Золочів Плюс
Форум міста Золочів

Чи вірите Ви в Бога?

Автор Повідомлення
Чи вірите Ви в Бога?
Чи вірите Ви в Бога? Що це Вам дає?
А сам ти над цими питаннями задумувався? Є речі, які ні науковці, ні здоровий глузд пояснити не можуть! Є певна надприродня сила, яка всіма процесами керує... Не можна сказати однозначно, шо "теорія Дарвіна" неправдива, або що християнська теорія створення світу неправдива, отож багато науковців співставляють ці обидві теорії, і навіть доказали існування Бога Що стосується мене, то ТАК, я вірю в Бога і сам можу співставити вищезгадані теорії таким чином, щоб довести, що вони одна одну доповнює! Що це мені дає? Дає мені ВСЕ!
2 vaymut

Я задумувався, ще з самого дитинства довго шукав відловідей. А на рахунок науковців чи здорового глузду - тут я з тобою трошки не згоден. Теорія Дарвіна так і залишилась тільки теорією, ніхто ії ще не довів, жодного, жодного доказу! Думаю, ти це знаєшь? Одночас створення світу, згідно Біблії, має як здоровий глузд, так і наукові докази.
Вірю
Запитання 'Чи вірите ви в Бога?' сприйняв так:
'Ви вірите, що світ відбувається за Порядком і Задумом чи вважаєте його за якийсь чудернацький вияв безглуздого анархічного хаосу?
Для моєї категорії відповіді на перше запитання відповідь на запитання друге буде блудом, оскільки вважаю, шо нам, тварям Божим, не дано судити про потребу Творця в нашому творенні.
Напис в лондонському метро: "Бог помер. Ніцше". Під цин написом трошки нижче хтось дописав наступні слова: "Ніцше помер. Бог"
А що стосується Дарвіна, то я думаю, що набагато легше людині стати мавпою, ніж мавпі людиною.[/u]
2 AVB

Як раз створінню і слід пізнавати свого Творця. Напевно блудом є скоріше не пізнавати Його, та віднестися до Його Волі безвідповідально і пасивно, особливо для Вашої категорії.
Гаразд! Коли в мавпи з'явилась жага до пізнавання, вона стала схожа на людину. Та коли людині не цікаво пізнавати, - вона стає мавпою.
Цим я хочу сказати, шо головне - не знати, а намагатись!
А що означає "пізнавати"? Як це виражається на практиці, конкретно?
2 АВБ

Якщо тільки намагатися але не досягнути результату - це безглуздя!
Пізнати - це не просто чути про Бога, не просто мати знання про Нього, але пережити безпосередню зустріч з Ним, відчути Його милість, любов та прощення.
Можно знати від когось, як то мати Батька, а можно жити в сім"ї разом із Ним.
В Бога вірю але трохи не так як то розуміють більшість людей
massimo, тобто. Поясни як. Цікаво почути твою думку.
Дуже довго все писати, щока що нема секретарки. Коротко так: в Бога я вірю, але не відношу себе до жодних релігій та церков які є на планеті, маю на то все свою думку.
massimo, дуже добре тебе розумію.
AVB пише:
massimo, дуже добре тебе розумію.

не може бути, напевно ти не з золочева, або смієшся наді мною
То вже троха схоже на рекламу "Колдрексу".
І я ніби з Золочева! Навіть громадським діячем став!
AVB просто в Золочеві на таку тему дуже важко говорити, особливо на тему релігії, як тілька в тебе думка інакша за загально прийняту, катасрофа. Я якось одного запитав нащо на церкві куполи золоті, краще за ті гроші ремонт в серотинці зробити, так він мене ще пів року інакше як сатана не кликав от така історія
massimo, ти просто не з тими людьми на ці теми розмовляв.
Стосовно золота на банях - Це просто для надійності. Золото - воно ж не іржавіє. Ну, заодно і виглядає так акуратненько..., нічогенько так.
AVB пише:
Стосовно золота на банях - Це просто для надійності


Тю, а я думав для пантів, от неук, казала мама читай сину книжки....
І я з тобою погоджуюсь. Я в церкву не дуже часто ходжу... І не буду того приховувати. Нехай я і не молюсь кожного вечора. Мене дуже дістає коли мені люди розказують казочки про те що ходять до церкви кожної неділі молються зранку і ввечері, а ше коли хтось каже щоб я пішла до церкви щоб люди побачили шо я молюсь! Мені хочеться плюнути в таких людей......
... нехай я не дотримуюся всього того шо нам кажуть "праведні" священники... Я просто вірю... я не так ревно дотримуюсь посту... Коли в мене якісь серйозні проблеми я не завжди молюсь... Я вірю в Бога як в силу, порівняно з якою все що нам відоме це ніщо, і від якої ми в певній мірі дуже залежні... психологічно

