|
|
| Автор |
Коментар |
Оксанка
житель міста |
25.12.2006 12:30 |
|
|
А мені здається, що громадянський шлюб викликає зовсім різні асоціації в жінок і чоловіків. Збоку чоловіка здається - "А що ж тут такого станеться якщо ми будемо жити разом і не узаконювати наші стосунки? І взагалі нашо це робити, якщо ми і так кохаємо один одного?" А жінка дивиться на це трохи по-іншому, хоч як би вона не буда згодна зі своїм обранцем, в голові все одно є думка - "Ну живемо ми зараз разом, ділимо ліжко і хату, любимо один одного. А що буде, коли діти народяться? А раптом він мене покине...І що тоді мені з ними робити?!?"
А на мою думку, громадянський шлюб - це річ непогана. Але не томді, коли ви сумніваєтеся в своїх стосунках, а коли, наприклад, пожити разом вже ой як хочеться, а весілля ще покишо нема як зробити (з фінансових чи інших причин).
|
|
|
AVB
Турист |
25.12.2006 13:04 |
|
|
| Оксанка пише: | | А раптом він мене покине...І що тоді мені з ними (дітьми) робити?!? | Дуже дивне запитання! Навіть не уявляю якусь відповідь на нього Може назад запхати?
|
|
|
Оксанка
житель міста |
25.12.2006 13:39 |
|
|
| AVB пише: | | Дуже дивне запитання! |
Питання, як на мене, не дивне, а можливо просто не правильно сформульоване (ну тут вже вибачайте - по іншому поки що не вмію). Адже жінці одній виховувати дітей ой як нелегко - погодьтеся.
|
|
|
voshkaniridze
Administrator |
25.12.2006 14:37 |
|
|
| Оксанка пише: | | А що буде, коли діти народяться? А раптом він мене покине...І що тоді мені з ними робити?!?" |
| mops пише: | | А відносно прав скажу таке: сімейний кодекс України уже давно зрівняв у правах громадянський і офіційний шлюб. Досить довести, що чоловік і жінка жили разом і вели спільне господарство. |
Це відноситься не лише прав, але і обовязків. І довести що вижили в гром. шлюбі не важко, коли є спільні діти.
ТАКЩО ЯКА НАФІГ РІЗНИЦЯ. Хіба дійсно когось хвилює
| briziz пише: | | "общєствєнноє мнєніє" |
|
|
|
AVB
Турист |
25.12.2006 16:25 |
|
|
Оксанка Вибачай за наїзд.
| Оксанка пише: | | одній виховувати дітей ой як нелегко |
Безперечно такі наслідки обтяжують як морально так і матеріяльно.
Хочу сказати інше. на мою думку, негоже ставитись до таких важливих життєвих вчинків (шлюб) як до якоїсь лотереї - може получиться, аможе ні. Може всежтаки "громадянський шлюб" це якесь тимчасове обидвом вигідне поєднання, але ніяк не через почуття кохання.
|
|
|
lenhen
як Lenhen |
25.12.2006 16:56 |
|
|
На всі сто з тобою погоджуюсь,але і в шлюбі нема гарантії того,шо в один неприкрасний день чоловік не піде(до коханки,чи з інших причин) від жінки і не лишить її одну,з дітьми...
|
|
|
AVB
Турист |
25.12.2006 17:10 |
|
|
|
Ну, таке вже наше життя - підступне. Може й справді для певних пар кращим виходом слугуватиме "громадянський" шлюб. Але як вони мають визначитись?
|
|
|
sselev
гість міста |
07.01.2007 22:02 |
|
|
Коли народжується людина вона не знає що таке шлюб, що таке гріх і т.д. Це вже час навчання і виховання їй пояснюють і різні поняття фарбують різними кольорами.
Наприклад мені про це в дитинстві взагалі нічого не розказували.
|
|
|
Альонка
Зільонка |
07.01.2007 22:24 |
|
|
|
Мені наприклад також. Але тепер варто задуматись, добре це чи погано???
|
|
|
sselev
гість міста |
08.01.2007 05:15 |
|
|
Не можна дітям нав'язувати щось. Людина сама повинна у зрілому віці вибирати для себе: потрібен їй шлюб чи не потрібен.
