|
|
| чи могли б ви поїхати |
| та поїхав би,як би... |
|
48% |
[ 15 ] |
| не витримаю дурної влади і втікну |
|
25% |
[ 8 ] |
| Це складне питання |
|
3% |
[ 1 ] |
| Напевно, що ні |
|
19% |
[ 6 ] |
| ні |
|
3% |
[ 1 ] |
|
| Всього голосів : 31 |
|
| Автор |
Коментар |
lenhen
як Lenhen |
|
|
Esperanza
турист |
25.11.2006 00:37 |
|
|
Звичайно, що довчусь і виїду, я не бачу свого майбутнього в цій країні
|
|
|
mops
міська комісія |
25.11.2006 11:49 |
|
|
|
Це все одно, що тікати з рідної хати, бо сусіди надто голосно вмикають музику, а зі стелі капає вода. Треба не тікати, а розібратись з тими неспокійними сусідами і залатати дірку в даху. Отака метафора.
|
|
|
AVB
Турист |
25.11.2006 12:31 |
|
|
Дуже приємно, шо ше залишились в Україні свідомі люди (mops).
Та хто був ТАМ і бачив як приблизно має виглядати життя, той підтвердить, шо не "дірку в даху", а увесь будинок разом з фундаментом із землі викорчувати, зберігши лише образи з світлиці.
Мені дуже хочеться вірити, шо бодай один зі ста, шо зараз при владі крадуть і наживаються, робить це, шоб "зберегти ті образи", а по тому обернути проти злодіїв їхню ж зброю.
|
|
|
Олег
житель міста |
25.11.2006 13:37 |
|
|
|
Я би не сказав що на Україні менає що робити. просто зараз ми ще не є свідоми громадянами тої держави , в наших людях залишилась байдужість до того що робиться довкола них. але в нас є культура не гірша чим закордонна, чого ми так любимо все чуже.Наші люди переконались в тому що там немає вже аж такого щоб ми не могли це зробити або пояснити просто люди там дружніші, жиди були розкидані все своє життя посвіту і їхній кози в тому що вони дружні, наші люди починають в тому помалу розбиратися. але на мою думку їм ще далеко до істини. Подивіться довколо нас в нас є замки є земля , руки , але кому вигідно щоб все це не стояло без діла. Колись була реклама по телебаченню нас 52 міліони, а зараз скільки?Я ввжаю що зараз йде геноцид проти українського народу, але більш культурніший і прихованіший. Даю гарантію що через 10 або 15 рокв будуть розбиратися хто в тому винен що виїхало на роботу сттільки людей ,скільки загинуло там закордоном?
|
|
|
lenhen
як Lenhen |
27.11.2006 13:15 |
|
|
|
а я б хотіла просто подорожувати світом,а старість доживати в своєму рідному Золочеві
|
|
|
Richard
турист |
28.11.2006 06:53 |
|
|
| lenhen пише: | | а я б хотіла просто подорожувати світом,а старість доживати в своєму рідному Золочеві |
В мене таке саме бажання.
Мені здається Золочів с кожним роком сильно деградує. Крім нових кабаків, аптек і магазинів побутової техніки не видно ніяких позитивних змін. Для тих хто живе в Золочеві кругло-річно можливо це не так помітно, а вот для таких як я, перша поїздка з вокзалу на таксі супроводжується коментами на кшталт: "ой бля, куда я попав, то Золочів в якому я виріс?" Раніше такого не було. Можливо це вік, а можливо наше місто дійсно занепадає. Багато знайомих роз"їхались хто куда, тільки подальше. Ті що ще в Золочеві, думають якби то поїхати.
Проголосував за перший варіант.
|
|
|
AVB
Турист |
28.11.2006 11:27 |
|
|
|
Я, звичайно ж, за перший варіянт. Хочу забезпечити в першу чергу себе, свою сім`ю. А далі, якшо буде бажання, заробити гроші на якусь корисну для України справу шоб такі люди, як mops чи Олег мали можливість втілювати її в життя. А в Україну приїздити траба. Хочаби у відпустку (але не часто, бо реакція точно як у Richarda). А на пенсію (не українську, звичайно ж) повернутися, купити хатину в глухому селі і розводити карасі з бджолами.
|
|
|
lenhen
як Lenhen |
|
|
AVB
Турист |
30.11.2006 15:59 |
|
|
|
Ти шо, повертатись зібралась? Не вздумай цього робити ні в якому разі! Хіба шо у відпустку!
