Золочів Плюс
Форум міста Золочів

Найсмачніші страви. Рецепти і рекомендації

Автор Повідомлення
Найсмачніші страви. Рецепти і рекомендації
Хто знає рецепти цікавих і смачних страв, прошу писати їх тут.

додано через 26 хвилин 48 секунд:

Оскільки з мене повар не супер (я не волшебник - я только учусь), то кину посилання на сайт кулінарного клюбу. Може хтось і скористається (при бажанні) http://www.easy-cooking-club.com/index.shtml
Переносим з чату. Деруни файні, коли (якшо нема спеціальної машинки) на соковижималці витиснуті, потім резко перемішуєш сік зі жмихом. Додаєм 1 яйце, 1 ложку муки, цибулю (теж витиснути на соковижималці), солі, перцю. Дати багато олії на риньку, швидко смажити на великому вогні, поки маса не почорніла, . Тут основне швидкість тертя бульби.

додано через 37 хвилин 12 секунд:

Лазанья аль форно (по замовленню для Макса)
Для рецепту Вам потрібно:
-сир голандський - 300г
- лазанья (листи) - 10-12 шт
для начинки:
- фарш говяжий або св.-говяжий- 300г
- часник - 2 дольки
для соусу бешамель:
- масло - 5 ст. л.
- молоко - 600г
- борошно - 3 ст. л
Тісто, як на вареники . Тісто розкачуємо тоненько і варимо в киплячій воді з додаванням 2 ст. л. олії, щоб не злиплося. Я варю приблизно 10-12 шт.
Начинка. Посмажити цибульку, додати фарш і смажити, поки суміш не стане світло-коричневого кольору. Додати томатний соус (1л-0,5л) і тушити на слабкому вогні 45хв , якщо потрібно підлити води. Додати солі, перцю, часнику.
Соус бешамель. Разігріти масло або маргарину, всипати борошна і трошки присмажити, щоб вийшла така кашка. Зняти з плити, трохи охолодити і влити тонкою цівкою молоко, довести до кипіння і варити 2-4 хв.

Форму для запікання змастити маслом, викласти шар пластин лазані потім 4 ст л мясного соусу і 4 ст л соуса бешамель, потерти сиру- таким чином заповнити форму. Має вийти 6 шарів Останній шар повинен складатися із м'ясного соусу, бешамелю сиру. Запікати в попередньо розігрітій до 200 град духовці 30 хв.

Замість м'яса можна взяти 300 гр шампінйонів - в цьому випадку замість соусу рекомендується посипати рубленими курячими яйцями.
Я теж полюбляю лазанью, купляю для цього "Лазанью" від Кнорр(не знаю, чи є вона в нас у продажі), в пачці є тісто(його не треба варити) і соус. Начинку роблю з фаршем і грибами(на пачці все розписано). Виходить смачно і швидко
я в тій темі поселюся і буду жити, так все смачно, аж пахнеееееее.....
А хочете рецепт мангового мусу? Макс?
Берете 1 баночку мангового варення (400г). Окремо збиваються 4 яїчка. Далі змішуєм збиті яїчка з манговим варенням і добре збиваєм міксером. Ставимо на 1 год в холодильник. Смакота.
Я звичайно зрозуміла про шо ця тема. Але було б бажано стави переправити на страви.
Ну шо я зроблю, як буквів не було видно...
st.fergi пише:
я в тій темі поселюся
чого тут веселитися ? Це не тема з анігдотами, Пиши рецепти улюблених став, st.fergi
VIA, ти неуважна, я сказала ПОСЕЛЮСЯ а НЕ ПОВЕСЕЛЮСЯ!!!
st.fergi, перепрошую
__СИРНІ ШАРІКИ__

150 грам нежирного домашнього сиру
200 грам крабових паличок
білки з 2 зварених яєць
5 столових ложок майонезу
50-80 грам фундука, порізана зелень петрушки і кропу
сіль, перець

Сир розімнути добре або пропустити через м"ясорубку, крабові палички і яйця натерти на мілкій терці, змішати сир, крабові палички і яйця, посолити і поперчити по смаку і заправити майонезом і добре вимісити. Зкатати з цієї маси маленькі шаріки, помістивши всередину фундук, посипати вироби зеленню мілко порізаною або перемеленими горішками грецькими
Салат з вареного язика

500 г телячого язика,
300 г маринованих шампіньйонів,
300 г копченої шинки,
150 г квашених огірків,
150 г голландського сиру,
200 г майонезу.