У житті є багато обмежень які люди придумують самі для себе. Отож варто задуматись: чи варто себе ще додатково обмежувати, якщо життя і без того нелегке?
|
|
|
AVB
Турист |
08.01.2007 11:16 |
|
|
Беззаперечно. Цілковито підтримую.
| sselev пише: | | Людина сама повинна у зрілому віці вибирати для себе |
Але чи можна називати "нав`язуванням" прищеплення дитині істиних моральних цінностей сімейного життя? Адже якщо дітей НЕ ВИХОВУВАТИ, то (як говорила одна героїня в "Сніговій королеві") з них виростуть справжні бандюки, яким дійсно нідочого якісь там ідеали повноцінної родини! Правильно! Для чого обмежувати людину? Захотів пити, зайшов у магазин, купив кока-коли, побачив ментос, взяв ше й його. І зжер то всьо разом!
А може, всеж-таки, варто задуматись, що у житті немає якихось обмежень, чи основних , чи додаткових, а є загально-соціальні усталини, що обмежують хибні кроки. І ці усталини складені людством впродовж тисячоліть, базуючись на мудрих уроках, взятих з тих самих помилок, про які дана тема. А народна мудрість з часом лишень відшліфовується до більшої чистоти, а не "морально застаріває".
|
|
|
m@xxximus
житель міста |
08.01.2007 12:09 |
|
|
Про колу i ментос всi зрозумiли?
Posted from a Nokia mobile phone
|
|
|
AVB
Турист |
08.01.2007 12:54 |
|
|
Забув попередити! Хто не знає, не пробуйте ні в якому разі! Це чисто для вашого ж блага, а не через тисячолітні переконання.
|
|
|
AVB
Турист |
08.01.2007 13:02 |
|
|
Налякав ти мене, m@xxximus, не на жарт!
Отак хтось прочитає мій пост і схоче попробувати цей, так би мовити, "заборонений плід", а потім будуть наганяти на те, шо їм не дали потрібної інформації. Ось вона, хто хоче, дивіться: http://job4it.net/info/prikols/cola.php
|
|
|
jakson
гість міста |
|
|
Олег
житель міста |
11.02.2007 23:32 |
|
|
|
Я думаю що перед тим як давати обіт в церкві ,можна пожити в громадському шлюбі, щоб ліпше взнати один одного. Я за такий шлюб.
|
|
|
massimo
житель міста |
22.02.2007 16:14 |
|
|
| Оксанка пише: | | А раптом він мене покине...І що тоді мені з ними робити?!?" |
Можна подумати що штамп в паспорті не випустить його з хати а відповідальність є і в громадяньському шлюбі
додано через 1 хвилину 52 секунди:
Є у мене друг в Чехії, живе з громадяньською дружиною уже 5 років, двоє дітей, і все ок
|
|
|
Кот да Винчи
житель міста |
24.02.2007 01:32 [*1] |
|
|
|
Все міняється, хоча традиції - річ досить сильна. Першочергово має бути взаєморозуміння та прагнення до зміцнення відносин. А церковний шлюб є хорошим ланцюжком між чоловіком та жінкою, нагадуванням про їхні зобовязання один перед одним, не таким офіційно жорстким, як в ЗАГСі, і в той ж час безкомпромісним. Хоча все міняється...
|
|
|
[BS]Incognito
житель міста |
06.03.2007 22:36 |
|
|
Краще пожити на віру!Коли разом живеш от тоді вилазать всі зубки!Тоді якраз і потрібно думати чи потрібна ця людина тобі,і ця сімейна рутина!
|
|
|
st.fergi
НЕПОВТОРНА |
|
|
Pliocen
житель міста |
16.03.2007 12:13 |
|
|
|
Не знаю але всякі пріколи як шлюб не пре, хоча знаю шо воно мене напевно не обмине але всяке буває, не буду зарікатися!