додано через 29 секунд:

Не знаю чи точно виразилась але надіюсь шо ви мене зрозуміли
Pangea

Дуже мені подобається коли людина має свою думку, і висловлює її, хоча вона і суперечить загальноприйняті думці.
massimo пише:
але не відношу себе до жодних релігій та церков які є на планеті

А як на рахунок спілкування з іншими віруючими? Чи можна бути віруючим самому по собі?
А-ну, хто ше висловиться? Може ми зараз прийдемо до того, шо така думка зовсім і не є такою вже суперечливою і рідкісною? Може так вважають багато людей? Покишо нас троє!

додано через 8 хвилин 24 секунди:

А чому спілкування має бути саме між віруючими? Людина в першу чергу повинна бути людиною. Ну і спілкуватися по простому.
mops пише:
А як на рахунок спілкування з іншими віруючими? Чи можна бути віруючим самому по собі?

А чому не можна, не розумію. Мені не треба більше ні з ким спілкуватися на цю тему, я маю свою думку, яку нікому ненав"язую, і поважаю думку інших, думаю цього досить.
Справа не в думці. Ну от уяви, що ти, наприклад, художник - пишеш картини, даруєш і продаєш їх людям. Хіба б тобі не було цікаво поспілкуватись з іншими художниками, обсудити, хто якими фарбами користується, показати свої твори, подивитись на шедеври інших, обговорити стилі і течії сучасного мистецтва. Віруючий сам по собі - ніби Робінзон Крузо на безлюдному острові.
mops

Ну чому так категорично, ось наприклад зараз спілкуюся
Ну так... правильно... В мене серед знайомих в всіх різне відношення... Навіть один сатаніст є... Але ми з ним на тему релігії один раз тільки говорили... Є дуже фальшиві люди, які часто розказують мені про їхню побожність...

додано через 43 секунди:

Віра то річ дуже особиста

додано через 1 хвилину 13 секунд:

Ти маєш свою думку от і відстоюй її. В нас така думка, але ми можем поговорити про це з іншими людьми
Pangea пише:
Я в церкву не дуже часто ходжу...

Справа не в тому як часто, а справа в тому чи взагалі потріно. Чи то має якийсь сенс.
Рано чи пізно людина задумується над такими речами: а чому я живу? а шо буде після того, як я помру? Вона бачить багато речей, які пояснити не може. Тобто, доганяє, шо є Хтось, хто про це знає, хто має відповіді на ці запитання, хто придумав світ і порядок, в якому цей світ укладено. Такі відповіді дає релігія. Це про те, чому я вірю в Бога.
Чому є церква і в неї ходять? Елементарно, massimo. Кожна мисляча людина буде мати нові запитання стосовно тої ж релігії. І це добре. Відповіді на ці питання вона може отримати там. Ще один момент: церква - це громада, а в громаді люди сильніші, ніж поодинці. Крім того, це можливість відчути себе ближче до Бога.
Думаю, ти просто не цікавився цим.
Pangea пише:
Є дуже фальшиві люди, які часто розказують мені про їхню побожність...

Класно, шо ти так реагуєш на це. Це як в притчі про митаря і фарисея. На жаль на це церква уваги звертає мало. Але кожен буде мати своє. А розрізнити хто є хто тут не так і важко. І відповідно мати якесь враження про людину.
Так, я належу до тих людей, які кожного тижня ходять до церкви. Скажу чесно, не завжди мені подобається, як пройшла служба, і не завжди я чую те, що б я хотіла дізнатися. Це в основному залежить від того, наскільки священик вміє виконувати свій обов"язок. Але коли все як слід - такий тип духовності повністю мені відповідає.
MUBa
Повірь що задумувався над багатьма речами, навіть над такими які ти і уявити не можеш
MUBa пише:
хто про це знає, хто має відповіді на ці запитання, хто придумав світ і порядок, в якому цей світ укладено. Такі відповіді дає релігія.

наскільки ці відповіді правдиві, і яка релігія дає відповідь на ці питання. Де першоджерела інформації.
MUBa пише:
Відповіді на ці питання вона може отримати там
якщо хоче я можу підібрати тобі питань 5 з якими ти можеш звернутися до священників, і побачиш що всі вони дадуть тобі різні відповіді, або взагалі промовчать.
MUBa пише:
церква - це громада, а в громаді люди сильніші, ніж поодинці
я далеко не одинока людина, як церковна громада допомагає тобі, це все пусті слова, бо в церкву ходять звичайні люди, а більшість з них не щирі.
MUBa пише:
Крім того, це можливість відчути себе ближче до Бога.
яким чином, Бог є усюди, а не так що у церкві його більше а в мене в квартирі менше.
MUBa пише:
Скажу чесно, не завжди мені подобається, як пройшла служба, і не завжди я чую те, що б я хотіла дізнатися.

ти не можеш нічого дізнатися так як служба є стандартна, а в ній є 10 хв. де священик має роз"яснювати Євангіліє. Але це не навчання бо навчання це діалог, а священник це монолог, його неможливо нічого запитатися або заперечити під час служби, а в будні дні до з пианнями до нього не підеш
MUBa пише:
Думаю, ти просто не цікавився цим.
Якщо будеш в майбутньому по даній темі в чомусь перечити прошу зразу факт з достовірного джерела, скоріш за все ти будеш використовувати Біблію, так ось зразу посилання на вірш.
Я не люблю робити речі тільки тому, що так має бути, чи так як мені хтось наказує... нехай це буде більшість... Масімо я не знаю чи має то якийсь сенс загалом, але деколи в мене виникає бажання помолитись... точніше не помолитись а якби провести "бесіду" саме з кимось хто сильніше людини... В церкві я дуже рідко слухаю священників. Я більше думаю про такі речі, які стосуються загалом життя, смерті і тому подібного...
От якось коли я була молодшою ми з сім"єю були в церкві і там священник говорив про релігію і віру. От тоді я якраз слухала бо то мене хвилювало. Він казав, що справжня віруюча людина ніколи не сумнівається в своїй вірі і не ставить питань. Що вона приймає все так як є. Що це справжній християнин. Мені якщо чесно не сподобались ці слова. Бо в мене постоянно виникають такі питання а відповіді на них не знаходжу навіть з допомогою тої релігії яку мені пропонують. Точніше люди, громада не може мені їх дати. От я і не дуже схиляюсь до їх думки. От вірю і все. Мені впринципі більше і не треба ніяких зайвих речей

додано через 11 хвилин 58 секунд:

Да... Священників можна в куток загнати багатьма питаннями...

MUBa пише:
церква - це громада, а в громаді люди сильніші, ніж поодинці

я далеко не одинока людина, як церковна громада допомагає тобі, це все пусті слова, бо в церкву ходять звичайні люди, а більшість з них не щирі. MUBa пише:
Крім того, це можливість відчути себе ближче до Бога.

яким чином, Бог є усюди, а не так що у церкві його більше а в мене в квартирі менше.

Підтримую!!!
Все це фігня. Для переважаючої більшості(для цього є підстави, і це правильно) є вже проторені стежини, з яких не слід сходити. А ті що мовлять маю на то все свою думку. то можуть в двох реченнях свою думку висловити. А тоді вже знайдуться наступники, Вашу думку підхоплять, розмалюють, піднімуть... Але треба ці два речення спочатку сказати. А на рахунок пізнання - не задумувались, що саме пізнання може бути ціллю?
Мені дуже не подобається коли де-які люди ходять до церкви по 3 рази на день - як на роботу, а в церкві замість того, щоб щиро молитися, як книжка пише, вони стоять ззаду і перемивають присупнім кості - хто з ким прийшов, хто як одітий, хто як молиться і т. д. А потім вийшовши з церкви діляться "враженнями" з іншими "віруючими".
Це схоже на базар, куда ходять відкуповуватися від гріхів. Тіпа, а шо мені, я зараз погрішу, а завтра піду посповідаюся і буду знов святий (-а). Втрачається цінність самої молитви. Це вже перетворюється на буденну справу, як руки помити. Стараюся по можливості не грішити, а як там виходить, то це вже Йому судити. Ще є такий "бог", як совість і треба часом до тої совісті теж прислухатися.

Нервує, коли стою в церкві, молюся, хочу зібратися з думками, послухати про що говорить священник, а над вухом якась бабка вирішила заспівати разом з хором і не співає, а просто виє в вухо дивним ультразвуком.

А ще мене нервують релігійні фанатики. Вони ніби закодовані і очі в них тупі. Застав дурака Богу молитися, то він і лоба розіб'є.

Я до церкви ходжу рідко. Краще спілкуватися з Богом на пряму, без посередників, в яких трьох-поверхові хати і дітки розїжджають на крутих іномарках з мордами, які в форточку не пролазять. Можу піти до церкви в зовсім незнайомому місці, наприклад, в Уневі, або в Підгірцях. Також йду до церкви коли відчуваю, що треба піти.
З думкою, що Бог є і в моїй квартирі погоджуюся на 100%.
До церкви ходжу регулярно, кожної неділі. Бо церква - це храм Божий і я не ставлю себе вище чи важливіше Бога думками про те, шо от Бог до мене додому приходить, а я до нього не піду, тобто як Йому треба мене, то він прийде.
Особливо люблю побути в церкві, коли довкола майже нікого нема, коли мені ніхто не заважає і я можу зосередитись на молитві, коли немає тієї метушні і посторонніх справ, які заважають помолитись вдома. Після цього духовно почуваюсь краще.
massacra респект.
Абсолютно реально сказав, є в нас таких фанатиків церкви навалом , але святості в них ню ню. В Бога можна вірити або невірити але не обовязково всім розголошувати типу "Я дуже віруюча людина" , так як в нас багато хто робить
Khrystik пише:
о церква - це храм Божий і я не ставлю себе вище чи важливіше Бога думками про те, шо от Бог до мене додому приходить, а я до нього не піду, тобто як Йому треба мене, то він прийде.

як то Бог може кудись приходити, а ми маємо до нього йти, Бог є усюди, а не конкретно в якихось місцях, як ото наприклад церква.
Безперечно, Бог є усюди, але саме в церкві можна прийняти Його у Святому Причасті!
Святе причастя, то є не Бог, так як святе причастя то є вино і хліб, а то по Біблії є кров і тіло Ісуса Христа. Читаємо Біблію.

А бога прийняти фізично не можна, так як він не має фізичної форми.
Khrystik пише:
Безперечно, Бог є усюди, але саме в церкві можна прийняти Його у Святому Причасті!

люди! про яку церкву ви говорите??? про ту, в якій продається все і купується??? і свічки, і книжки(катехизис, придуманий тою ж церквою), шлюби, про які не йде мова в біблії(звичайно якщо ти віриш тому шо там написано), похорони(все оплачується)!!! хіба не нагадує та церква вам епізод з біблії, де Ісус повиганяв торговців з храму бо вони зробили в ньому ринок? хто тобі сказав про СВпричастя? той священник який ще більше грішний чим ти? чи та бабусяЄ, яка ходить до тої церкви кожної неділі і слухає ту чуш, яку говорять священники, оскільки САМА біблії не читає бо ВІРИТЬ що той священник від бога самого... в бога вірю, знаю що він є, відчуваю це своїм серцем, але не вірю що така має бути церква, попроще набагато, бо не живе бог в рукотворних домах, які зробила людина, і богові пофіг ті купола золоті, і та чаша з золота, і все майно тої церкви, бо бог є богом бідних.
st.fergi пише:
бо бог є богом бідних.

А можна поцікавитись: де в Біблії таке написано?
легше верблюду пролізти через вушко голки ніж попасти багатому в царство боже. з того робимо висновки, що якщо ти роздаєш все своє багатство нужденним то відповідно стаєш бідним а значить ближчим богові. я не говорю про бідність як таку, шо немає вже що їсти.
Ну от з цього і треба було починати: Бог не є Богом бідних. Якщо ти живеш праведно, то Бог тебе благословляє і дає різноманітні дари, в тому числі і матеріальні. Ісус застерігав не від матеріального достатку, а від зажерливості. Ось приклад праведної і багатої людини: "А коли настав вечір, то прийшов муж багатий із Ариматеї, на ім"я Йосип, що й сам був навчався в Ісуса" (Матвія 27:57).
він навчався, не спорить ніхто, але я говорю про то на що ти маєш надіятися а не говорю про приземлені речі. ти думаєш тебе спасе то, що ти читаєш біблію і наприклад, ходиш до церкви? тебе то не спасе, бо мало просто читати, треба робити то, шо пише там.
Троха інакше. Треба добре осмислити написане, і потім робити.
що ж тут осмислювати як написано все як в білий день. Якщо пише НЕ ВБИВАЙ то не вбивай, якщо пише, що ісус бв на небі до того як народився на землі то так і було, там все ясно сказано без всяких таємниць.
А якщо пище "вбивай"?
а якщо, а якби, якби в роті росли б гриби то не треба було в ліс ходити тоді б все було по-іншому
А людину в ліс ходити, тобто читати Біблію і пізнавати істини, манить страшенно.
А як би було інакше, без цього?