Спосіб приготування:

Язик промити, поставити в каструлю, залити водою і варити 1 год. 20 хв. Дати вистигнути.
Телячий язик, мариновані шампіньйони, копчену шинку, квашені огірки, голландський сир порізати тонкою соломкою завдовжки 2,5 см. Все це покласти у велику посудину і додавши майонез добре перемішати.
Розкласти на 8 салатних тарілок і подати до столу.

А ще люблю робити щось типу чебуреків з сиром. Беру тісто на шаурму(тоненькі блінчики, думаю, що в нас теж таке продають) кладу туда творог(таки знайшла, правда інший ніж в нас, дуже рідкий) з цибулькою і кропом, складаю на половину і жарю на олії. Получається дуже навіть смачно

А в деруни де-коли додаю фарш смачніше виходить
Іноді один новий компонент може зробити звичну "хрестоматійну" страву по-новому цікавою. Ось наприклад, якщо в салат з капусти, вареної ковбаски, зелені і майонезу (салат "Дністер" називається) додати... пачку сухариків з улюбленим смаком (краще, щоб подовгасті були, Флінт чи щось з того ряду) - то вийде маленький кулінарний шедеврик!
Все геніальне просте!
MUBa пише:
Все геніальне просте!
А я пробувала робити пельмені з голандським сиром. Потерла на терці гол. сир і в форму замість м'яса давала сир. Смакота.
А мені більше підводні делікатеси смакують. З дитинства обожнюю салат з кальмарів. Хто знає які ласі рецепти з морепродуктів і випробував вже їх особисто?
AVB пише:
Хто знає які ласі рецепти з морепродуктів і випробував вже їх особисто?

Мені подобаються креветки в "клярі", тобто просто макаю їх в яйце і муку і жарю на олії. Просто і смачно.
Мене ж цікавлять страви з шпинату(знаю, що він дуже корисний). Може хтось-щось знає цікаве?
Оладки з шпинатом та салом

Інгредієнти:

4 порції

Для тіста:
250 г гречаного борошна,
2 яйця + 2 жовтки,
500 мл молока,
100 г вершкового масла,
сіль,
перець.

Для начинки:
400 г свіжого шпинату,
150 г не дуже солоного сала,
2 столових ложки тертого пармезану,
олія для фритюру,
петрушка.

Спосіб приготування:

Готуйте тісто: збивайте масло на маленькому вогні. Висипте борошно на дошку. Зробіть всередині заглибинку. Додайте яйця та жовтки, сіль та перець. Почергово невеликими кількостями додавайте молоко та вершкове масло. Зробіть тісто. Залиште у холодильнику на одну годину.

Тим часом помийте шпинат та готуйте його на великому вогні з пучкою солі. Поріжте сало шматочками. Обсмажте його в олії та дайте вистигнути на абсорбуючому папері. Вийміть тісто з холодильника та додайте сало та пармезан.
Грубо поріжте шпинат та додайте до тіста. Добре перемішайте. Розігрійте олію у глибокій каструлі, приблизно на 3 сантиметри. Смажте у ній оладки. Коли вони обсмажаться з однієї сторони, переверніть їх та смажте на іншій. Вийміть та покладіть на абсорбуючий папір. Посипте петрушкою та подавайте.[/b]
st.fergi
спасибі, хоч з салом будуть проблеми... попробую зробити без нього
lenhen, в "клярі" ще не їв, спробую .
А сало можна дістати в ресторанах. Туди завозять туші, шкіру викидають. Так можна в них троха брати, всеодно задурно. То на тих шкірах деколи до 4-5 см САЛА буває! (бідні свині, так худобу мордуют голодом - вАрвари!)
lenhen
дістань хоч трошки сала, воно дає смак і запах прикольний))
st.fergi пише:
дістань хоч трошки сала, воно дає смак і запах прикольний

Та я розумію, тільки не знаю, як (з яким виглядом) я їм маю сказати, шо мені від них треба. Вони мабуть будуть легенько шоковані . Але спробувати можна.
А тепер , ближче до теми. Може хто знає ще якісь цікаві рецепти з спаржі? Я, наприклад, ріжу її дрібно і жарю в олії, поки не обм'якне. Смачно. Хотілось-би ще щось попробувати
Я люблю спаржу тушену з м'ясом і безліччю овочами, які зустрічаються в літній період: кабачки, капуста, цвітна капуста, морква і обов'язково помідори і часничок.

