Золочів Плюс
Форум міста Золочів

Чи вірите Ви в Бога?

Автор Повідомлення
читай біблію і пізнавай істину, правда зробить тебе вільним, мир тобі
А хіба це правильно - бути вільним? Хіба людина не повинна служити Творцеві?
повинна звичайно, але не через силу)))через силу служачи-ти дуриш і самого себе, і людей які тебе оточують, да і самого бога)))вільним я маю на увазі в такому сенсі, шо ти вільний від всяких різних пророкувань, різних лжевчителів, лжеслів, які тягнуть тебе від правди чимдальше, ось де свобода людини. коли ти сідаєш і читаєш сам то, шо написано, то ти розумієш, що все не так, як нам всім преподносить наше духовенство. і коли ти розумієш, шо тебе протягом багатьох років просто-напросто дурили і недоговорювали правду, то ти звичайно же робишся вільним від всіх тих стереотипів.
Вірю... і вважаю що Бог існує поза церквою... і без посередництва священників
І молитися йому можна одним-двома словами, виражаючи свою подяку... головне щиро, від душі
І... ходити до церкви, то ще не означає що ти праведна, вiддана Боговi, вiруюча людина. Не раз бачила, як де-якi люди ходять до церкви тiльки щоб "язиками почесати"
Головніше мати Бога в серці... старатись дотримуватись його заповідей
lenhen пише:
І молитися йому можна одним-двома словами, виражаючи свою подяку... головне щиро, від душі

"не проказувати зайвого як роблять погани, думаючи шо то наблизить їх до бога", повністю підтримую.

lenhen пише:
Вірю... і вважаю що Бог існує поза церквою... і без посередництва священників

100%
st.fergi пише:
і коли ти розумієш, шо тебе протягом багатьох років просто-напросто дурили і недоговорювали правду

Оце дуже цікаво. Можна поконкретніше, будь ласка. Що саме не договорювали і в чому дурили?
massimo пише:
наскільки ці відповіді правдиві, і яка релігія дає відповідь на ці питання. Де першоджерела інформації.

Треба відразу домовитись - або ми беззаперечно віримо тому, що написано у Біблії, або не віримо. В іншому випадку немає сенсу щось тут обговорювати.
Щодо спілкування між віруючими, то мені здається, що ми просто соромимось говорити про Бога. Проведіть такий експеримент: запитайте в свого друга чи подруги про його/її спілкування з Богом. Впевнений, що реакція буде стандартна: опущені в землю очі і відповідь "Хожу в церкву, сповідаюсь, причащаюсь..". Оце і є сьогоднішній рівень віри серед людей: живе спілкування з Богом замінили на тупе виконання обряду.
massimo пише:
якщо хоче я можу підібрати тобі питань 5 з якими ти можеш звернутися до священників, і побачиш що всі вони дадуть тобі різні відповіді, або взагалі промовчать.

Дуже цікаво, шо то за питання. Може поділишся?
давайте щоб ніхто не подумав що я тут розвожу власну демагогію, я не буду нічого нікому доказувати , кому треба щось дізнатися-той відкриває біблію(повторююсь знову, якщо вірить тому, що написано)і просвіщається, бо інакше нема сенсу тут щось розсосолювати, тому що половина людей, скажімо Золочева, не читала біблію. а вчителькою я бути не збираюся, бо до Бога кожен має прийти сам. тема про віру в бога, відповідь я сказала.
Я так думаю тут треба створити ліпше таку тему: чи молишся ти? А сперечатися про церкви не варто.
st.fergi пише:
кому треба щось дізнатися-той відкриває біблію(повторююсь знову, якщо вірить тому, що написано)і просвіщається

Якби все було так просто, то ні священники, ні пастори, ні інші проповідники не були б потрібні. Але вони до сих пір не перевились і їхні проповіді (я маю на увазі толкових проповідників) користуються значним попитом у людей. Тобто є спрага Слова.
st.fergi пише:
а вчителькою я бути не збираюся, бо до Бога кожен має прийти сам

Здрастє, виходить апостоли фігньою займались, ходили собі по світу, шось проповідували... А все виходить набагато простіше - всунув людині Біблію в руку а далі, як то кажуть, "спасіння потопаючого - справа рук самого потопаючого"?
апостолам було набагато простіше, шановний, так як вони бачили все своїми очима і чули своїми вухами. а нам, теперішнім людям, важко, так як приходиться слухати все на віру. але хто хоче, той перевірить, читаючи. а чому б не всунути біблію в руки? читати вмієш? там все написано, ДОСТУПНО., мозги маєш? поворуши ними))))та ти знаєш чому ті проповідники так ревно СВОЄ проповідують? шановний-каса то все, каса)))
st.fergi пише:
та ти знаєш чому ті проповідники так ревно СВОЄ проповідують

Своє - то шо?
st.fergi пише:
ле хто хоче, той перевірить, читаючи. а чому б не всунути біблію в руки? читати вмієш?

