Золочів Плюс Золочів плюс
Форум міста Золочів
ФорумСписок темОпитуванняLITE-версіяWAP-версіяКалендар
АудиторіяФотоальбоми приватніБлоги

Нечистоти на вулицях рідного міста

форум Золочів Плюс - Інфраструктура міста
Автор Коментар
batman
гість міста
Золочів
Нечистоти на вулицях рідного міста17.07.2010 17:55 - Нечистоти на вулицях рідного міста [*1]
Ось і скінчився довгий та спекотний липневий вечір. Палаюче світило, освітивши останніми червоними променями роспечені дахи та верхівки дерев, ліниво закотилося десь далеко-далеко на заході. Вже стих гамір дітвори на вулиці, втомлені спекою сусіди розійшлися по своїм помешканням, готуючись до солодкого сну. Легкий вітерець, свіжим подихом пестить спраглі квіти, а стовпчики термометрів радісно звітують про наближення довгоочікуваної нічної прохолоди. Нарешті вже можна відкрити вікна і насолодитися прохолодним ароматом по-особливому пахучих лілей та троянд. Так хочеться, нарешті, підійти до вікна і вдихнути на повні груди довгоочікуваної свіжості, присмаченої вишуканою настоянкою квіткового нектару...
Аж ось, серед звичних нічних звуків, вухо вловлює легкий шурхіт, а за хвилю, як ранньою весною, з'являється веселий плескіт стрімкого вуличного струмка. Може дбайливий сусід поливає гогод, і життедайна волога, нарешті, потрапила на суху, розпечену землю? Чи просто, як це часто буває, потік наш легендарний, за своєю безвідмовною надійністю, водогін?

Та що ж це за запах???!!! О, ні, та це просто ЖАХЛИВИЙ СМОРІД! Незважаючи на спеку в помешканнях, поспіхом закриваються вікна а на вулиці чути невдоволені голоси обурених запізнілих перехожих.
Так, я знаю, що у дикі часи середньвіччя, цілком нормальним явищем було випласкувати "відходи домашнього виробництва" просто на вулицю, під ноги перехожих. Темні і неосвічені люди, не маючи зеленого поняття про гігієну та елементарні санітарні правила, самі ж згодом потерпали від тифу, холери, чуми та іншої зарази. Та й не було ні каналізації, ні спеціальних автомобілів для відкачування та вивезення нечистот. Але ж з того часу ТАК БАГАТО ЗМІНИЛОСЯ! Ро́берт Кох перевертається в домовині від того, що коїться на одній із вулиць Золочева, названій іменем нашого славетного гетьмана, Максима Залізняка!

То ж хто це робить? З чиєї "ласки", майже щодня, вулиця, де вдень бавляться діти, вночі перетворюється на стік для нечистот? Проведемо маленьке журналістське розслідування, тим більше, що дощу не було і винуватець легко визначається по "гарячих", точніше, мокрих слідах. Беремо фотоапарат і вирушаємо назустріч бурхливому потоку, адже спати і так повністю перехотілося. Чесно кажучи, подорож виявилася неприємною. Те, що недавно булькало у фарфоровій посудині сусідського туалету рясно змочило дорогу, і пройти, не захляпавши ніг, практично неможливо. Доведеться, після повернення додому, знову мити ноги і взуття. Ось, нарешті, і витік "струмнка". "Джерело" знаходиться біля воріт гарного, високого будинку за адресою вул. Залізняка 16, господар якого - далеко не бідна людина, а справжній приватний підприємиць, власник крамниці! Почувши кроки та розмову, господар завчасно встигає закрити кран і втекти. Потік вщухає, а мені залишається лише сфотографувати шланг та наслідки цієї неприємної несподіванки.

Ось маленький фоторепортаж з місця події:

Цікавить реакція влади і особливо санепідемстанції на моє повідомлення. Згідно законодавству публікація у ЗМІ є фактично зверненням громадянина і по цьому факту має бути проведене розслідування, взяті проби грунту, тощо. Якщо реакції не буде, бум писали в екологічну прокуратуру.
Ще нам тут до повного щастя епідемії тифу або дизентирії бракує!
Alexis
житель міста
Золочів
Нечистоти на вулицях рідного міста17.07.2010 19:26
+1. Достойна стаття. Классно розписано, хоч і многабукав, но легко читається.

batman пише:
"Джерело" знаходиться біля воріт гарного, високого будинку за адресою вул. Залізняка 16, господар якого - далеко не бідна людина, а справжній приватний підприємиць, власник крамниці! Почувши кроки та розмову, господар завчасно встигає закрити кран і втекти.

З конкретними фаміліями публікація мала б більше смислу.

batman пише:
Цікавить реакція влади і особливо санепідемстанції на моє повідомлення.

Ніяк. Відмазки:
1. Він зливає на землі заг.користування.
2. Нема збитків.
3. Було якесь ЧП, одиничний випадок, чувак ліквідовував, буває..
. . . ітд
Пріоритет реакції - мінімальний.
Васілій
NEVSEREMOS‘!
Золочів
Нечистоти на вулицях рідного міста17.07.2010 20:09
batman пише:
"Джерело" знаходиться біля воріт гарного, високого будинку за адресою вул. Залізняка 16,

люди просто ох*censored*ли  пардон.людьми їх важко назвати.
Alexis
житель міста
Золочів
Нечистоти на вулицях рідного міста17.07.2010 20:54
Чому ж? Всім пофіг. От якби господар взяв до уваги шо на його красивій суцільній фарбованій брамі завтра може з'явитися креативне попередження - трохи подумав би. Судячи по фото, жирний великий шрифт білою краскою якраз підійшов би.

Роботи - 20 сек в безлюдний час. Зато подіє не тільки на нього, а й в перспективі на всіх бажаючих..
Васілій
NEVSEREMOS‘!
Золочів
Нечистоти на вулицях рідного міста17.07.2010 21:34
Alexis пише:
Всім пофіг

панімаєш-якщо так зробити то стаєш таким же гімном як і він.хоча інакшого виходу напевно і нема  стопудов відкупиться
Alexis
житель міста
Золочів
Нечистоти на вулицях рідного міста17.07.2010 22:04
Васілій пише:
панімаєш-якщо так зробити то стаєш таким же гімном як і він

От блін чістаплюй. Ну звичайно ж: з чим звяжешся - об то і вляпаєшся.
А от задвинь то діло офіційно - так же вляпаєшся по самі вуха і запашок залишиться надовго.

Васілій пише:
хоча інакшого виходу напевно і нема стопудов відкупиться

Відкупиться від чого, від тюрми?? Шо він зробив кримінального??
Нє, ну є і інші виходи, їх не може не бути. Мені просто цей більше подобається  Social Proof
Васілій
NEVSEREMOS‘!
Золочів
Нечистоти на вулицях рідного міста17.07.2010 22:20
Alexis пише:
Відкупиться від чого, від тюрми?? Шо він зробив кримінального??

та чо зразу кримінального-якби "органи" не були б настільки продажні то таки на нєхілий штраф він наробив
Alexis
житель міста
Золочів
Нечистоти на вулицях рідного міста17.07.2010 22:37
А штраф за шо? Де докази?
Лайфхак: півметровий кусок труби можна і з боку дороги присунути, вилити відро води і сфоткати.
Так любого можна до штрафу підвести..

Хотя і на заборі тоже всяке написати можна.. Но якшо за безпідставне хуліганство формально можна відгребти (втч і неофіційно), то за правдивий комент хазяїн сильно виступати не буде, ібо в самого рильце в пушку.

Так шо писати в санепідемстанцію і екологічну прокуратуру - просто смішно.
Хоча сподіваюсь шо помиляюся.
Васілій
NEVSEREMOS‘!
Золочів
Нечистоти на вулицях рідного міста17.07.2010 22:54
Alexis пише:
А штраф за шо? Де докази?