А ще я відварюю спаржеву фасольку, а потім обмокую в яйце і сухарі та обсмажую. Дуже смачно.
Мутаки
Кавказская Кухня - Мутаки шемахинские
(на чистам грузинскам языке, такавы правиля - Как правильна приготовить Мутаки)

На 1 кг изделий

Мука высшего сорта - 500 гр., яйца - 2 шт. масло сливочное - 100 гр., молоко - 1 стакан , сахарная пудра - 100 г., повидло абрикосовое - 150 г, сахарный песок - 100 г., дрожжи - 10 г., ванилин - 1/3 ч. ложки , соль по вкусу.

Дрожжи , разведенные в небольшом количестве теплого молока , смешать с мукой и солью. Замесить тесто и оставить его в теплом месте на 1 - 1.5 часа для подъема.
Абрикосовое повидло уварить с сахарным песком до плотной консистенции и охладить.
Тесто раскатать в пласт толщиной 4 - 5 мм, смазать растопленным маслом и разрезать в форме треугольников. На каждый положить начинку и завернуть трубочкой.
Выпекать в жарочном шкафу при температуре 190 - 200 градусов 10-15 минут.
Готовые изделия посыпать сахарной пудрой .
Класний Десерт! Берете 1.5кг клубніки, 1.5кгбананів. перемелюєте на комбайні або мясорубці, кожне окремо, потім додаєте сметани 250мл до клубніки і 250мл до бананів. Перемішуєте там і там. Берете 2-і пачки жилатину і поодній розбавляєте в воді-4ст ложки, шоб ростопився. Першу пачку сипете до клубніки другу до бананів, коли перемішали можна змішати потім все в купу клубніку і бнани виливаєте в миску і ставете в холодильник на 4-ри год! Супер!
Запіканка з макаронами і кабачками
Зварити макарони(беру десь пів упаковочки)
3 кабачка помити, почистити, нарізати кубиками. Порізати 1 цибулину. В пательню влити трошки олії і обжарити кабачки і цибулю.
Приготування соусу:200гр. вершків збити з 4 яєчками+тертий сир+сіль-перець
Форму для запікання змастити маслом, викласти на дно макарони, на них кабачки, а зверху полити соусом. Запікати в духовці 40хв, накривши форму фольгою.
Смакота-а-а!
Дівчата, поділіться рецептами супів, окрім "з фрикадельок","горохового","фасольового","з капустою свіжою".
Хто як варить капусняк? Хотіла б почитати рецепти супів яких я ще незнаю, або чула але не готувала. Дякую

додано через 31 хвилину 40 секунд:

http://www.say7.info/ непоганий сайт, смачний такий
st.fergi пише:
Хотіла б почитати рецепти супів яких я ще незнаю

М-м-м... варила коли-небуть суп з плавленого сирка?
Шо я тобі можу (хі-хі) порадити? Не кулінар я. Варив раз юшку у 16-літровому відрі на вогні, на ставі то було. кидав туди все, шо називалось овочем. Ну і два таких 4-5 кг коропи. А вкінці виляв з 10 яєць так помішуючи, шоб ниточки получились. Смачнішої юшки я не їв Може то зголоду, і на природі, з димком...
lenhen
ні , не варила, хоч і розказували що смачнопліз, чекаю
ОК. Вариш просто супчик з картопельки і рису. Коли звариться, кидаєш два(ну, я так беру, щоб смачніше було)плавлених сирка, попередньо натерши їх на терці. Зажарюєш моркву на масличку і в кінці кидаєш до того всього. Дуже смачна і проста зупка.
Взагалі-то супи мені не дуже подобається варити, більш люблю з запіканками всякими бавитись
Ленхен, дякую кинь, будь-ласка, пару запіканочок, я їх так люблю
Картопляна запіканка
З вареної картоплі роблю п'юре і кидаю туди кусочок масла. Коли вистигне, додати 2-4 яєчка+пару ложечок муки. Варене м'ясо перекрутити в м'ясорубці, додати жарену цибулю і приправки.
Форму для запікання змастити олією. Тісто розділити на дві частини. Одну частину викласти на низ, зверху фарш, а на фарш другу частину. Посипати тертим сиром.
Пекти 20-30хв. при температурі 180 градусів. Смачного
st.fergi пише:
Хто як варить капусняк