|
|
|
lenhen
як Lenhen |
|
|
Richard
турист |
30.11.2006 18:50 |
|
|
|
Я між тим хотів вертатися, але побувавши в Україні два останніх літа підряд поняв що смислу немає. Хочеться свого, як би там не було, але гризти землю за копійки ціле життя бажання великого нема. Звичайно є такі, які живуть чудово, але їх мало.
|
|
|
AVB
Турист |
01.12.2006 05:21 |
|
|
|
Яка може бути адаптація? Це всеодно шо виріс, пішов з дому у світ, потім повертаєшся, а вдома замість мами якась чужа тьотка командує. Звичайно, якшо сильно напрягтися, то якось можна калікувати. Але то не життя!
|
|
|
massacra
житель міста |
26.01.2007 23:19 |
|
|
| lenhen пише: | | ось мене цікавить період адаптації на Україні,мабуть тяжко? |
Думаю, що адаптації ніякої не буде
- буде або зверхній погляд на все що і як відбувається вдома, в Золочеві (ти вже не та що була до виїзду і вже знаєш і бачила багато нового, якісно кращого)
- або буде депресія, щось типу | Richard пише: | | "ой бля, куда я попав..." |
В перші дні, місяці перебування за кордоном страшно хотілося назад додому. На це впливало і незнання мови і усвідомлення того, що тепер (зараз) ти нікуда повернутися не можеш. Якби було пермессо, то життя тут було б супер. Відкривається ціла купа можливостей. Також і можливість подорожувати по всій Європі - хоч світ побачити, своїх друзів (тих які вже теж повиїжджали).
Але як би там не було, а додому хочеться. На місяць - два, не більше.Просто є свої спогади, цінності - ностальгія.Навіть пройтися центром, по тих дзюравих, з баюрами дорогах, піти на озеро, на базар та ін. Щось в тому є своє, рідне. Побути з родиною, з друзями,віддихнути і знов "туда".
Ідеальний, як на мене, варіант це постійно проживати за кордоном і мати можливість періодично їздити додому. Хоча б на Різдво, Паску бути з родиною.
Інший варіант - неможливий - коли всі друзі і сім'я вже за кордоном і в одній країні (місті, області)
| lenhen пише: | | я б хотіла просто подорожувати світом,а старість доживати в своєму рідному Золочеві |
| AVB пише: | | А в Україну приїздити траба. Хочаби у відпустку (але не часто, бо реакція точно як у Richarda). А на пенсію (не українську, звичайно ж) повернутися, купити хатину в глухому селі і розводити карасі з бджолами. |
з цитатами згоден на 100%!
От зберемося на пенсії всі в Золочеві, кожен вкладе свою частинку - хто чого навчився за кордоном - і тоді місто буде процвітати!
|
|
|
massacra
житель міста |
|
|
VIA
бджілка |
27.01.2007 11:53 |
|
|
| massacra пише: | | буде або зверхній погляд на все що і як відбувається вдома, в Золочеві |
З цією цитатою я не погоджуюсь. Я навпаки, стала якоюсь більш розкутішою, більш відвертішою, чи що. Сміття, наприклад, можу в домашньому халаті винести,що до цього мусіла вибиратись в щось пристойне, по місту в чорному одязі після городніх робіт теж-запросто, будь-які питання-можу вирішити, будь-кого про будь-що, звичайно в межах пристойності, запитати. Раніше в мене з цим були комплекси. Зараз дійсно, по-іншому на все дивлюсь, але не "зверхньо", а навпаки-людяніше, простіше. Я вдома Щаслива, але так хочеться повернутись назад!!!
|
|
|
VIA
бджілка |
27.01.2007 12:17 |
|
|
| massacra пише: | | буде депресія, |
Згідна. В перші 2-3місяці я була просто щаслива. Все навколо радувало і тішило. Та друзі і навіть рідні одразу ж все поставили на свої місця-провели межу:ти багата, а ми-бідні українці. Одна тітка попросила позичити (досі не віддала), інша (правда, віддала). Потім кума, кум...Ніби всі зговорились. Коли відмовляла-переставали знатись. Гидко і неприємно......А далі вже нічо не радувало. Хотілось назад, де тебе любили не за гроші, не за подарунки.
