|
|
| Автор |
Коментар |
AVB
Турист |
26.03.2008 02:07 - А де ж були українці? |
|
|
Нераз при спілкувані з іноземцями, що десь-колись цікавилися нашими землями, можна почути давно заїжджені вирази:
"Львів - то є польське місто" чи "Золочів заснували жиди. Тут вони завжди жили"
Таке враження, що українці на своїй землі докладали рук до творення історії тільки в найзахолусніших хуторах, і то як найнижча каста.
До такого висновку підштовхує стаття одного нащадка вихідців із Золочева. Не знаю, кому як, а мене таки троха зачіпає таке ставлення іноземців до нас. Я розумію, що їхні знання є досить завужені і упереджені, але це не означає, що така ситуація має бути масово подавляючою.
|
|
|
ViVi
житель міста |
25.06.2008 09:26 [*1] |
|
|
Іноземці - то поляки чи португальці?
Псіх ти, живеш в гарному місті, а маєшся х...ньою.
|
|
|
Ernesto
житель міста |
07.07.2009 18:47 |
|
|
|
дійсно українці колись за бабці Австрії і панської Польщі були пригнобленим народом, в містах їх було дуже мало, в основному в селах жили... і чомусь ніколи ніхто повстань ніяких не робив, коли навіть забороняли говорити українською мовою....аж потім, коли в 39 році радянська влада почала українізовувати західноукраїнські землі, направляла сюди тисячі вчителів, щоб ліквідовували безграмотність, то тут звідки не візьмись появився "український дух" і армія УПА і автомати звідкись взялись для боротьби з більшовиками...дійсно, а де ж були українці до того? і чому в "щирих українців" зараз лишень на умі те, що радянський період був самим гіршим для них, а чому ніхто з нациків не говорить за минулі століття з такою самою ненавистю, коли народ жив в злиднях, був забитим, затурканим, споєним? чому ніхто не говорить, що Львівщина в радянські часи була одним із найпотужніших промислових регіонів? Чому на умі лише одні репресії, коли на замку розстріляли 600 чоловік? якщо потім німці з українцями на Золочівщині потім розстріляли 3000 євреїв (і українців)? Чого ніхто не згадує за сотні вбитих після війни тих, хто вступав в колгоспи, будував нове життя? І зрештою ніхто не говорить, що в 89 році населення золочівщини було 80 тисяч, а тепер 70 з яких майже 10 на заробітках? Куди ми йдемо шановні земляки? Мені здається, що нас ведуть в НІКУДИ... ИМХО
|
|
|
Васілій
NEVSEREMOS‘! |
07.07.2009 19:50 |
|
|
| Ernesto пише: | | Куди ми йдемо шановні земляки? |
не знаю як хто,а аффтар(до речі фієрічєскій *censored*)-йде на ЙУХ
Читати тре більше,думати.....і не будеш задавав таких дурнуватих питань.
|
|
|
voshkaniridze
Administrator |
04.08.2009 12:04 |
|
|
| Васілій пише: | | Читати тре більше,думати.....і не будеш задавав таких дурнуватих питань |
Адназначно
|
|
|
Alexis
житель міста |
15.08.2009 23:34 |
|
|
voshkaniridze
| цитата: | не знаю як хто,а аффтар(до речі фієрічєскій *censored*)-йде на ЙУХ
Читати тре більше,думати.....і не будеш задавав таких дурнуватих питань. |
От візьми оцю фразу, і ткни її на любе інше питання на форумі. В більшості випадків вона і там пройде
І не тому шо автор зморозив, а тому шо це стандартна затичка, коли нема шо сказати а морду комусь заткнути тре..
А ти - "адназнааааачно"..
|
|
|
Васілій
NEVSEREMOS‘! |
16.08.2009 00:16 |
|
|
| Alexis пише: | | коли нема шо сказати а морду комусь заткнути тре.. |
ти чо такий зашуганий?кругом якісь заговори тобі сі мєрєщат
|
|
|
Alexis
житель міста |
16.08.2009 00:27 |
|
|
Не перший раз доводиться читати різкі випади аффтара в подібних темах.
Не переводь стрілки, обоснуй свої "censored" і "ЙУХ"!
|
|
|
Васілій
NEVSEREMOS‘! |
16.08.2009 00:37 |
|
|
панімаєш,якщо людина вміє думати і має розум то не буде валити в одну купу сім бочок арестантів.тому я й написав шо афтару тре більше читати і менше писати.| Васілій пише: | Ernesto пише:
Куди ми йдемо шановні земляки? |
а ти куди йдеш,земляче?
|
|
|
Alexis
житель міста |
16.08.2009 00:50 |
|
|
Думаю, смисл посту був не в арестантах..