|
|
|
st.fergi
НЕПОВТОРНА |
24.06.2007 20:13 |
|
|
Я вважаю,що можна пожити в такому шлюбі і то є нормальним якщо плануєш з цією людиною мати серйозні стосунки.Не уявляю собі такого,щоб дорослі люди зустрічалися кожного дня,ходили на каву і не жили разом
Я як покохала то захотіла бачити людину цілодобово,а не тільки післяроботи цьомки-бомки,кавуся-цукерки а потім по домам кожен до себе
додано через 6 хвилин 12 секунд:
| Sergio пише: | | від поставленіх Богом законів функціювання сім"ї, |
не бачила ніде,щоб Бог сказав брати шлюб в церкві.
|
|
|
mops
міська комісія |
24.06.2007 20:58 |
|
|
| st.fergi пише: | | вважаю,що можна пожити в такому шлюбі і то є нормальним якщо плануєш з цією людиною мати серйозні стосунк | .
Наскільки я зрозумів, то люди починають жити разом, спати в одному ліжку без будь-яких зобов"язань між собою - тіпа поживем разом, позаймаємось сексом а далі буде видно. Проходить певний час і вони розходяться. От st.fergi скажи, ти ж читаєш Біблію, як ти думаєш, з точки зору того, що там написано, це нормально?
|
|
|
st.fergi
НЕПОВТОРНА |
24.06.2007 21:30 |
|
|
| mops пише: | | Наскільки я зрозумів, то люди починають жити разом, спати в одному ліжку без будь-яких зобов"язань між собою - тіпа поживем разом, позаймаємось сексом а далі буде видно. |
мопс,не прикалуйся
незнаю де саме в моєму пості ти таке зрозумів але я такого не писала,а писала що треба | st.fergi пише: | | мати серйозні стосунки | а не сам секс
| st.fergi пише: | | Я як покохала то захотіла бачити людину цілодобово, |
тут я думаю,я нормально висловилася?Уточню.
Ми зустрілися,почали зустрічатися,пройшов місяць-два,стосунки стали очевидні(стало ясно що в кого на умі,може просто це тому,що обидвоє знали що ми хочемо від життя і одне від одного),одного разу він у мене залишився на ніч і не йшов більше додому.Я рахувала його своїм чоловіком а він своєю дружиною.Одружитися вирішили через 4 місяці,бо захотіли щоб було літо і тепло
Розписалися офіційно. Я не бачу поганого нічого в тому,що жила з людиною,яку захотіла бачити поруч з собою завжди.
Якщо двоє живуть до шлюбу(церковного,чи офіційного по законах загсу) ,незрозумілі стосунки,нема обов"язків,як ти сказав(хоча я не розумію як МОЖЕ НЕ БУТИ ОБОВ"ЯЗКІВ В ГРОМАДЯНСЬКОМУ ШЛЮБІ),то я б на таке не пішла.
| mops пише: | | Проходить певний час і вони розходяться |
а от на рахунок цього скажу,що добре буде якщо не буде дитинки на час розставання.І взагалі,якщо не буде дітей при таких відносинах то так буде краще для самої дитинки.От.
|
|
|
mops
міська комісія |
24.06.2007 22:12 |
|
|
Ціхо-ціхо, я ж проти тебе нічого не кажу!
Сама суть так званого громадянського шлюбу в чому полягає? Мати все те, що дає шлюб, але не об"являти про це офіційно, в РАГСі і церкві.
| st.fergi пише: | | якщо плануєш з цією людиною мати серйозні |
то що заваджає зробити все нормально, і вже бувши чоловіком і жінкою, лягати в ліжко.