|
|
|
lenhen
як Lenhen |
27.01.2007 12:54 |
|
|
| massacra пише: | For lenhen:
А ти скільки вже часу за кордоном? |
О,достатньо часу для того,щоб зрозуміти,де мені краще живеться(де саме,думаю і так всіm зрозуміло )
| massacra пише: | | або буде депресія |
Ось це скоріш за все.Мені часто сниться один і той-ж сон,що приїзжаю я додому,і в мене просто істерика:чого я приїхала?що я тут буду робити?хочу назад!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Прокидаюсь в сльозах...
| massacra пише: | | Ідеальний, як на мене, варіант це постійно проживати за кордоном і мати можливість періодично їздити додому. Хоча б на Різдво, Паску бути з родиною. |
Для мене це теж ідеальний варіант,так як дуже скучаю за ріднею
|
|
|
Олег
житель міста |
27.01.2007 12:58 |
|
|
| VIA пише: | | Потім кума, кум...Ніби всі зговорились. Коли відмовляла-переставали знатись. Гидко і неприємно......А далі вже нічо не радувало. Хотілось назад, де тебе любили не за гроші, не за подарунки. | Такі вони напевно родичі що перестали знатися, хочеш взнати хто він такий то пожич йому гроші?
|
|
|
lenhen
як Lenhen |
27.01.2007 13:06 |
|
|
| VIA пише: | | Та друзі і навіть рідні одразу ж все поставили на свої місця-провели межу:ти багата, а ми-бідні українці. Одна тітка попросила позичити (досі не віддала), інша (правда, віддала). Потім кума, кум...Ніби всі зговорились |
О,я ще з таким не знайома...надіюсь і не познайомлюсь...справді дуже неприємно...
|
|
|
massacra
житель міста |
08.02.2007 22:39 |
|
|
| lenhen пише: | | О,я ще з таким не знайома...надіюсь і не познайомлюсь...справді дуже неприємно... |
Залежно які друзі і на скільки друзі... Думаю, що зі мною такого не станеться.
|
|
|
AVB
Турист |
|
|
massacra
житель міста |
|
|
AVB
Турист |
15.02.2007 21:06 |
|
|
Прикро, але факт. І зважаючи на масштабність проблеми, можна сказати, що хворе все наше суспільство.
|
|
|
lenhen
як Lenhen |
15.02.2007 21:46 |
|
|
| AVB пише: | | І зважаючи на масштабність проблеми, можна сказати, що хворе все наше суспільство |
Ех...чесно кажучи так не хочеться в це вірити!
|
|
|
massacra
житель міста |
15.02.2007 23:35 |
|
|
Думаю, мої друзі такого не вчинять і всі підемо на пиво з сиропом.
|
|
|
lenhen
як Lenhen |
|
|
massacra
житель міста |
|
|
massimo
житель міста |
22.02.2007 02:16 |
|
|
|
При першій можливості поміняю Україну на більш розвинену країну. Сам то уже б давно поїхав і були можливості, але хочу відразу з сім"єю. Багато моїх знйомих живуть за кордоном, і чим більше вони там живуть тим важче з ними говорити на таку тему. Вони мені довго розказують як там важко на чужині, чужа мова,звичаї і т.д. Що не мають душевного спокою. А тут ти свій, тут легше. Кажуть що я матеріаліст. Але в мене своя думка на все це. Тут на форумі часто сидять люди які є там, і хочу почути Вашу думку. В Укр. важко думається про духовне. Проста ситуація: працюєш припустимо на державні роботі ( я особисто пропрацював більше 4 ох років ) отримуєш зарплату, дружина отримує допомогу на дитину, зарплата 700 грн. + 95 грн. на дитину= 795 грн. - 280 грн тепло+вода+квартплата-35 світло-30 газ-20 телефон. Залишок на харчування 435 грн. 14 грн вдень на харчі. А ще треба одягнутися. Набагато впевніше себе почуваєш коли заходиш в магазин з 100 грн. в кишені ніж з 10грн. Факт, що всі гроші ти не потратиш одразу, але приємно розуміти, що ти можеш собі позволити багато, ніж ти прикидуєш на чому то би зекономити щоб вкластися в 10. Після таких розрахунків відчувати любов до рідної землі бажання уже немає. Я не хочу яхту і дачу на канарах. Хочеться отримувати відповіну оплату праці, коли ти не будеш думати о їстимеш завтра, і змати змогу відкласти хоч невелику суму на майбутнє.
|
|
|
AVB
Турист |
23.02.2007 14:35 |
|
|
massimo, ти в усьому правий. За вийнятком того, що | massimo пише: | | любов до рідної землі | буде відчувати патріот будь-де, чи то в Україні, чи в світі. А от зневагу до влади, державного устрою, негативних рис ментальності справді можна дуже гостро відчувати. Але різниця між цима поняттями стає дуже виразною якраз за кордоном, зі сторони.
