Золочів Плюс
Форум міста Золочів

Чи вірите Ви в магію і ворожіння?

Автор Повідомлення
Чи вірите Ви в магію і ворожіння?
Я ні, а Ви ? Напишіть на форум, Певно буде всім цікаво. а то Форум дуже скучний
Ото ти його офігєнно розвеселив
Васілій то є серйозна тема, був час коли Кашпіровський на тому заробив великі гроші. Зараз коли взяти газети то там повно такої реклами де різні ворожбити лікують такими методами ворожіння і магією від різних хворіб, але я в це не вірю. Бавитися з людьською душою неможна, наприклад: такі маги можуть напророчити багато чого і людина зробить то що вони на врочити і людина зробить то, як її сказали і все може бути зле, тобто може привести до поганих наслідків.
менше будете про ту біду нездорову говорити - легше житиметься.
Олег пише:
Васілій то є серйозна тема,

Олежко, навіть не знаю шо тобі сказати
Від Вашої писанини і мені скучно. Чого в Золочеві пишуть тільки про магію, ворожбитство. секс, магазини інтимних послуг, проституток і т. п. А скоро відкриття оновленого замку, фестиваль " Джерела Бугу", великодні свята ... Можливо те паскудство позалізає хоч трохи по своїх норах, щоб мудрі люди могли поговорити тут про щось світле ???
містер ІКС пише:
поговорити тут про щось світле

То беріть пане і відкривайте тему, і пишіть, і будуть відповіді вам
А магія і ворожіння то байки.
LalakaBoom пише:
А магія і ворожіння то байки.

то для тебе
LalakaBoom пише:
байки.

А для мене ворожіння дуже серйозна річ. Одного розу, для приколу, я поворожила на картах на одного хлопця, шо мені подобався. Мені випав туз чирвовий. І шо ти думаєш? Через три дня ми почали зустрічатися.
Магія і ворожіння суворо і суворо заборонені християнським світом. Не хочу просто узагальнювати, кажучи церквою.
Це дійсно дуже серйозна річ, навіть найменша участь у такому діянні людина відкриває себе для світу нижнього, народно кажучи бісового.
Як відомо, є екстрасенси, гадалки і т. д., люди які "допомагають" іншим людям у їх проблемах (лікування, гаданні і т. д.), а є люди які називаються цілителями (духовними цілителями). Перші від других відрізняють тим, що перші ніколи в житті собі не дозволять щирих відносин себе з Отцем Небесним, а другі, всі свої зцілення і допомогу людям завдячуюють виключно Богові.
Згадали Кашпіровського, йому до речі було запропоновано похреститися, так як був вже масовим лікарем, так званим, він відмовився з словами "Я боюся втратити свій дар".
Так чому ж церква забороняє "магію"? Ми ж знаємо про приклад Ісуса у вигнанні бісів.

І шо тут такого сильній духом людині поритися в світі нижчому?
AVB

Все правильно сильному духом людині нема чому боятися у світі нижньому, переходячи до Ісуса Христа, який рахується максимально розвинутий внутрішньо, сильний духом, зміг без проблем перенести так званих бісів з людей у свинів. Розібравши цю ситуацію, що з неї випливає - допомога людям, які без своєї згоди в більшості випадків отримали одержимість. Кожне чудо яке було сотворено Христом мало виховний і повчальний характер. Сліпі ставали зрячими, немічні вставали, умова була одна, увірувати всім своїм серцем у Отця Небесного, як Початку всього живого і неживого.
Тепер чому церква забороняє магію, якщо екзорцизм розглядати, тоді скажу, що по останнім канонам Римо-Католицької церкви, такий предмет заведений у програму семінарії в Римі. Після інквізиції, церква католицька багато чого переглянула у своїх постулатах, і вибачилася за свої гріхи. Але не будемо зрівнювати магію з вигнанням нечистого з людського тіла. Більше того, вся магія яка в нашому світі поділена на білу, чорну, срібну несе один і той самий характер - недовіра до Бога, а використання методів нечистих, для досягнення цілей. Біда в тому, що маги працюють виключно на своїй енергії, яка не отримує небесної благодаті, а значить вичерпується.
І тому, навіщо нам, наслідникам Божественого світу рухатися проти волі Отця, і звертатися до нижніх світів, які і так чекають на нас, щоб поживитися духовною енергією. Якщо в цьому є в когось потреба, прошу, але для чого ...
Буддисти, це єдина релігійна направленість, в якій спасіння проходить прямо пропорційно спасінню Христовому, не знизу вверх, а навпаки до крайньої точки нижніх світів.
Магія, незалежно від кольору, -- диявольське хитре діло на зведення людських душ!!!
Jamyk пише:
Магія, незалежно від кольору, -- диявольське хитре діло на зведення людських душ!!!