Добре, ось наприклад я. Почитав Біблію і у мене виникає таке питання - що значить бути християнином. Ти це знаєш?
mops пише:
"спасіння потопаючого - справа рук самого потопаючого"
Трошки не так, ми здатні каятись в своїх гріхах перед смертю, і найбільше всього ми боїмося нашого майбутьнього після смерті, тобто що з буде з нашою душою, і каятись перед смертю запізно . я думаю потрібно все життя жити так щоб перед смертю не боятися свого майбутнього, і потрібно дотримуватись заповідів божих.
на мою думку бути істинним християнином, це означає іти за Ісусом Христом, виконувати його волю. а на рахунок проповідників і священників. ось візьмімо священників. коли хтось вмирає то вони всі як один говорять: нічого не поробиш, така божа воля. от скажіть мені, хіба може люблячий батько хотіти смерті своїй дитині? ні! а коли вмирає маленька дитинка , то вони говорять шо то бог забрав її на небо щоб вона була ангелом. віриш, чуш рєдчайша. бог прекрасно вміє творити ангелів сам, і йому не потрібно щоб маленька дитинка вмирала тільки для того шоб бути ангелом для нього. тим більше! "на небо ще ніхто не піднімався окрім того, хто звідти спустився"-це слова ісуса христа. який висновок? на якому небі ті маленькі дітки, про яких говорять священники? десь на Андромеді?)))))

додано через 1 хвилину 27 секунд:

Олег пише:
каятись перед смертю запізно

покаятися ЩИРО ніколи не пізно
І що тоді після смерті той щирий християнин йде на небо і також найгірший грішник попадає на небеса? То трошки не так, помоєму.
Олег пише:
І що тоді після смерті той щирий християнин йде на небо і також найгірший грішник попадає на небеса? То трошки не так, помоєму.

шановний, з чого ви взяли що люди коли вмирають то попадають хтось на небо а хтось в пекло? то є раз. а по-друге- то, для вас це не так трошки, а повірте, для бога люблячого, навіть того грішника, все якраз так. якщо скажімо, чоловік вбив людину, і припустимо грабував чи ще щось, і ось іде він по дорозі і думає собі шо пора зав"язати(припустимо, що він пізнав біблію)і думає собі, який я був придурок що таке робив і його бац-збиває насмерть машина, ви думаєте, бог його не пошкодує???? пошкодує, якщо той чоловік ЩИРО покаявся з любові до бога а не зі страху, що бог його покарає!
st.fergi пише:
чоловік вбив людину, і припустимо грабував чи ще щось, і ось іде він по дорозі і думає собі шо пора зав"язати(припустимо, що він пізнав біблію)

Дуже зручна життєва позиція, якої дотримуються багато людей: наразі живу як живу а перед смертю покаюсь і все буде добре. Але це страшна помилка!
По-перше - ніхто не знає часу своєї смерті, а по-друге і це більш важливіше - з часом людина так звикає до грішного життя що перестає вважати гріх гріхом. І ось тоді щиро покаятись - неможливо. Наприклад, ось сидить така людина і думає:" Які в мене є гріхи? Когось убив? Ні. Украв щось? Теж ні. З чужою жінкою переспав? Ні! В чому ж мені тоді каятись?" А ні! Коли на водійскі права здавав за екзамен дав хабара? "Дав. Всі давали і я давав". А до брата свого рідного як ставишся? "Та він козел, всі батьківські гроші протринькав! Дибіл він!". Ближнього свого не любиш а Бога виходить любиш, так?
А хто на дні народженні у Васі п"яний до Свєтки заливав? "Я не заливав, ми просто по-дружньому спілкувались". Ви собі 'спілкувались' а в думках ти собі уявляв як би то було файно її [cenzored].

Так шо чам довше затягувати з каяттям - тим гірше. Хоча st.fergi права - шлях до спасіння відкритий для кожного. Тільки не кожний ним хоче іти.
я і не спорю, якщо ти не хочеш каятися(бо не вважаєш щось гріхом)то прапор тобі в руки і перо в дупу, але якщо ти осознанно прийшов до каяття навіть перед самою смертю(хоч і незнаєш звісно коли помреш), а от буває ж таке, що людина тяжко хвора і реально відчуває що помре і осознанно кається то нема питань-я впевнена на 100%що бог тій людині вибачить. хоча.... про це ми дізнаємося вже потім(коли побачимо її в новому житті, або не побачимо)але я вірю в то, що бог милосердний до всіх.
"Якою мірою міряєте, такою і вам відміряють, яким судом судите, таким судом і вас судитимуть"
одному богу відомо-хто в нього вірить.
Ну, з цим важко не погодитись
Як можна взнати, що всі вірять в одного Бога?
а хто тобі сказав, що всі вірять в одного бога?

додано через 4 хвилини 17 секунд:

st.fergi пише:
а хто тобі сказав, що всі вірять в одного бога?

ти неправильно зрозумів мої слова)))))
Та один-однісінький Він. І самотньо Йому робиться та гірко, коли знизу викрикають "За нашого єдиного!", "Ні, наш - справжній", "Та йдіть до дупи, наш справжній!". І таким чином добрі люди час проводять, не мають спокою. Та краще робити справи добрі по життю та посміхатися всім навколо, ніж себе до якось церкви приєднати, і таким чином вже протиставитись іншим.
Пробую зрозуміти.
що ж тут пробувати зрозуміти? в кожного свій бог є. чиїсь бог живе в церкві, чиїсь бог живе в серці, кожен трактує і розуміє його по-своєму. да, звичайно, кажись ми віримо всі в одного бога, але він такий відмінний і різний у кожного... чим більше спілкуюся з людьми-тим більше бачу шо бог у кожної людини різний.
Всі вірять в одного Бога і одночасно в різного. Так як Його ніхто не бачив і не чув, то сворює його в своїй свідомості, відповідно до своїх можливостей.

додано через 2 хвилини 3 секунди:

mops

не маю нажаль зараз під рукою біблії, тому на тему питань напишу пізніше, так як хочу точно показати де то є написано.
Бог є. Молюся. Щиро і часто.
Я дивлюся в очі моєї доці, яка народилася на 25 тижні - і я бачу Його безмежну любов.
1. Є Хтось сильніший за нас.
2. Він(?) знає набагато більше ніж ми.
3. Як видно з історії, Він не проти, щоб ми знали стільки ж.
Люди не перемальовуйте Його кожен у свій колір!!!
Не розказуйте Йому, яким Він має бути!!!
tymofiy пише:
3. Як видно з історії, Він не проти, щоб ми знали стільки ж.

ми його не переплюнемо однозначно, бо ми не приймаємо ті вчення, які він нам дав, у нас у кожного відітє-лі своя голова на плечах... тут недавно почула фразу і була ашарашена. людина говорила що навіщо нам бог іудейський, чи мусульманський, чи буддистський, якщо в нас, українців, є український бог(назвав ім"я якоїсь людини, яка жила дуже і дуже давно)
tymofiy пише:
3. Як видно з історії, Він не проти, щоб ми знали стільки ж.

Не проти, але є така закономірність - чим більше ми знаєм (це я про т. зв. технічний прогрес), тим більше себе ж нищим.
MUBa пише:
чим більше ми знаєм (це я про т. зв. технічний прогрес), тим більше себе ж нищим.

ми напевне неправильно ті знання використовуємо
st.fergi пише:
ми напевне неправильно ті знання використовуємо

Так завжди є: хтіли як ліпше, вийшло як завше...
то точно такий банальний приклад: є рослини, які в медицині в переробці використовуються як знеболюючі, а людям маловато того, їм треба курнути, вколотися от і деградація іде якщо в загальному плані говорити, то скажу, що ніщо на світі не позбавлене отруйності, треба тільки знати дози. деякі люди дози знають, деякі знають але їм пофіг, так як гроші правлять балом
MUBa ти розумієш біблію дослівно або ні в тих випадках де тобі вигідно, але то не тільки ти. Може ти ще не дослівно розумієш не вбий?
Я схилю голову перед тобою і всіма християнами, якщо мені хтось покаже цитату з біблії де пишеться, що біблію не потрібно дослівно розуміти
Але то з іншої теми
Взагаліто Біблію треба вивчати цілісно, а то насмикавши з контексту уривків, можна такого створити!
Вірю в такого Його:

  • що дає випробування на землі
  • що дає вічне життя в небі
  • що дає мить прозріння в пеклі
  • що дає щастя в невігластві
  • що дає розчарування в пізнанні
  • що дає безмежну любов
  • що дає обмежену ненависть
  • що отримує більше від двох рук наших аніж від одного язика.
ПОГОДЖУЮСЬ З Khrystik
До кінця недочитав коментарі, терпіння нехватило . Я в БОГА вірю! Але до церкви не ходжу, причин тут багато написали, повторюватися небуду. Бог завжди підтримує нас і дає нам те, що ми потребуємо най більше, але не так як ми цього хочемо. Біблія- ну брєд, вибрав перший первосвященик 4 євангелії(через 150р після смерті Ісуса) з 22-24(точну цифру непамятаю, але в цих межах) і то під натиском римлян, на той час язичників, а потім христянство розділилося на різні гілки...... Довго писати, покопайтеся в історії. Робіть добро і все в нас буде добре
hi all !
Особисто я не вірю у Бога.....
Мені легше повірити у те, що Всесвіт виник від вибуху атома, аніж у те, що звідкись узявся афігенний(вибачайте за слово) розум, який його створив......
Як на мене, релігія - це просто спосіб маніпулювати людьми(і досить ефективний спосіб), а сучасна церква - хороший бізнес(для прикладу візьму навіть вищезгадані свічки, книжички, пожертви і т. д.).

І можливо я помиляюсь , і все, що нас оточує дійсно створив Бог, то ви й справді думаєте, що творцю всіх цих планет і галактик є діло до того, що ти їж м"ясо під час посту, чи ти висловлюєшся матом і т. д....?????

Але це лише моя думка......
Вірю у Бога як вищий розум. Та чи інша релігія - тільки один із шляхів до віри. Віра- це основа нашого життя. Придивіться до людей, які втрачають віру, віру в першу чергу в себе - це РУЇНИ!