|
|
|
massimo
житель міста |
23.02.2007 18:42 |
|
|
| AVB пише: | | буде відчувати патріот будь-де, чи то в Україні, чи в світі. А от зневагу до влади, державного устрою, негативних рис ментальності справді можна дуже гостро відчувати. Але різниця між цима поняттями стає дуже виразною якраз за кордоном, зі сторони |
Дуже добре видно особливо, як емігранти приїзджають на Україну, особливо ті з першої хвилі. Бути там і любити Укр. смішно, можна її пам"ятати і поважати як батьківщину, а любити . Як можна любити Укр. будучи там і планувати своє подальше життя Там, страхуватися, сплачувати податки, пенсійні платежі, прораховуючи все до смерті. Жити там і кричати я люблю Укр. це приблизно те саме що любити Олю, женитися на Оксані бо в неї є достаток, а потім все життя розказувати як я сильно люблю Олю. Кому така любов потрібна, і кому від неї добре. Я ні в якому разі не хочу образити емігрантів, так як сам планую ним стати, і більшість моїх друзів і родичів там.
|
|
|
AVB
Турист |
|
|
massimo
житель міста |
|
|
AVB
Турист |
|
|
m@xxximus
житель міста |
01.01.1970 03:00 |
|
|
Эмиграант,увидел миир...
гурт\"зелено сiрий\"
Posted from a Nokia mobile phone
|
|
|
m@xxximus
житель міста |
|
|
Эмиграант,увидел миир...
гурт\"зелено сiрий\"
|
|
|
st.fergi
НЕПОВТОРНА |
20.03.2007 12:49 |
|
|
за кордоном особисто моїм знайомим живеться дуже добре. одне що їх засмучує-це скука за рідними місцями. але жоден з них!жоден! після того як побував ТАМ хоч раз не хоче більше вертатися на Україну жити. Там вони працюють і знають ЗА ЩО працюють,знають що отримають гроші за свою роботу і оплатять всі послуги,а не житимуть як тут. Сюди їм прикольно приїхати на пару днів,так сказати відпочити трохи,а потім тягне назад ,до того вже життя.Вивчили мову,чудово нею володіють,і дальше ВЧАТЬСЯ . А тут вони б працювали за копійки,їм би не платили а вони б боялися щось пікнути бо лишилися б тої роботи,а іншу б тяжко було знайти. Якщо ТАМ так погано,то чому я не бачу людей ,які побувши там і заробивши гроші а також бачачи що там МОЖНА ЗАРОБИТИ,які повернулися сюди на ПМЖ,навпаки забирають звідси ще і остальних рідних. Це все сказано з особистого бачення ситуації.
додано через 7 хвилин 44 секунди:
коли приїхала моя знайома, і бувши в магазині і набравши товару на досить пристойну суму побачила що кульочки для того товару ПЛАТНІ,то офігіла можна так сказати. Самі розумієте чому.Далеко нам ще до Європи.
|
|
|
m@xxximus
житель міста |
|
|
Не в всiх магазинах в европi кульочки безплатнi
я був там,i повернувся,i нiколи в життi не поiду на заробiтки... (Киiв не рахуеться)
st.fеrgi не всiм там легко жити
|
|
|
st.fergi
НЕПОВТОРНА |
21.03.2007 10:50 [*1] |
|
|
m@xxximus,згідна що не ВСІМ НАШИМ легко там.Я говорила про своє оточення. Комусь значить повезло а комусь-ні.
додано через 17 хвилин 47 секунд:
ти б не повернувся,а хтось повертається аж гай шумить і не тільки тому,що там гроші заробляються а й тому,що реально бачать своє подальше життя там,подобається та країна,там з"явилися нові друзі,пре так сказати там перебувати,і світу побачити є можливість. всі люди такі різні і у кожного своє життя....
|
|
|
m@xxximus
житель міста |
|
|
Ти би змогла промiняти всiх своiх друзiв на тих що найшла за рiк-два?
А ось що вони себе там найшли... вiрю.Але в Украiнi також е валом роботи треба тiльки знайти себе.