бачу ти конкретний сатаніст........ віриш тільки в магію дИявола.......)))))

З. І. сатана ЛОХ)))))
O_o*aka*F.O.A.D. пише:
бачу ти конкретний сатаніст........ віриш тільки в магію дИявола.......)))))

Помиляєшся друже, судячи передчасно. Бо якраз християнин! А всяких сатаністів, атеїстів у Неті громлю не раз.
Я просто пригадав, що заняття магією, - слизьке. Розумій саме так.

додано через 1 хвилину 12 секунд:

O_o*aka*F.O.A.D. пише:
віриш тільки в магію дИявола

Знаю, що є нечиста сила, стикався з нею у житті. А найперше вірю у Творця всього!
Чув я від одної знайомої, що коли до уряду приїзжджає делегація з другої країни то вони за собою везе повно тих парапсихологів, всяких шарлатанів, ворожбитів, не знаю чи то правда чи просто видумка?
Олег пише:
Чув я від одної знайомої, що коли до уряду приїзжджає делегація з другої країни то вони за собою везе повно тих парапсихологів, всяких шарлатанів, ворожбитів, не знаю чи то правда чи просто видумка?
_________________

Думаю, це не завжди так. Лише винятки. А що різні чиновники, бізнесмени, політики тощо вдаються до послуг всяких магів - це факт. Кому довіряют?
ГІПНОЗ

З. Фрейд, який особисто займався гіпнозом, пише: “Ця діяльність нагадує магію, заклинання і всілякі чари!”
Лікар Ф. Мадре, який також мав досвід з гіпнозом, але потім від нього дистанціювався, пише: “Гіпноз – це метод, закладений на сугестії, а це означає, що при ньому, принаймі до певної міри, доходить до поневолення однієї особи іншою. Такий стан може, а часто так і стається, спричинити душевні зранення і деколи може викликати божевілля. Багато осіб мають такий досвід, що пробуджувалися із зростаючим відчуттям пригнічення, агресивності чи провини. Тепер говоримо лише про результати лікарської практики, без сумніву “сліпої”, яка, однак, вважається терапевтичною. Щодо застосування гіпнозу, пов’язаного з окультизмом, або парапсихологією, то в таких випадках наслідки бувають страшні і диявольська сила велика.

Часто необхідно проводити молитву за звільнення, бо як правило, гіпноз значно прискорює деструкцію на душевному і духовному рівні, яка може бути викликана проведенням магії. Гіпноз саме тим, що на якийсь час ослаблює волю, полегшує проникнення диявольського впливу в людську істоту. Приклад: Особу дуже невротичну гіпнотизували за посередництвом магічних сил. Нажаль, вона вже більше не прийшла до тями, всі спроби знову її оживити психічно виявилися марними, і ця людина залишилася в стані, подібному до глибокого трансу. Тепер вона вже тривалий час перебуває в психіатричній лікарні!”
Яке ставлення має Церква до гіпнозу? Святе Оффіціум, яке відбулося в 1847 і 1856 роках, перестерігає перед небезпекою гіпнозу. Сьогодні ця позиція в практиці не звиразнюється. Православна Церква в сучасній Росії не дозволяє своїм віруючим жодного використання гіпнозу! Повторюємо, жодного, ані в медицині, ані в психіатрії, ані при “наукових” дослідах! Чому? Тому що вважає гіпноз частиною окультизму!