І погодься, якби ти відразу відписав корректніше (хоча б як зараз), теж не було б дурних запитань.
|
|
|
Васілій
NEVSEREMOS‘! |
16.08.2009 00:55 |
|
|
| Alexis пише: | | Думаю, смисл посту був не в арестантах.. |
не тупи| Alexis пише: | | якби ти відразу відписав корректніше |
я й ше раз можу написати-афтар пишучий такі тексти-далпайьоп фієрічєскій абикнавєнний а шо нє?
|
|
|
Alexis
житель міста |
16.08.2009 01:11 |
|
|
Які ТАКІ?
Тебе заклинило? Знов по кругу?
додано через 3 хвилини 57 секунд:
І чому ти бачиш тут арештантів, а я - "щирих українців" (в лапках)?
|
|
|
Васілій
NEVSEREMOS‘! |
16.08.2009 01:28 |
|
|
істєрічєскіє не путати з історічєскімі.так зрозуміло?
панімаєш на справді я так само напишу і нацозабочєному.тому шо тірпєть ненавіжу радикально настроїних як з тої так із іншої сторони.шо тим шо тим дорога-на йух
|
|
|
Alexis
житель міста |
16.08.2009 01:37 |
|
|
| Васілій пише: | | тірпєть ненавіжу радикально настроїних | Радикальний антирадикал?
Так і автор радикалів тоже вроді не хвалив..
А "істєрічєскіє".. Ні, то ше не істєріка. Є і похуже..
Сам же ж ведеш себе як істєрічка, якій наступили на больну мозоль.
|
|
|
Васілій
NEVSEREMOS‘! |
16.08.2009 01:45 |
|
|
| Alexis пише: | | Так і автор радикалів тоже вроді не хвалив.. |
автор такий самий зашорений як і ті яких він не хвалив.тіко наїбурот
|
|
|
Alexis
житель міста |
|
|
Васілій
NEVSEREMOS‘! |
16.08.2009 01:49 |
|
|
| Alexis пише: | | Сам же ж ведеш себе як істєрічка, якій наступили на больну мозоль. |
тобто якшо я тебе па дружискі зара тожи пошлю на йух то в мене істєрика? може ти і прав.значить я істєрічний радикальний антирадікал
- а ві бі мглі вийті замуш за радікала?
-за раді когоооооооо?
|
|
|
Alexis
житель міста |
|
|
Васілій
NEVSEREMOS‘! |
|
|
AVB
Турист |
16.08.2009 02:31 |
|
|
Не знаю про якого автора ви постійно згадуєте.
Автор теми ніби я. І метою було висвітлення думки співрозмовників про історичне значення українського населення в загальних державотворних процесах на теренах, де ми зараз "маємоте, що маємо". Ну до чого тут "куда ми йдемо"?
Васілій, атвічяй!
|
|
|
Alexis
житель міста |
16.08.2009 02:33 |
|
|
Місцевого "колориту" тут ітак хватає.
додано через 1 хвилину 55 секунд:
AVB Все прояснено вище.
З цього партизана багато не витянеш
|
|
|
AVB
Турист |
16.08.2009 02:37 |
|
|
А хотілося б. Пише він всеж таки толково. Хоч і гостренько
Васілій, атвічяй!
|
|
|
Васілій
NEVSEREMOS‘! |
16.08.2009 09:45 |
|
|
| AVB пише: | | Васілій, атвічяй! |
а ти крім себе ше шось читаєш?
а про куда ми йдем-Ernesto
пропонує йти в зовсім протилежному напрямку ніж той шо пропонуєш ти.а мені з вами обома нє па путі от і сремся.до речі мікро модель України.але...пока ми сремся-не все втрачено
|
|
|
AVB
Турист |
17.08.2009 01:09 |
|
|
Тобто, НЕВСЕРЕМОСЬ!
Та читаю я Ernesto. Він пише грамотні речі. Абсолютно з ним згідний, шо українська нація здійснила великий ривок в свому становленні протягом радянського періоду. Цілком підтримую визнання на державному рівні фактів репресій і їх засудження. Але не односторонньо!!! Як же ж можна признавати одне, і закривати очі на аналогічне з іншого боку? Як це називається?
Дійсно. Якби ми не сралися, то справді йшли би в НІКУДА. Це вже така наша натура.