Я люблю його з пшоном і приправлений сметанкою.
Відварюю якийсь кусень м'яса на кісточці. Додаю бульбу, пшона, а потім вже квашену капусту під кінець. Люблю, щоб вона була хрустяча (капустка) . Окремо підсмажуюю цибульку, додаю сметанки і все змішую. А ти як його готуєш, st.fergi?
У нас його (капустняк)готують з фасолькоювсе те ж саме, крім пшона
Так, пишу рецепт холодного супу: ОКРОШКА
Кип'ятимо воду і охолоджуєм.
Варимо картоплю, яйця. Нарізаємо кубиками (як на олів'є) картоплю, яйця, огірок, ковбаску, багато зелені: цибульки, кропу, можна додати редиски. Всипаємо все порізане у воду, солимо, додаємо лимонної кислоти і сметанки. Суп готовий до споживання. Тримати в холодильнику.
Коли жара добиває і ніц не хочеться, то тарілка такої страви просто рятує, а ще в прикуску з якоюсь копченою або соленою рибкоюю і чорним хлібом. Попробуте і вона навіки залишиться з вами

додано через 20 хвилин 40 секунд:

Я пробувала пекти потерту бульбу на деруни в духовці. Яка смакота вийшла...
Розказую. Потерти бульбу як на деруни, додати яйце, 1 ложку борошна, перцю. Розділити на 2 частини. Одну частину викласти на сковорідку, викласти шар порізаної ковбаски, або шинки, або навіть тої консерви скумбрії, зверху вилити другу частину потертої бульби і запхати в гарячу духовку. Коли почервоніє, вийняти.
Справді, кажуть, що"лень - двІгАтЄль проҐресса ". Було ліньки смажити ті деруни, о і з'явився новий рецепт
А то мій улюблений салатик - ням-ням
гриби мариновані - в баночках продають (а то я раз сказала купити їх, а мені принесли шампіньйони сирі...)
філе куряче - варене
налисничок - 1 яйце,20 гр молока,1 ч. л. муки. Бажанно робити два налисника, але кожен окремо
часник
майонез
VIA пише:
Справді, кажуть, що"лень - двІгАтЄль проҐресса ".

Ага, а ще б я сказала, що "Голод-найкращий повар", зразу стільки рецептів вигадується
LIFE пише:
А то мій улюблений салатик - ням-ням

Ніц не зрозуміла, а де той салат?
VIA пише:
Ніц не зрозуміла, а де той салат?

та був був той салатик... смачнющий!!!! з'їли... прийдеться знову готувати залюбки
LIFE пише:
А то мій улюблений салатик - ням-ням
гриби мариновані - в баночках продають Smile(а то я раз сказала купити їх, а мені принесли шампіньйони сирі...)
філе куряче - варене
налисничок - 1 яйце,20 гр молока,1 ч. л. муки. Бажанно робити два налисника, але кожен окремо
часник
майонез

То шо товсьо тре перемішати чи що?
VIA пише:
То шо товсьо тре перемішати чи що?

ну звичайно
А з налисниками що робити. Не доганяю щось
Якшо не помиляюся, то ті налиснички соломкою ріжуть і в салатик до всього кладуть. Чесно кажучи, не уявляла собі того, але недавно робила таке чудо - досить смачно
саме так - ріжемо їх соломкою
Я не уявляю... Вони (налисники) ж розпадуться.
Ну і правильно! Так і має бути...
Там же рецепт спеціальний, то не такі налисники до яких ми звикли.. то шось на зразок омлета получається.. і не розпадається, бо багато яєць...

додано через 1 хвилину 35 секунд:

... А.. ні - небагато, але все одно одне яйце і так мало води... трохи муки і вийде якраз то шо треба
Взагалі то шлунку вже все одно буде... чи розпадуться вони чи ні... І так все перемішається...
VIA пише:
Я не уявляю... Вони (налисники) ж розпадуться.

вони зовсім не розпадаютьсявиходить такий собі омлетик, перемішаючи те все - можете смакувати
Не верьте неправдивым слухам!!! Я люблю МЁД!