МАГНЕТИЗМ

Магнетизм пов’язаний з магією і спіритизмом, тому не можна говорити про нього ізольовано від інших окультних практик. Магнетизери часто говорять про покладення рук, а мають на увазі – магнетизування. Тим вводять в оману, бо Ісус і Його апостоли часто клали руки на голову хворих, і благословенням оздоровлювали, але це не має абсолютно нічого спільного з покладанням рук, яке проводять магнетизери (див. Мк. 16,1! На питання, чи в магнетизмі йдеться про духовний дар, сучасний знавець окультизму В. Дам, відповідає: “Якщо християнські магнетизери вважають, що мають свій “дар” від Бога, то постає питання, від кого отримують свій “дар” нехристиянські магнетизери. Невіруючі не отримують жодних дарів Святого Духа. Магнетизер, можливо і несвідомо, але приводить своїх клієнтів до контакту з демонськими силами.”

О. Й. Верлінд пише: “Магнетизер відкривається для космічних сил, коли в ньому рухається “небажаний гість”, і не виключено, що магнетизер передає його іншим. Між магнетизером і магнетизованою особою утворюється стан взаємного злиття. Я міг би навести цілий ряд конкретних прикладів, коли такий стан триває ще кілька місяців після відвідин магнетизера. Ці особи відчувають нові негативні дії: біль голови, безсоння, психічні порушення. Все це проявляється також після відвідин цілителя, гіпнотизера, ворожки, ясновидиці і т. п..”

Ставлення науки: те, що сьогодні називається біомагнетизмом чи магнетизмом, насправді не має нічого спільного з відомими фізичними явищами. Йдеться тільки про плутанину і зловживання термінами та приховування магічної практики за вигаданою науковістю!
Ставлення Церкви: Св. Оффіціум засудило використання магнетизму (4.8.1856, DS 2823-25)

ВОРОЖКИ та ЕКСТРАСЕНСИ

Відомий Кашпіровський теж діяв під впливом злої сили і багатьох затягнув у свої сіті. Через побоювання втратити цю силу він не хотів приймати Таїнство Хрещення.
Сучасні екстрасенси певною мірою володіють силою лікувати хвороби. Але ця сила не від Бога. Екстрасенси відводять людей від віри в Бога і тим самим наносять шкоду душі.