|
|
|
st.fergi
НЕПОВТОРНА |
24.06.2007 22:30 |
|
|
|
Те,що невтєрпьож чекати))))) а також те,що якщо вже в шлюбі офіційному виявиться що сексуально люди несумістні то відповідно ,люди є егоїстичні(попадаються) і звідти перший крок в гречку,а потім сумні результати і сім"я у фініша уже.А ще, ставлення до людини у повсякденному цілодобовому житті а не тільки по вихідних(ти бачиш,як до тебе відносяться і як відносяться до сімейних обов"язків і чи взагалі показують на практиці що є якісь обов"язки)
|
|
|
mops
міська комісія |
24.06.2007 22:56 |
|
|
| st.fergi пише: | | що сексуально люди несумістні |
А що це таке, як це? Хіба таке буває?
| st.fergi пише: | | ставлення до людини у повсякденному цілодобовому житті а не тільки по вихідних | Ці речі просто з"ясовуються при тривалому спілкувані. А якщо ти маєш на увазі нестиковки звичок двох людей, то це не смертельно - його шкарпетки під диваном ще не найстрашніше, шо може бути.
| st.fergi пише: | | люди є егоїстичні | Є, і це дуже просто виявити
| st.fergi пише: | | і як відносяться до сімейних обов"язків | Тіпа чи буде чоловік посуд мити?
|
|
|
st.fergi
НЕПОВТОРНА |
25.06.2007 00:47 |
|
|
| mops пише: | | А що це таке, як це? Хіба таке буває? |
певно що буває,ще й як буває.Якщо вона любить ігри у ліжку а він рахує що оральний секс то аморально - несумісні,бо вона ігри і далі хотітиме,і не тільки, а він буде бити себе в груди і казати що | AVB пише: | | є загально-соціальні усталини |
по яких він живе і не може інакшим бути(то для прикладу,без задніх думок) + банально не підходять статеві органи( по розмірах)
| mops пише: | | Ці речі просто з"ясовуються при тривалому спілкувані |
на словах можна багато чого наговорити і наобіцяти(показати себе з найкращої сторони),а так як ти не бачиш як веде себе людина в побуті,то і не можеш нічого стверджувати якою вона буде і чи зможеш ти таке витерпіти( візьмемо не | mops пише: | | шкарпетки під диваном | а просту поміч(знаю сім"ю,де жінка живучи в шлюбі сама тащила відра води з дітьми своїми,далеко від дому ходили вони по ту воду,і ходили по 10 раз дуже і дуже часто,бо напряг в районі з водою був,а її чоловік,вітчим тих дітей преспокійно собі лежав на дивані і читав книжки,мотивуючи це тим,що він покупався в своєї мами-значить йому води не треба) так що твої| mops пише: | | шкарпетки під диваном ще не найстрашніше, шо може бути. |
| mops пише: | | Є, і це дуже просто виявити |
в одному ти виявиш що людина -егоїстична а в другому своїми улесливими словами | mops пише: | | при тривалому спілкувані |
так заговорить зуби що забудеш хто ти такий| mops пише: | | Тіпа чи буде чоловік посуд мити? | тіпа чи познайомить хоча б з батьками своїми ,тіпа то моя наречена( наречений).Якщо на практиці ти бачиш що,ти сама тягнеш сімейний бюджет, сама вирішуєш питання які би мав вирішувати твій мужчина, дім на тобі а твій милий і у вус не дує то нафіг він такий треба?правильно?
А при спілкуванні,навіть тривалому,ти ніколи в теорії не побачиш що представляє з себе ця людина.Ти почуєш слова і все.
Так,можна закрити очі,одіти пелену і всім казати що НІЧОГО ТАКОГО ВІН ПОГАНОГО НЕ РОБИТЬ,доказувати всім що він (вона) хороший(а)-в результаті вийти заміж без громадянського шлюбу,не стояти з пузиком в церкві а гордо виходити заміж незайманою,перша нічка не принесе ніякої насолоди фізичної і ти будеш тішитися думкою що все попереду і засинатимеш з думкою що ти все правильно зробила,а потім,коли пройде пару днів ,вдома подушку гризти по ночах,бо в нього традиція- 31 грудня вони з друзями ходять в баню і він ще з тої бані уже 4 дні не виходить,бо він не рахує що треба подзвонити("ну ти ж мені довіряєш"?).
