Золочів Плюс Золочів плюс
Форум міста Золочів
ФорумСписок темОпитуванняLITE-версіяWAP-версіяКалендар
АудиторіяФотоальбоми приватніБлоги

Ліки тільки за рецептами ... вже з 1 грудня

форум Золочів Плюс - Товари і послуги
Автор Коментар
poma
житель міста
Золочів
Ліки тільки за рецептами ... вже з 1 грудня25.11.2010 00:38 - Ліки тільки за рецептами ... вже з 1 грудня
Живемо в цікавому світі... Новини як зробити нам гірше кожен день. Ось нова проблема...
ліки тільки за рецептами. Таких препаратів буде 70%. До того ж, у приписах медиків зобов'яжуть указувати діючу речовину латиною, а не назву препарату.

"З першого грудня буде рецептурний відпуск ліків", - наголосив міністр охорони здоров'я України Зиновій Митник, повідомляє " Українська правда - Життя"..

За словами міністра, українців відучуватимуть самолікуватись, а медиків змусять пригадати латинь. Згодом у рецептах писатимуть не комерційну назву ліків, а речовину, що діє.

"У зв'язку з тим, що ми давно не виписували рецепти - ми втратили навички писати латиною і це навантаження на лікаря", - розповіла Ірина Пилипенко, завідувач дитячої поліклініки.

Як повідомили в міністерстві, рецепти виписуватимуть у двох примірниках. Один залишатиметься в аптеці і зберігатиметься там упродовж трьох місяців.

Експерти наголошують, що рецепт має бути юридичним документом, згодом і фінансовим. Так, з ним легше доводити помилки медиків.

Тому похід за знеболювальним чи антибіотиком з наступного місяця відбуватиметься лише через кабінет лікаря. Збільшення черг у лікарнях та поліклініках для міністра не аргумент.

Контроль за ліками посилюють, проте не уточнюють, якою буде відповідальність аптекарів за продаж ліків без рецепта.
Як виживемо чи нє
vovik
житель міста
Золочів
Ліки тільки за рецептами ... вже з 1 грудня25.11.2010 12:09
poma пише:
країнців відучуватимуть самолікуватись

ну це плюс
poma пише:
писатимуть не комерційну назву ліків, а речовину, що діє

ну тут повний піпець. тепер кожен провізор зможе втюхати вам неходовий товар, хоча колись то тоже робилось, але тепер того буде більше.
poma пише:
легше доводити помилки медиків

хрен там. а побічні ефекти від ліків тепер всім, крім хворих звісно, будуть до одного місця. лікар скаже я виписав тілько діючу речовину, а в ліках була ше й інша, яка викликала алегрію(чи інший побічний ефект). а провізор скаже, я шо лікар, може в аптеці буду у всіх алергію на кожен препарат перевіряти. Ну ви поняли.
roma
житель міста
Золочів
Ліки тільки за рецептами ... вже з 1 грудня02.01.2011 18:58
poma пише:
похід за знеболювальним чи антибіотиком з наступного місяця відбуватиметься лише через кабінет лікаря. Збільшення черг у лікарнях та поліклініках для міністра не аргумент.

Тут ще один момент , на який рідко звертають увагу. Аптеки то майже всі державні, а лікарі в основному працюють в держаних установах.
Через готові бланки рецептів з найменуванням аптек, Міністерство заставляє аптеки ділитися прибутками з лікарями.

додано через 1 хвилину 53 секунди:

Помилка в тексті " аптеки майже всі приватні"[/img]
форум Золочів Плюс - Товари і послуги - Ліки тільки за рецептами ... вже з 1 грудня
Bookmark and Share