Преподобний Єфрем Сирін говорить, що краще залишитися хворим, ніж для звільнення від хвороби впасти в нечестя, удаватися до замовлянь. Демон, якщо і вилікує, більше нашкодить, ніж принесе користі. Зробить користь тілу, яке через деякий час все одно неодмінно вмре і згниє, але нашкодить безсмертній душі. Якщо іноді за попуском Божим і зцілюють демони (через різного роду ворожбу), то таке зцілення буває для випробування віруючих: кому вони більше вірять – Богу чи дияволу. Бог знає потреби віруючих, але хоче, щоб вони навчилися не приймати від демонів навіть зцілення.
На наших теренах по містах та селах разом з християнством практикується практична магія, де християни, звертаючись до мольфарів, ворожок, гадалок, цілителів, екстрасенсів, біоенергетиків, не тільки шкодять власній душі, але і отравляють душі інших людей, а не раз і своїх власних дітей для яких хочуть здоров'я, доброго заміжжя чи успіху в підприємницькій діяльності тощо. Особливо поширені такі магічні обряди, як зливання воску, зливання олива, викатування яйця, спалювання рожі, чорні служби і чорні акафісти, ставлення свічок у храмах чи каплицях із злими намірами, з метою пімсти і бажання смерті, і багато інших ритуалів і обрядів, які не мають нічого спільного з християнськими обрядами чи практиками. Такі псевдоцілителі завжди кажуть, що це Бог дав їм такий дар, що мають благословення священика, і роблять безкорисне добро людям, на деякий час привертаючи здоровя, а забирають душу і віддають її в жертву дияволу в подяку за поміч
Бог осуджує всякі види ворожбицтва в Книзі пророка Єзекиїля (13:18-23): "Так говорить Господь Бог: Горе тим, що шиють стьожки для кожного суглобу на руках та роблять намітки на голову всякої величини, щоб ловити душі, невже ви хочете переловити душі мого народу і врятувати власні. Ви безчестите Мене перед моїм народом за пригорщі ячменю та шматок хліба, погублюючи душі, що не мають померти і обіцюючи життя тим, що не мають жити, бо ви ошукуєте мій народ, що любить слухати брехню, тому ось що говорить Господь Бог: Ось Я проти ваших стьожок, якими ви ловите душі, мов пташок, я позриваю їх у вас із рук і пущу на волю душі, що ви намагаєтесь упіймати... Ви не матимете більше пустих видінь і не будете більше віщувати. Я визволю народ із ваших рук і ви взнаєте що Я Господь".
Сумна статистика свідчить про велику кількість психічно хворих, депресивних, психічно і морально покалічених людей, які не бачать свого майбутнього, молодих людей які не хочуть жити, велике збільшення самогубств і все це не раз є причиною бездуховного життя і окультної залежності.

Коли людина вірить в забобони, то з цього тішиться тільки диявол. Диявол тішиться також з того, що від недавна ми почали святкувати рік свині, кози, миші, і т. д., а християни складають собі побажання: „Нехай миша принесе в твій дім мир та радість”. Диявол тішиться, що люди відкинули Творця, а поклоняються творінню. Християни забули, що кожен рік – це рік Божий, а мир, радість і добро в наш дім може принести тільки Господь Бог, а не коза, свиня чи будь-яка інша тварина. Диявол тішиться також, коли люди самі до нього приходять, тобто коли йдуть до ворожок, гадалок, чаклунів, коли вірять в гороскопи, йдуть до екстрасенсів. Люди готові повірити всім і всьому тільки не Богові.
Джерелом всієї магії є диявол. Нагадую, що виливання воску, викачування яєць, ворожіння на картах, на руках чи будь-яке інше, навіть, якщо вони служать покращенню здоров'я, є тяжким гріхом проти першої заповіді. Різні пороблення, привороти, відвороти, різні порчі – це все справа рук диявола, і багато християн ходять до таких бабок, ворожок за допомогою і за порадою, лишають Бога, церкву, а йдуть в руки диявола. Часто ворожки, чаклунки, провидиці у своїй практиці використовують образки, хрестики, свічки, тобто прикриваються Богом, і тим самим притягують наївних, нещасних людей.

Річ у тім, що шарлатанство і різного роду цілительство не стоїть на місці а розвивається і вдосконалює свої методи задурення і зацікавлення. Сучасні «цілителі» говорять по сучасному і своє ремесло пояснюють не середньовічною термінологією, а новою, псевдонауковою. Розповідають про безлику дармову енергію, котру потрібно вміти черпати і використовувати на свій лад. Про позитивні і негативні енергії якими можна маніпулювати за допомогою кишенькового приладу, та інше. За такою маскою людям буває досить важко помітити темне обличчя, яке стоїть за всім цим. Один письменник з цього приводу сказав, що найбільшою хитрістю диявола є те, що людина не вірить в його існування. З цим варто погодитись, тим більше коли ця людина не релігійна і повністю незахищена від сторонніх «темних» впливів.
Аналогічну популярність сьогодні має ще одне з окультних явищ - астрологія. Вона спонукає людину перекладати відповідальність за своє життя на небесні світила й підкорятися начебто неминучій долі.
І католицька, і православна Церква відзначає «чорну духовність» окультизму. Віра в Бога облагороджує людину, а окультна «віра» духовно калічить його, оскільки мета окультних занять досить «приземлена»: довідатися таємниці, домогтися життєвого успіху, отримати чиюсь любов, помститися ворогові, когось приворожити, навести порчу. Багатьох приваблює те, що все це можна отримати без зусиль. У цій вигаданій свободі від моральних обов'язків і полягає, очевидно, головна привабливість ворожіння. Однак за такі «насолоди» людина рано чи пізно дуже дорого розплачується.