А розлучитися то не можна-церковний шлюб,ніззя.
А що скажуть люди?
Отак і одягають вінки мучеників і мучаються все життя,і тільки близькі подруги(навіть не тато чи мама) знають,як живеться тій жінці насправді.
Це не для мене.Я побачила що зможу жити з цією людиною,вона мене захистить як треба буде і образити мене нікому не дозволить,допомагає мені у всьому,цінує те,що я для нього роблю( а не вважає мою домашню роботу чи кулінарні здібності чимось полагающимся,тіпа так має бути і тіпа само собою), у відповідь мені хочеться бути ще кращою,і я змирюся з тими дурацькими носками під диваном ,повір ,тільки при таких разкладах.Мучениці з мене не вийде.Бо я нею не хочу бути.
|
|
|
AVB
Турист |
25.06.2007 08:28 |
|
|
st.fergi, розслабся. Тобі ніхто не навёязує і не пророкує "бути мученицею". Ти взагалі, як то сказати, "окремий екземпляр" Можна судити хоча би з "розвороту" на форумі. Але ж не всі такі, як ти.
Звичайно, ніхто не хоче бути мученицею, і всі думають, що мучениць з них не вийде. Але середньо-статистичне життя з його "загально-соціяльними усталинами" швидко все розставляє по своїх нішах, і переважна більшість нехтуючи цими законами потрапляє саме туди, від чого так браво відкараськувались.
Ну а особисто тобі просто пощастило в житті, по ти глибоко "прониклася проблемою" і чітко визначила для себе кінцеві цілі.
|
|
|
st.fergi
НЕПОВТОРНА |
25.06.2007 10:47 |
|
|
| AVB пише: | | st.fergi, розслабся |
я переважно розслаблена
| AVB пише: | | Тобі ніхто не навёязує і не пророкує "бути мученицею |
та я і не думаю що хтось звідси таке мені говорить( приклад зі мною це всього лиш приклад а не оправдовування)| AVB пише: | | Але середньо-статистичне життя з його "загально-соціяльними усталинами" швидко все розставляє по своїх нішах, і переважна більшість нехтуючи цими законами потрапляє саме туди, від чого так браво відкараськувались. |
знаєш,є люди які живуть з мого погляду дуже погано( не важливо в якому шлюбі) але їх самих все влаштовує хоч | st.fergi пише: | | мучаються все життя | ,а стримує їх від розставання якийсь фактор(в кого який: гроші, дитинка,"авось все перемелеться і я його(її)зможу виправити").
додано через 7 хвилин 50 секунд:
| Sergio пише: | | Громадянський шлюб - це життя осіб протилежного полу, які не укладають шлюбу ні перед Богом, ні перед людьми |
Ніде не бачила такого визначення громадянського шлюбу.Це напевно авторове щось...
Можна цілком реально жити собі в громадянському шлюбі,пообіцяючи тому ж Богові і партнеру у вірності,і люди тут ні при чому,адже молоді живуть собі для самих себе а не для людей( нашим людям лиш би поговорити і пообсуждати ), плануючи собі в якийсь з гарних вибраних ними днів одружитися офіційно,і ніхто їх не повинен в тому підганяти,мотивуючи це тим: а що скажуть люди Наші люди завжди будуть щось казати, переважно все саме погане все рівно.У тих молодих людей СВІЙ ШЛЮБ ОДНЕ ПЕРЕД ОДНИМ І ПЕРЕД БОГОМ,і не нам судити чи правильно чи неправильно вони роблять( якщо стосунки серйозні ).
А якщо в неї чи в нього кожного вечора залишається новий партнер,то це і не громадянський шлюб зовсім, і говорити тут тоді про це і немає що.
|
|
|
mops
міська комісія |
25.06.2007 18:02 |
|
|
| st.fergi пише: | | Якщо вона любить ігри у ліжку а він рахує що оральний секс то аморально - несумісні |
Ну да, запитатись про це наперед неможливо в принципі?
| st.fergi пише: | | банально не підходять статеві органи( по розмірах) |
Це ж яким мутантом треба бути, щоб "там" не підійшло??? Часто такі зустрічаються?