(думка сугубо особиста,нiкого нi до чого не закликаю,i нiчого не нав\'язую. Бо сам думав що лишусь там. Але свое рiднiше)
|
|
|
st.fergi
НЕПОВТОРНА |
21.03.2007 18:19 |
|
|
m@xxximus знаєш,я б скучала за друзями-то правда,так само, як живучи тут- я скучаю за містом де я народилася,але скажу тобі таке: тут є мій чоловік і він скрашує ту всю скуку, добре коли двоє в одному середовищі,бо коли сам-спору немає,важко і все таке....а на рахунок друзів ще тобі скажу: жінка,яка виїхала звідси,мала багато подружок так як сама всім помагала,а коли прийшла біда до неї то на неї її ж коліжанки грубо виражаяся по....ли,і помагали їй тут саме іноземці а не наші,забрали її звідси і вона по сей день богу дякує що люди такі їй трапилися на дорозі її життя. то медаль з двох сторін про тих друзів. класно коли ЛЮДИ є ЛЮДЬМИ і неважливо якої національності.
|
|
|
andy suncraft
житель міста |
21.03.2007 18:27 |
|
|
Українці ще не навчились один одного поважати. Правильно хтось сказав - ми хворе суспільство. Ми подвійні, ми добрі і погані, ми західні і східні, ми пацанячі і не дуже.
Однозначно, сам би чухнув на пару років на заробітки, потусуватись в суспільстві, де кількість розумово здорових людей набагато більша ніж хворих.
|
|
|
VIA
бджілка |
16.04.2007 19:34 |
|
|
Це ж нормально, що ми всі різні. Ви тільки уявіть, якби ми були однакові, що б то було?
|
|
|
Олег
житель міста |
16.04.2007 20:05 |
|
|
|
Мені інтересно до чого приведе та іміграція? Будуть тут на моїй землі сидіти цигани які торгують в нас на базарі і поляки, які досипір кажуть "Іще Лемберг бенде наш". Серце мене болить коли я на то все дивлюся, як з багатої Української землі тікають люди, ті що там є вже давно переконалися що таке іміграція, вони там один до одного, а ми тут аби намахати один одного!!!!
|
|
|
VIA
бджілка |
16.04.2007 22:32 |
|
|
| Олег пише: | | а ми тут аби намахати один одного!!!! |
Чого ти так? немов -би люди ходять до церкви, моляться. Один не ходить, той і намахує, заповідей не дотримується, а ти про всіх так судиш."Незззя, батенькаааааа"
|
|
|
lenhen
як Lenhen |
16.04.2007 22:38 |
|
|
| Олег пише: | | вони там один до одного |
Не сміши.Мабуть ти за кордоном ще ніколи не бував
|
|
|
VIA
бджілка |
16.04.2007 22:45 |
|
|
| Олег пише: | | вони там один до одного |
Коли бачуть собі подібних, то відвертаються, ніби не впізнають своїх. Хоча там нашого одразу видно, ще здалеку!
|
|
|
Олег
житель міста |
16.04.2007 22:57 |
|
|
| VIA пише: | | Чого ти так? немов -би люди ходять до церкви, моляться. Один не ходить, той і намахує, заповідей не дотримується, а ти про всіх так судиш."Незззя, батенькаааааа" |
Докажи мені що "незззя" Я наприклад таких бачу, | VIA пише: | | вони там один до одного |
Я про це суджу по розповідям наших людей які приїжжають з заробітків.
|
|
|
VIA
бджілка |
16.04.2007 23:02 |
|
|
А я, наприклад, не відношуся до тих, хто намахує, тому і не можна мене причисляти до тих, хто тут і намахує і думаю, що всі форумчани туди теж не відносяться, серцем бачу, а ти як бачиш?
додано через 2 хвилини:
| Олег пише: | | Я про це суджу по розповідям наших людей які приїжжають з заробітків |
І що вони розказують? Що так люблять і горнуться один до одного там? Що ти пишеш, що| Олег пише: | | вони там один до одного |
додано через 1 хвилину 19 секунд:
Ти Ленкен послухай, Вонпа не з розповідей знає! А своїми очима бачить.
|
|
|
Олег
житель міста |
16.04.2007 23:08 [*1] |
|
|
Я маю наувазі не форумчан, а людей з якими я зустрічаюсь в повсягденному житті, а за форумчан там мова не йшла!!!!!!!| VIA пише: | | я, наприклад, не відношуся до тих, хто намахує, тому і не можна мене причисляти до тих, хто тут і намахує |
| VIA пише: | | І що вони розказують? Що так люблять і горнуться один до одного там? |
Судячи по їхнім розмовам то так?
|
|
|
|