попробуй пару раз хоча б сміття вивалити.тіпо журналістське розслідування
Alexis
житель міста
Золочів
Нечистоти на вулицях рідного міста17.07.2010 23:32
batman пише:
Згідно законодавству публікація у ЗМІ є фактично зверненням громадянина і по цьому факту має бути проведене розслідування

Були б форуми ЗМІ - їх би давно позакривали, особливо в світлі останніх змін укр.законодавства.
Коротше.. Якшо хватає наївності звертатись в органи по такій слизькій справі, то додайте ше шоб завели щось типу телефону гарячої лінії для подібних випадків. Це, можливо, реальніше.
batman
гість міста
Золочів
Нечистоти на вулицях рідного міста18.07.2010 14:25
Дякую за підтримку, хлопаки!

Alexis пише:
От якби господар взяв до уваги шо на його красивій суцільній фарбованій брамі завтра може з'явитися креативне попередження - трохи подумав би. Судячи по фото, жирний великий шрифт білою краскою якраз підійшов би.

До речі, чудова ідея! Якщо влада не поставить чувачка на місце - бум малювали!

Alexis пише:
Лайфхак: півметровий кусок труби можна і з боку дороги присунути, вилити відро води і сфоткати.

Можна, але мені не до жартів. Подивися уважно на першу фотку - там крізь щілини в брамі видко що шланг довгий, так не пропхаєш. Ну і води там більше ніж відро, на око витекло не менше куба: дотекло аж до вул. Шевченка, і там розтеклося по асфальтіу,утворивши велику калюжу. Земля була суха, багато рідини відразу всмокталося.
Васілій
NEVSEREMOS‘!
Золочів
Нечистоти на вулицях рідного міста18.07.2010 21:22
batman пише:
Дякую за підтримку, хлопаки!

нє,,ну а так-па сасєцкі пробували з ним вогорити?шо каже?йде в атказ?бикує?

додано через 3 хвилини 49 секунд:

batman пише:
Якщо влада не поставить чувачка на місце - бум малювали!

заяву вже двінули кудась?
batman пише:
Згідно законодавству публікація у ЗМІ є фактично зверненням громадянина і по цьому факту має бути проведене розслідування

шоп влада відреагувала на твою статтю здалося б і тобі підписатись під статтею і вказати свої координати.на анонімки реагувати ніхто не буде
Alexis
житель міста
Золочів
Нечистоти на вулицях рідного міста19.07.2010 00:57
batman пише:
До речі, чудова ідея! Якщо влада не поставить чувачка на місце - бум малювали!

В тебе тупік. Влада буде ставити до нового року. А малювати? Сумніваюсь. Мотивації не хватить.

Хотя.. Судячи по ніку і аватарці - афтар настроєний серйозно.
Так шо МАЛЮЙ!
На перспективу. "убєй бобра - спаси дерево"
Одного демонстративно накажеш - інші завтра не повторять..

додано через 19 хвилин 33 секунди:

Правда воно не так просто, навіть для Бетмана.
Це непростий квест, но дає високу прибавку к опиту і кармі.
Якшо хватить духу для реалізації (я чогось сумніваюсь) - даю рекомендації:

Екіпіровка:
1. Краска. Підійде люба, найдешевша "Снєжка", ультра
2. Пензлик. бери від 3,5дюйма
3. Зажигалка з фанаріком
4. Підсобнік, для підстраховки, і для транспортіровки краски та зажигалки. Дає підвищену мораль, можна поставити на шухері, а якшо бігає гірше то прикриє у випадку форсмажора.

Тренінг:
- Шоб правильно оцінити свій бліц-тайм, каліграфію, розмір і жирність шрифта - раджу потренуватись на якомусь подібному заборі. слабша альтернатива - фотошоп.

Форс-мажор:
- Якшо попадеш в засаду, кричиш: "Рішення Громадської Постанови Форуму Золочів Плюс, т.1709 п.39061!!!". Цей спелл кидає босса в ступор на деякий час, в залежності від його імунітету (в п/п імунітет прокачаний, врахуй). В той час або уйо, або аттак. Головне, не перепутай. Но лучче уйо, бо на спущених собак спелл не діє, використовуй комбінацію фанарік-Снєжка. З хазяїном в фуллконтакт не вступати, ти в нас бетман а не чакноріс.
- Не раджу вступати в вищеописану калюжу. Мораль в мінусі, найдуть по запаху.