Насправді сесуальної несумісності нема, є звичайна психологічна несумісність - просто люди з надто різними поглядами, в тому числі і на секс, от і все.
| st.fergi пише: | | Так,можна закрити очі,одіти пелену і всім казати що НІЧОГО ТАКОГО ВІН ПОГАНОГО НЕ РОБИТЬ |
Ну, тій людині, яка обманює сама себе нічим не поможеш, в тому числі і "громадянським шлюбом" - "меня обманывать не надо, я сам обманыватся рад"
| st.fergi пише: | | результаті вийти заміж без громадянського шлюбу,не стояти з пузиком в церкві а гордо виходити заміж незайманою,перша нічка не принесе ніякої насолоди фізичної і ти будеш тішитися думкою що все попереду і засинатимеш з думкою що ти все правильно зробила,а потім,коли пройде пару днів ,вдома подушку гризти по ночах |
Знов не зрозумів. Це відностиься тільки до випадку, коли людина сама себе обманює, чи це стандартний план розвитку стосунків всіх тих, хто не жив у громадянському шлюбі?
|
|
|
st.fergi
НЕПОВТОРНА |
25.06.2007 18:32 |
|
|
| mops пише: | | запитатись про це наперед неможливо в принципі? |
як про це можна запитати наперед якщо до шлюбу ні-ні?
а навіть якщо і спитати про таке в лоб то треба бути людині невстидливою,і якщо відповідь-нє,я таке не люблю і робити не буду-то несумісні,і вже тій людині,яка спитала треба самій дивитися чи продовжувати стосунки.| mops пише: | | Це ж яким мутантом треба бути, щоб "там" не підійшло | та при чому тут мутанти????
є індивідуальний організм і його побудова,можливо комусь щось подобається більше чи менше або ширше вужче,ну блін,МОПС,тобі не 13 років.Знаю пари які розсталися саме тому,що Він робив Їй боляче при статевому акті ПОСТІЙНО,протерпівши півроку з болями,потім півроку незаймання разом сексу але продовжували зустрічатися,в результаті розійшлися бо обидвоє молоді і хотілося нормального сексу.І тепер обоє одружені ,він знайшов то шо підходить йому і аналогічно про неї те ж саме.
| mops пише: | | психологічна несумісність |
повторююся що не тільки психологічна.| mops пише: | | це стандартний план розвитку стосунків всіх тих, хто не жив у громадянському шлюбі? | це приклад того що може бути.
|
|
|
Муха V Далі
supahfly |
26.06.2007 00:05 |
|
|
| st.fergi пише: | | як про це можна запитати наперед якщо до шлюбу ні-ні? |
Так задал я такой вопрос в лоб одной девушке при первой встрече - получил аналогичный ответ: "А что мне взамен будет?" По-моему дело нормально выяснили...
|
|
|
voshkaniridze
Administrator |
|
|
Nitro
житель міста |
|
|
psuholog911
гість міста |
25.09.2007 16:04 |
|
|
|
Громадянський шлюб це те, що треба.!!!! Раджу всі!! Перш ніж дійде до весілля потрібно більш детальніше дізнатися про свою другу половинку і перевірити свої почуття. Вперед!! Громадянський шлюб - вірний шлях кращого майбутнього!
|
|
|
voshkaniridze
Administrator |
26.08.2008 16:37 |
|
|
| Nitro пише: | | voshkaniridze, вітаю!!! |
Дякую. Доречі знайомтесь моя кохана дружина - psuholog911
|
|
|
AVB
Турист |
26.08.2008 20:04 |
|
|
Psyholog911, дуже приємно!
Що в твому розумінні "краще майбутнє" при громадянському шлюбі?
|
|
|
Мамука Злой
житель міста |
02.11.2009 22:41 |
|
|
|
назва в корені не правильна "громадянський шлюб". підміна понять.
|
|
|
|