МЕТОД СІЛЬВИ

Метод контролю діяльності мозку – це курс, що складається з лекцій і ментальних вправ. Вчить людину не тільки, як душевно і тілесно розслаблятися, але і як має використовувати свою свідомість в такому розслабленому стані.
Метод базується на автосугестії під час “релаксації” (“сходження на площину альфа”), яка має полегшити володіння тілесними функціями (особистими чи інших людей), передбачення майбутнього і подібне. Й. Сільва переконаний, що світом керує “Вища інтелігенція”, яка не тотожна з християнським Богом. З цією “Вищою інтелігенцією” можна комунікувати за посередництвом гемісфери мозку в стані “aльфа”, на частоті мозкових хвиль 7-14 Гц. З ким входить в контакт адепт методу Сільви на площині “альфа”, якщо не з Богом, а з іншою “Вищою інтелігенцією”?

Для християнина відповідь не тяжка, адже наш противник “диявол ходить навколо, як лев ревучий, шукаючи, кого б пожерти” (1 Пет. 5,, “… бере на себе подобу ангела світла” (2 Кор. 11,14).
Люди, вишколені Сільвою, на площині “альфа” нібито можуть трансформувати свої душевні сили і проникати до інших осіб, виявляти хвороби і лікувати їх. За допомогою “внутрішнього екрану” “ментальної візуалізації” вони, нібито можуть в цьому стані заглянути в минуле і в майбутнє та “програмуванням мозку” спричинити зміну життєвих умов. (Йдеться про магію).
За програмою курсу, кожен приймає дві істоти – порадники. Контактування з невідомими духовними істотами є явним, особливо, коли вони допомагають особам отримати владу над іншими. Тут йдеться про спіритизм. Метод Сільви, володіння свідомістю, тренує людей психічним маніпулюванням і веде до телепатії, ясновидіння, до контролювання і програмування інших людей і подій. Намагається цього досягнути через “позитивне мислення” та автогіпноз. За допомогою цих вправ, людина втікає від реальності, і створює собі фальшиві ілюзії. Логіка, розум і тверезе мислення в її житті втрачають місце.
Вже з цих декількох відомостей можемо ясно бачити, що в методі Сільви використовуються такі окультні практики: 1) Віщування (ясновидіння), 2) Магія, 3) Спіритизм.

Що стосується науковості і правдивості фактів, на яких Сільва базує, то їх оцінили лікарі Карлового університету: “Сільвове підкреслення функціональної асиметрії мозку, лише на перший погляд має якесь відношення до наукових відомостей нейрофізіології, але насправді, воно пов’язане з магічними елементами”. (Альтернативна медицина. Прага, 1995)
Від Сільви знаємо, що перебування в площині “альфа” є “гаряча лінія до Вищої інтелігенції”, при чому, думаючи про “Вищу інтелігенцію”, не мають на увазі Бога. Кому ж тоді людина відкривається? Які духовні сили і власті приймає за своїх порадників? “Бог не хоче, щоб ви були спільниками злих духів” (пор. 1Кор.10,20).

Кардинал Й. Рацінгер (нині Бенедикт XVI Папа Римський): Розмови з В. Мессорі, 1994
Пастирський лист тосканських єпископів: Магія, злі духи, сатанинскі обряди, 1994