Вроді все, допоміг чим міг, боєц готов, ждем фотоатчота
Васілій
NEVSEREMOS‘!
Золочів
Нечистоти на вулицях рідного міста19.07.2010 07:45
Alexis пише:
1. Краска. Підійде люба, найдешевша "Снєжка", ультра

краска,пєнзлік-вчорайший день.для бетмена-тіко аєрозольний балончик!  і пиши культурно,без матюків -жиби нам потім за тебе не червоніти
voshkaniridze
Administrator
Золочів
Нечистоти на вулицях рідного міста19.07.2010 10:49
Краска чи не краска це вам вирішувати, але шото мені ця історія не нравиться. По перше
batman пише:
майже щодня, вулиця, де вдень бавляться діти, вночі перетворюється на стік для нечистот

і чому тоді ти до цього не готовий?
batman пише:
Аж ось, серед звичних нічних звуків, вухо вловлює легкий шурхіт, а за хвилю, як ранньою весною, з'являється веселий плескіт стрімкого вуличного струмка. Може дбайливий сусід поливає гогод, і життедайна волога, нарешті, потрапила на суху, розпечену землю? Чи просто, як це часто буває, потік наш легендарний, за своєю безвідмовною надійністю, водогін?

По друге я сумніваюся щоб з будинку
batman пише:
господар якого - далеко не бідна людина, а справжній приватний підприємиць, власник крамниці
batman пише:
"Джерело" знаходиться біля воріт

По третє з фото видно, що шланг не такого вже й великого діаметру, щоб пропускати через себе
batman пише:
Те, що недавно булькало у фарфоровій посудині сусідського туалету

Саме тому не розумію, чому ти зразу приймаєш ідею розмальовувати брами, проте ігноруєш пропозицію підійти і поговорити.

Я чомусь після фоток предсавив собі картину: "Господар відпочивав на морях. Приїхав додому, зирк, а через неробочу каналізацію, уся дощова вода з гір і горбочків потрапила в його підвал. Шо делать? Как бить? Конечно, кидає насос і викачує воду куди получиться. Вода фундамент підмиває, а хата дорожче."

Я не знаю ні batman ні вуйка що живе на вул. Залізняка 16, я лише виду до того, що спочатко варто поговорити, а не зразу "око за око".
tapac01
житель міста
Золочів
Нечистоти на вулицях рідного міста19.07.2010 21:17
вуйко на вул. Залізняка 16 повів себе як справжній пасивний гомосексуаліст
voshkaniridze ти вмієш на око визначати що по якій трубі має текти
voshkaniridze
Administrator
Золочів
Нечистоти на вулицях рідного міста20.07.2010 14:42
tapac01 пише:
voshkaniridze ти вмієш на око визначати що по якій трубі має текти

Я конечно не сантехнік, але з фото це не труба а звичайний шланг, з діаметром як у крана. Я б у себе вдома каналізацію такого діаметру не ризикнув робити, тим більше у клозеті. Хоча .... дурних у світі багато
Васілій
NEVSEREMOS‘!
Золочів
Нечистоти на вулицях рідного міста20.07.2010 14:56
voshkaniridze пише:
Я конечно не сантехнік

а мозги включити?нашо там великий діаметр?береться насос фекальний,один кінець в вигрібну яму,інший-на вулицю.і вуаля-вже на гімновозці можна зекомити.  не хочу огульно звинувачувати-але шось мені підсказує шо так робить не один лише вуйко з залізняка 16
andry
міська комісія
Золочів
Нечистоти на вулицях рідного міста20.07.2010 23:42
Хм..., підтверджую, що по вул. Залізняка іноді протікають описані суміші, адже живу на сусідній вулиці. Взагалі, я дуже сподівався на те, що зливається гноївка худоби, а не... хоча... виявляється, таки ско... худоби, інакше не скажеш!
2 voshkaniridze: У вигребній ямі напевне відсотків 90 вмісту без жодних проблем пройде і через тонший шланг. Тим більше за допомогою насоса. А каналізації на цих вулицях немає, для відкачування нечистот замовляється спец. техніка (в народі г-но-возка). Коштує таке щастя - 70 гривень за 1 сеанс.
форум Золочів Плюс - Інфраструктура міста - Нечистоти на вулицях рідного міста
Bookmark and Share