринах. Наказала їх всіх повбивати. То мало того, що приїхали, допомогли вивезти тварин, то ще й побілили всі стайні тому фермеру, закупили нових бичків. Тепер про причну тої зарази. В цистерну, звідки тварини п`ють воду, якось попало кілька крапель бензину (не пам`ятаю точно як), от і сан-станція винайшла це.
Не хочу коментувати, що було б з нашими тваринами в такій ситуації...Всі здогадуємось.
|
|
|
massimo
житель міста |
18.04.2007 17:42 |
|
|
VIA нічого би не було, дали б санстанції на лапу пару рублів, худобу на м"ясо і все, а насправді в нашій державі існують системи відшкодувань і виплати по них проходять, може не відразу а трохи з часом, але все ж таки є. І є фермери в Укр. які мають багато худоби, так вони жаліються, але добре заробляють. Багато міських жителів зараз почали займатися фермерством так як це вигідно. Бути фермером не так легко як здається, крім бажання і грошей потрібно мати ще не аби який досвід, і агро знання. Тримати фермерське господарство то не дві корови і три свині вдома тримати. А так як часто люди відповідних знань не мають починають шукати винних у своїх бідах. І бухати треба менше.
ХТО НЕ ХОЧЕ ШУКАЄ ПРИЧИНИ, А ХТО ХОЧЕ - МОЖЛИВІСТЬ!
|
|
|
AVB
Турист |
19.04.2007 15:59 |
|
|
Всеж таки, менталітет зараз в багатьох залишився совковий. Будут тримати ту одну корову, мудохатись з нею усією родиною від сходу до заходу, а світу божого не бачити. Але то й не дивно, люди звикли дбати самі за себе, нехай навіть так примітивно, рачки з мотикою. А попробуй довірся такій державі і почни свою крупну справу. Якщо за плечима нема "дядів і тьотів", то це дійсно вар'ятська затія. От в чому і виходить різниця з закордонним селянином (та й не тільки) будь-хто захотів собі справу відкрити, прошу дуже - кредити, дотації, підтримка. Такщо не варто ще так скоро відкидати ту мотику.
|
|
|
massimo
житель міста |
19.04.2007 16:05 |
|
|
| AVB пише: | | А попробуй довірся такій державі і почни свою крупну справу. Якщо за плечима нема "дядів і тьотів", то це дійсно вар'ятська затія. От в чому і виходить різниця з закордонним селянином (та й не тільки) будь-хто захотів собі справу відкрити, прошу дуже - кредити, дотації, підтримка. Такщо не варто ще так скоро відкидати ту мотику. |
| massimo пише: | | ХТО НЕ ХОЧЕ ШУКАЄ ПРИЧИНИ, А ХТО ХОЧЕ - МОЖЛИВІСТЬ! |
|
|
|
AVB
Турист |
19.04.2007 16:39 |
|
|
Ну, не всі є сірою масою і будуть толпою шукати "МОЖЛИВІСТЬ". А потім, якщо є способи уникнути в свому господарстві "мотики", і якийсь фермер добре знає як це зробити ...
|
|
|
massimo
житель міста |
19.04.2007 16:49 |
|
|
| AVB пише: | | Якщо за плечима нема "дядів і тьотів" |
Я не розумію, як відсутність дядь і тьоть може помішати вирощувати комусь 50 синей і 30 корів , не розумію
|
|
|
|