додано через 1 день 1 годину 42 хвилини:
| Васілій пише: | | а мені з вами обома нє па путі |
А можна поконкретніше?
|
|
|
voshkaniridze
Administrator |
19.08.2009 09:29 |
|
|
| Alexis пише: | От візьми оцю фразу, і ткни її на любе інше питання на форумі. В більшості випадків вона і там пройде
І не тому шо автор зморозив, а тому шо це стандартна затичка, коли нема шо сказати а морду комусь заткнути тре..
А ти - "адназнааааачно" |
в даному випадку автор (Ernesto) зморозив. Давай почитаєм його пост по порядку:
| Ernesto пише: | | дійсно українці колись за бабці Австрії і панської Польщі були пригнобленим народом, в містах їх було дуже мало, в основному в селах жили... і чомусь ніколи ніхто повстань ніяких не робив, коли навіть забороняли говорити українською мовою |
Дійсно за часів Австрійської імперії більшість західних українців складали селяни-кріпаки. Проте не всі західні українці були селянами. Виразну соціальну групу, яка найбільше з усіх прошарків західноукраїнського суспільства наближалася до еліти, становило греко-католицьке духовенство.
Щодо заборони української мови, та повстань то тут справа в тому що культура Російської імперії зовсім відрізнялась від культури Австрійської. Як доказ:
| Субтельний Орест-Історія України пише: | | "Із самого початку процесу поширення національної свідомості між Східною й Західною Україною спостерігалися важливі відмінності. На Лівобережжі, де ще зберігали силу традиції Козаччини й пам'ять про часи автономії, діяльність, спрямована на піднесення національної свідомості, мала багатообіцяючий початок. Проте жорстока розправа з Кирило-Мефодіївським товариством показала, що як тільки український рух у Російській імперії переходив певні межі, він зустрічав у особі царського уряду немилосердного й непереборного ворога. У Східній Галичині прогрес був повільний, і опір йому чинила переважно консервативна греко-католицька верхівка. Зате тут не відбувалося драматичних відступів, і попри свою в'ялість зростання національної свідомості ставало чимдалі відчутнішим. Нарешті, цей паралельний розвиток за всіх розбіжностей мав ще один важливий результат: після століть обмежених контактів східні та західні українці почали виявляти посилений взаємний інтерес. Розгортався процес національної інтеграції." |
| Ernesto пише: | | Чому на умі лише одні репресії, коли на замку розстріляли 600 чоловік? якщо потім німці з українцями на Золочівщині потім розстріляли 3000 євреїв (і українців)? |
А тому що всі визнали голокост, проте мало хто визнає геноцид проти українців.
І взагалі даний пост нагадує наших політиків. Вони так само беруть кілька правдивих фактів, додають до них те шо хочуть, і завдяки кільком тим самим фактам, шо несуть правду, спотворюють її.
| Ernesto пише: | | Мені здається, що нас ведуть в НІКУДИ |
По ходу тебе вже привели.
|
|
|
Васілій
NEVSEREMOS‘! |
|
|
voshkaniridze
Administrator |
21.08.2009 17:42 |
|
|
А що тут не зрозумілого????
В Галичині, на Буковині та частині Волині, які були загарбані Австрією, також зростала панщина. Революція 1848 р. змусила австрійський уряд ліквідувати панщині та інші феодальні повинності по всій Австрії, в тому числі у Східній Галичині, на Закарпатті і Буковині.
Панщина це те саме що кріпатство.
|
|
|
Васілій
NEVSEREMOS‘! |
|
|
voshkaniridze
Administrator |
25.08.2009 08:37 |
|
|
| Васілій пише: | | може ше трипілля тут згадаєм |
Проясни мене. Я розказую чому Ernesto протупив в своїй статті. А там написано:
| Ernesto пише: | | за бабці Австрії |
Тому і рік такий
|
|
|
Васілій
NEVSEREMOS‘! |
25.08.2009 11:33 |
|
|
| voshkaniridze пише: | | Тому і рік такий |
бабця австрія жила ту до 20-х років хх століття думаю можна обмежитись хх століттям?нє?
|
|
|
voshkaniridze
Administrator |
25.08.2009 12:53 |
|
|
| Васілій пише: | | бабця австрія жила ту до 20-х років хх століття |
Погоджуюсь. Проте ти мене провокуєш однозначно.
