Кожен експерт оцінював міста за одним із критеріїв (за винятком стану соціального й медичного забезпечення, де експертом були виставлені дві оцінки — окремо щодо соціальної інфраструктури та медичної). Найвищий бал, який міг поставити експерт населеному пункту, — ”1”. Найнижчий — ”43”. Різним містам експерт міг дати й однакові бали. Якщо інформації про стан справ у певних містах фахівець не мав, їм нараховували найнижчий у даному критерії бал.
Про Золочів пише:Чим подобається місто?
— У цьому місті родився-хрестився, — гордиться охоронець Золочівського замку 49-річний Роман Гнатів. — Згодом тут жив-вчився-працював. Мої батьки завжди наставляли: тримайся Золочева, на одному місці й камінь мохом поростає. Не уявляю, що Золочів може комусь не подобатися. Місто тихе, спокійне, невеличке. Тут всього 30 тисяч населення, один одного знає. Через місто протікає дві річки — Західний Буг і Золочівка. Саме місто розташоване в низині, а кругом пагорби та ліси. Ніколи не забуду, як в молоді роки у вихідні з дружиною та донькою вибиралися в ліс на відпочинок. Тепер донька вийшла заміж, народила мені онука. Зять родом зі Львова, то вона спочатку за невістку пішла. Два місяці прожила і додому повернулася. Тепер каже, що із Золочева й кроку не ступить. Оцінила переваги рідного міста.
Що не подобається в місті?
— У Золочеві безліч негативних сторін, — розповідає зубний технік 38-річний Олег Цюба. — Найболючіше місце — наші дороги. Сніжок притрусив, і у травматологів побільшало роботи. Комунальні служби не працюють, хоч би дороги піском посипали.
У нас дві школи. Біля жодної немає ”лежачого поліцая”. Якось дивлюся, діти на перерві на вулицю повибігали. А іномарки без упину на великій швидкості гасають. Школярі мало під колесами не опинилися.
Нову лікарню побудували. Все обікрали, тепер напівзруйнованою стоїть. Треба великих грошей, аби її заново відновити. У місті роботи немає. Краяни в Італію та Португалію втікають. Серйозною проблемою є мобільні антени. Більшість стоять без паспортів на відстані 20–30 метрів одна від одної. Мій сусід у своїх хворобах лише їх і винить.
У підсумку позицію кожного міста визначали сумою балів, виставлених кожним із експертів.
Результати: