|
|
| Автор |
Коментар |
Volodymyr
гість міста |
14.01.2007 13:23 - Увіковічнимо пам'ять Білозора |
|
|
Увіковічнимо пам'ять Білозора.
Наприкінці травня минулого року я через газету "Народне Слово" звернувся до громадськості Золочівщини з пропозицією присвоїти Народному дому "Просвіта" ім`я Ігора Білозора. Вдячний, що депутати міської ради на прикінці грудня позитивно вирішили це питання. Але, на мою думку, самого рішення міськради замало - треба матеріалізувати це рішення. Тому недавно зустрівся з директором Народного дому п. М. Стречиком і запропонував створити оргкомітет для виготовлення відповідної пам`ятної дошки та організації її урочистого встановлення. Бажано з цієї нагоди запросити до нашого палацу п. Оксану Білозір з концертом. Впевнений, що пані Оксана не відмовить нам в цьому. Готовий в будь-який спосіб долучитися до цієї важливої справи, підключитись до роботи оргкомітету, запросити до участі "Благодійний фонд сприяння розвитку українського мистецтва імені Ігора Білозора", керівниів якого добре знаю.
Володимир Бандура
http://forum.zl.lviv.ua/album_pic.php?pic_id=15
|
|
|
m@xxximus
житель міста |
15.01.2007 20:02 |
|
|
А що потрiбно вiд кожного особисто?
Я наприклад рублi можу якiсь дати (небагато)
Posted from a Nokia mobile phone
|
|
|
Васілій
NEVSEREMOS‘! |
|
|
AVB
Турист |
|
|
MUBa
Мубця |
16.01.2007 20:55 [*1] |
|
|
|
Ні, таки Білозора. Тут згідно правил української мови має бути чергування І/О. Це в російській такого чергування нема, і тому коли в російськомовних новинах почали говорити "Білозіра", то всі подумали, шо так має бути. А насправді не має.
|
|
|
m@xxximus
житель міста |
17.01.2007 00:19 |
|
|
А хiба е якiсь правила,що до прiзвiща? Просв\'ятiть.
|
|
|
VIA
бджілка |
|
|
MUBa
Мубця |
17.01.2007 23:41 |
|
|
|
Якби було одне правило на всі прізвища - то це означало б, шо це - мова для тупих. Добре, шо наша -не така. Я тут взагалі-то навіть правилом не керувалася (ну не формалістка я, шо зроблю...), просто звучить воно якось... дикувато, не по нашому.
|
|
|
m@xxximus
житель міста |
18.01.2007 01:45 |
|
|
А якщо назвати будинок в честь Оксани... як буде звучати... РБК iм. Оксани Бiлоз...
|
|
|
AVB
Турист |
18.01.2007 12:22 |
|
|
Але ж його вже назвали в честь Ігора.
Як там з дошкою буде, не знаю. А от на концерт я би пішов із задоволенням.
|
|
|
mops
міська комісія |
18.01.2007 16:39 |
|
|
|
Не розумію, кому потрібна та дошка? Що вона змінить? Тільки не кажіть, що вона підвищить культурний рівень пересічного золочів"янина. Вибачте за цинізм, але самому Білозору вона вже не допоможе, з нього хватило чотирьох дерев"яних дошок.
|
|
|
MUBa
Мубця |
18.01.2007 17:15 |
|
|
| mops пише: | | Тільки не кажіть, що вона підвищить культурний рівень пересічного золочів"янина. |
Ок, питання до всіх. Складне, при чому. ЩО може підвищити культурний рівень пересічного золочів"янина???
|
|
|
Khrystik
житель міста |
|
|
Васілій
NEVSEREMOS‘! |
18.01.2007 17:39 |
|
|
| Khrystik пише: | | Може в Золочеві оперний театр забацати? |
А шо таке оперний театр?
| mops пише: | | Не розумію, кому потрібна та дошка? Що вона змінить? |
Мені потрібна.Серйозно
|
|
|
MUBa
Мубця |
18.01.2007 17:47 |
|
|
|
В культурний рівень входить також зберігання в пам"яті імен визначних людей і того, чим вони спричинилися до розбудови тої ж культури. Так шо встановлення дошки - то ок. Тут можна хіба посперечатися про те, чи це найнагальніше завдання на сьогодні.
|
|
|
Khrystik
житель міста |
18.01.2007 18:01 |
|
|
| Васілій пише: | | А шо таке оперний театр? |
MUBa
бачу ти була права...Таки дійсно є потреба у підвищенні культурного рівня пересічного золочів"янина...
|
|
|
MUBa
Мубця |
18.01.2007 18:04 |
|
|
| Khrystik пише: | | Може в Золочеві оперний театр забацати? |
Навіть, якшо знайдеться хтось, хто візьметься його забацати, то обов"язково хтось спробує його "прибацати".
|
|
|
AVB
Турист |
18.01.2007 18:33 |
|
|
| MUBa пише: | | ЩО може підвищити культурний рівень |
В нашу культуру зараз входять "крутиє баєвікі", дзіскацєкі, "піва-водка, переспим" і розвиваючі "ігрушкі на кампютерє". Хіба потрібно ше підвищувати рівень такої культури?
|
|
|
mops
міська комісія |
18.01.2007 18:59 |
|
|
|
Рівень культури? А по-моєму, смерть Білозора якраз і засвідчила про падіння цього рівня "нижче плінтуса". Згадайте, як і чому він помер? Його просто на вулиці до смерті побив один лобуряка, а приводом послугувала суперечка щодо російської музики у кафе. Пройшли роки, а нічого не змінилось. У кафешках далі грає та сама музика, а ми замість того, щоб кожного разу принаймні зробити зауваження бармену, коли той ставить НЕ НАШУ музику, спокійно сидимио і п"ємо пиво/каву, спокійно смакуємо морозиво і т.д. Так що кожен з нас в тій чи іншій мірі ВИНЕН у смерті Ігора. Тому на дошці треба дописати "Від вдячних вбивць"
|
|
|
MUBa
Мубця |
18.01.2007 19:15 |
|
|
| AVB пише: | | В нашу культуру зараз входять "крутиє баєвікі", дзіскацєкі, "піва-водка, переспим" і розвиваючі "ігрушкі на кампютерє". Хіба потрібно ше підвищувати рівень такої культури? |
Тішить те, шо не для всіх це є способом життя. Значить ше не все втрачено. Просто вони розпорошені і тяжко уявити, яка тут кількісна пропорція між культурними (в традиційному розумінні) людьми і ні. От їхній попит і треба задовільняти по можливому максимуму. А тих, шо живуть "крутимі баєвікамі", "дзіскацєкамі" ітп вже не зміниш, ну і фіг з ними.
|
|
|
andy suncraft
житель міста |
21.03.2007 21:30 |
|
|
|
Я тільки за. Хоч Білозору вже не поможеш, і культуру сильно не піднімеш, але належне людині потрібно віддати. Я чув, що один із учасників Ватри був родом із Золочева, і в 80-х роках Ігор Білозір часто співав в нашому ресторані Космос і будинку культури.
|
|
|