Я ж писав про статтю Ernesto пояснюючи Alexis що написана мною фраза
| voshkaniridze пише: | | Адназначно | зроблена
| Alexis пише: | | І не тому шо автор зморозив, а тому шо це стандартна затичка |
таки тому шо автор зморозив в багатьох місцях (причому про роки не йшлося)
Щодо 1848:
А скасування кріпосного права здійснювалося за законом угорського сейму від 18 березня 1848 p., доповненим законодавчими актами 1853, 1868 та 1871 pp. Тобто це не було за один день зроблено. Та й після отримання "свободи" селяни не мали землі, а тому все залишилось практично без змін.
Причому казати що | Ernesto пише: | | за бабці Австрії ... ніколи ніхто повстань ніяких не робив | неправда. Починаючи з 70-х років українські народні маси разом з польськими, румунськими та угорськими робітниками і селянами виступали проти гноблення австрійської бюрократії, та польської шляхти.
А що можна сказати про початок 20 століття. Люди емігрували хто куда. А потім була перша світова.
Походу і я міг десь зморозити, але прошу поправляти мене також не одним словом а вже розписувати шо і як, а то і я сам писати не люблю, але ж пишу.
|
|
|
Ernesto
житель міста |
29.08.2009 20:53 |
|
|
Вау....якого фурору мій камент наробив))) Ну якщо більшість відписавшихся більш-менш логічно виразили свою думку, то Васілій каг фсегда в лужу пропердел (мабуть кепочка в голову надавила ). На рахунок того, що писав товариш voshkaniridze, то я це все прочитав і зрозумів, що ви затятий підвальний нацик. Писати здоровезних коментів і пояснювати щось вам просто не маю часу, та і результат з цього буде напевно ніякий. Ще ви казали, що мене вже привели). Наразі поживаю непогано, як в душевному, так і матеріальному плані, проте маю властивість думати і переживати за інших, на відміну від тих, кому голову забили націоналізмом, щоб відвернути увагу від багатьох соціальних проблем, які навалились на країну.
|
|
|
Васілій
NEVSEREMOS‘! |
29.08.2009 21:25 |
|
|
| Ernesto пише: | | Вау....якого фурору мій камент наробив))) |
ой нє льсті сабє.єдиним відгуком на твій висер було оце:
| Васілій пише: | не знаю як хто,а аффтар(до речі фієрічєскій *censored*)-йде на ЙУХ
Читати тре більше,думати.....і не будеш задавав таких дурнуватих питань. |
а фсьо решта-це наша "внутрісімєйна" розборка,яка тебе не стосуєцця. | Ernesto пише: | | Наразі поживаю непогано |
"Їж і не обляпайся,живи і не ви...й..щбуйся"(с)
|
|
|
AVB
Турист |
30.08.2009 19:22 |
|
|
Через тих, "кому голову забили націоналізмом", ми зараз маємо державу, яка називається УКРАЇНА, а не якась там малоросія, східнопрусія, чи ше якась австолитовія. В ній живуть УКРАЇНЦІ, а не хахли, кріпаки, халопи і т.д. Це якраз вони відстоювали соціяльні інтереси свого народу і "дбали за інших". Саме за це ми маємо НАШИХ УКРАЇНСЬКИХ НАЦІОНАЛЬНИХ героїв, яких завжди будемо шанувати.
І мати час і написати логічний коментар, а не з`їжджати, це просто обов`язок людини, яка "має властивість думати і переживати за інших". А за результат переживати не треба, час завжди все виявляє.
|
|
|
voshkaniridze
Administrator |
02.09.2009 12:31 |
|
|
| Ernesto пише: | | На рахунок того, що писав товариш voshkaniridze, то я це все прочитав і зрозумів, що ви затятий підвальний нацик. |
Не поняв шо значить підвальний. Не пройде у тебе те шо ти хотів мене образити словом нацик. Так я себе вважаю націоналістом. Багато де пробували образити називаючи бандерівцем, але я цим лише пишався.
| Ernesto пише: | | Писати здоровезних коментів і пояснювати щось вам просто не маю часу, та і результат з цього буде напевно ніякий. |
Під лежачий камінь вода не тече. Так що можеш спробувати.
| Ernesto пише: | | Ще ви казали, що мене вже привели). Наразі поживаю непогано, як в душевному, так і матеріальному плані, проте маю властивість думати і переживати за інших, на відміну від тих, кому голову забили націоналізмом, щоб відвернути увагу від багатьох соціальних проблем, які навалились на країну. |
Ось тут взагалі якась плутанина. Дамати про соціальні проблеми інших і при цьому "поживати непогано в душевному плані"? Це шото унріал.
|
|
|